18 September 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

2024 Red Bull Rampage: Κυκλοφόρησε ο χώρος διεξαγωγής και οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού

– Μάθετε πού μπορείτε να παρακολουθήσετε τους κορυφαίους αθλητές freeride στον κόσμο να αγωνίζονται –

Σε έναν μήνα, οι πρώτοι αναβάτες θα συμμετάσχουν στη 18η έκδοση του Red Bull Rampage, του κορυφαίου διαγωνισμού ορεινής ποδηλασίας freeride «μεγάλου βουνού». Οι 8 κορυφαίες αθλήτριες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ακολουθούμενες από τους κορυφαίους 18 άνδρες αθλητές, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο μιας ολοκαίνουργιας διήμερης διοργάνωσης σε αυτό που σίγουρα θα είναι μια ιστορική ανατροπή στην έρημο της νοτιοδυτικής Γιούτα.

Το 2024 Red Bull Rampage θα επιστρέψει στην εμβληματική τοποθεσία του χώρου διεξαγωγής του διαγωνισμού το 2018/2019. Οι άνδρες θα επιστρέψουν στην ίδια ζώνη στην οποία αγωνίστηκαν το 2018/2019, ενώ ο γυναικείος διαγωνισμός θα διεξαχθεί ακριβώς δίπλα στον ανδρικό σε μια ολοκαίνουργια ανέγγιχτη ζώνη. Η κάθε ζώνη θα έχει τις δικές της ξεχωριστές πύλες εκκίνησης και τερματισμού. Αυτή η νέα ειδική ακατέργαστη ζώνη, θα λειτουργήσει ως ένας εντελώς άδειος καμβάς για τις γυναίκες να ανιχνεύσουν και να δημιουργήσουν τη γραμμή, που θα αναδείξει καλύτερα το στυλ οδήγησης και την ικανότητά τους. Οι πέντε πρώτοι αθλητές – τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες – θα λάβουν το ίδιο χρηματικό έπαθλο για τις προσπάθειές τους.

«Ο τόπος διεξαγωγής του 2018/2019 είναι ξεχωριστός για μένα, επειδή ήμουν εκσκαφέας για τον φίλο μου Bas, όταν ήταν μια ολοκαίνουργια ζώνη για το Rampage και έμαθα τόσα πολλά κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης. Μοιραστήκαμε τη γραμμή με τον αείμνηστο Jordie Lunn, οπότε έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από εκείνη τη χρονιά», λέει ο Casey Brown που αγωνίζεται για πρώτη φορά. «Το να έχεις έναν φρέσκο χώρο για τις γυναίκες είναι εξαιρετικά ξεχωριστό. Σίγουρα θα αναδείξει το πραγματικό σθένος, που χρειάζεται για να οικοδομήσουμε μια πλήρη γραμμή από πάνω προς τα κάτω και θα μπορέσουμε να ασκήσουμε το πλήρες δημιουργικό δυναμικό μας. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα αρχίσω να σκάβω!» Εν τω μεταξύ, οι άνδρες επιστρέφουν στο «σπίτι» των διαγωνισμών του 2018 και του 2019, όπου συνέβησαν μερικές από τις πιο θρυλικές στιγμές στο freeriding, όπως:

  • Η τρίτη νίκη του Brandon Semenuk στο Red Bull Rampage το 2019 με μια βόλτα γεμάτη κόλπα και τεχνική οδήγηση
  • Η κομψή και ομαλή πορεία του Godziek το 2019 που οδήγησε στο βραβείο People’s Choice
  • Το καλύτερο κόλπο του Brett Rheeder και η δεύτερη θέση το 2019.

«Η περιοχή του 2019 είναι η πιο απότομη και μεγαλύτερη ζώνη από όλες. Είναι επίσης πολύ ξεχωριστό για μένα, γιατί η διαδρομή μου εκεί περιέχει τη μεγαλύτερη πτώση της ζωής μου», δήλωσε ο αθλητής της Red Bull, Szymon Godziek. «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω και βλέπω αν μπορώ να γυρίσω αυτή την τεράστια πτώση!».

Εδώ μπορούν οι οπαδοί να παρακολουθήσουν όλη τη συγκλονιστική δράση από το Red Bull Rampage:

  • Μετάδοση γυναικών: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. ET/6 μ.μ. PT ταυτόχρονη μετάδοση στο ESPN+, το Red Bull TV και το κανάλι YouTube της Red Bull Bike.
  • Μετάδοση ανδρών: Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 12 μ.μ. ET/9 π.μ. PT στο ESPN+ στις ΗΠΑ και στο Red Bull TV σε όλες τις άλλες χώρες.
  • Highlights Shows: Δύο ωριαίες εκπομπές θα προβληθούν επίσης back-to-back την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο ESPN2 με τον γυναικείο διαγωνισμό να πραγματοποιείται στις 5 μ.μ. ET/2 μ.μ. PT και τον διαγωνισμό ανδρών να πραγματοποιείται στις 6 μ.μ. ET/3 μ.μ. PT.

Το εναρκτήριο Red Bull Rampage πραγματοποιήθηκε το 2001 και από τότε, 17 διαφορετικές διοργανώσεις και 9 διαφορετικοί νικητές έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στα βιβλία της ιστορίας. Μόνο ο χρόνος θα δείξει ποιοι αναβάτες θα προσθέσουν τα ονόματά τους στη λίστα των επιφανών πρωταθλητών φέτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ RED BULL RAMPAGE

Το Red Bull Rampage έχει γίνει η πιο αληθινή δοκιμασία δεξιοτήτων και πνευματικής αντοχής σε ποδήλατο βουνού. Χαρακτηρισμένο ως ένα από τα πιο απαιτητικά γεγονότα στον κόσμο, με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου και τοποθετημένο σε μια από τις πιο απαιτητικές τοποθεσίες του πλανήτη, η εκδήλωση έχει γίνει ο πιο πολυπόθητος τίτλος στην ελεύθερη ορεινή ποδηλασία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Red Bull Rampage, πηγαίνετε εδώ.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner