21 June 2024
Bajaj TestBS RIDE

Bajaj Pulsar N 250 – Test Ride – Review – VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

BS RIDE by BikerSpirit – G.F.

Η κατηγορία μοτοσικλετών των 250cc έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, όπως και οι μοτοσυκλέτες της μικρής κατηγορίας που είχε σχεδόν εκλείψει την περασμένη δεκαετία!

Σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλές μοτοσυκλέτες σε αυτή την μικρή κατηγορία με κάθε μία να έxει κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον να προσφέρει στον ανταγωνισμό.

Συνήθως το συμπέρασμα το γράφουμε στο τέλος, αλλα εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μοτοσυκλέτα που μας έκανε φοβερή εντύπωση και έτσι είπαμε να ξεκινήσουμε ανάποδα!

Το Bajaj Pulsar N250, πιθανά είναι το πιο προσιτό γυμνό στα 250cc, αφού αν εξετάσουμε σοβαρά την εξίσωση, σχέση τιμής ποιότητας πρέπει να παίρνει το χρυσό μετάλλιο!

VIDEO

Ανεβαίνοντας στην μικρή αυτή μοτοσυκλέτα αμέσως νιώθεις την απόλαυση στην οδήγηση χάρη στην άμεση απόκριση του γκαζιού και την ροπή από χαμηλά, με σασμάν “βούτυρο” που σου χαρίζει ομαλή αλλαγή ταχυτήτων. Η άψογη συμπεριφορά οδήγησης, σε συνδυασμό με τα πολύ καλά φρένα, την άνεση για οδηγό και συνοδηγό, με πολύ καλή απόδοση σε τελική ταχύτητα, και με πάρα πολύ καλή οικονομία καυσίμου, κάνει, το Bajaj Pulsar N250 όντως να είναι μια φοβερή επιλογή, αν έχεις ανοικτό μυαλό και δεν μένεις στα ξεπερασμένα στερεότυπα της χωράς κατασκευής της μοτοσυκλέτας που για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είναι η Ινδία!

  • Εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής

Ξεκινώντας, ας ρίξουμε μια ματιά στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας. Με τις αιχμηρές γωνίες του και τη “μυώδη” μορφή του, το Pulsar N250, δείχνει απευθείας μια τυπική σπορ  streetfighter.

Η εμφάνιση είναι πάντα μια υποκειμενική άποψη, οπότε και η άποψη μας είναι υποκειμενική, αλλα σε εμάς μας άρεσε αρκετά, αφού σε προδιαθέτει να την οδηγήσεις όπως ένα κλασικό γυμνό streetfighter.

Ο προβολέας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμφάνιση κάθε streetfighter  που σέβεται τον εαυτό του. Στο Pulsar N250, ο προβολέας του με το κεντρικό LED προβολέα και δύο DRL LED μάτια, δικαιώνει απολυτά την καταγωγή του σαν streetfighter.

Το ρεζερβουάρ είναι αρμονικό με την καρίνα κάτω από το μοτέρ, ενώ η ουρά του και το πίσω LED φως δένουν επίσης στην όλη εμφάνιση.

Οι διακόπτες είναι φωτιζόμενοι, ενώ στα όργανα κυριαρχεί το αναλογικό στροφόμετρο ενώ δεξιά έχει μια μικρή οθόνη LCD με ενδείξεις κοντέρ ταχύτητας, δείκτη ολικού- μερικού χιλιομετρητή, ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου, στάθμης καυσίμου, ώρας και υπολογιστή ταξιδιού.

Από κάτω έχει τοποθετηθεί μια θύρα USB. Τέλος τα πίσω φλας είναι μικρά και με όμορφο σχεδιασμό.

Τα πλαϊνά κάγκελα προσφέρουν προστασία από τυχόν ανεπιθύμητες πτώσεις, ενώ το κεντρικό σταντ περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Τέλος το κοντό τελικό της εξάτμισης, συμπληρώνουν την επιθετική σχεδίαση του Pulsar N250.

Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, δεν υπάρχει τίποτα να ζηλέψει από πολύ ακριβότερες μοτοσυκλέτες και βέβαια τίποτα που να μπορείς να παραπονεθείς, αφού το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να την δούμε αρκετά εξονυχιστικά, οπως κάνουμε πάντα.

Το Pulsar N250 είναι μια καλά συναρμολογημένη μοτοσυκλέτα με ανθεκτικά πλαστικά πάνελ και πάρα πολύ ποιοτικής κατασκευής.

Οι διακόπτες λειτουργούν με πάρα πολύ καλή αίσθηση, το φινίρισμα βαφής δείχνει εξαιρετικό και δεν υπάρχουν ανομοιόμορφα κενά στις ενώσεις των πλαστικών.

Ακόμη και μετά από οδήγηση (επιθετική και μη) για μια εβδομάδα, δεν ακούσαμε κανέναν ασυνήθιστο θόρυβο από την μοτοσυκλέτα, ούτε παρατηρήσαμε κάτι περίεργο να αλλάζει στην ποιότητα της μοτοσυκλέτας.

  • Εργονομία και άνεση

Το Pulsar N250 είναι εργονομικά πολύ άνετο από μεγαλόσωμους αναβάτες , αλλα ακόμα και για πιο κοντούς αναβάτες και κοπέλες, κάτι που το διευκολύνει το χαμηλό ύψος σέλας που είναι στα 795 mm.

Το Pulsar N250 που είχαμε για μια βδομάδα το οδήγησε άντρας αναβάτης ύψους 1,85 και κοπέλα ύψους 1,65 και το απολαύσαν χωρίς καμία δυσκολία!

Το ανέβασμα στην μοτοσυκλέτα είναι άνετο , ενώ όταν βρίσκεστε στη σέλα του, έχεις μπροστά σου ένα σωληνωτό τιμόνι που έχει σχήμα κλιπ, και σε σχέση με την σέλα και τα μαρσπιέ σε βάζουν απευθείας σε μια θέση σπορ αλλά ταυτόχρονα άνετη στάση οδήγησης.

Ο συνοδηγός επίσης έχει πολύ άνετη σέλα αλλα και στάση σώματος, και σε συνεχή οδήγηση περίπου δύο ωρών η κούραση ήταν ελάχιστη.

Στο δρόμο της πόλης η συμπεριφορά των αναρτήσεων είναι πολύ ικανοποιητική, διατηρώντας μια άνεση. Αισθάνεσαι τις ανωμαλίες των κακών δρόμων της πόλης, αλλά όχι με ενοχλητικό τρόπο και σε καμία περίπτωση με σκληρό τρόπο, αφού περνάει τις μικρές ανωμαλίες και λακκούβες με αρκετά βελούδινη αίσθηση.

  • Απόδοση και χειρισμός

Ας δούμε το κινητήρα και τη απόδοση του. Το Pulsar N250 τροφοδοτείται από έναν αερόψυκτο κινητήρα 250 κυβικών, με ψύξη λαδιού που είναι τοποθετημένος σε ένα σωληνωτό πλαίσιο.

Είναι μονοκύλινδρος, διβάλβιδος, με τεχνολογία DTS-i (Digital Twin Spark Ignition System), που τεχνολογία που εξελίχθηκε από την Bajaj.

Με απόδοση στους 24,1 ίππους και 21,5 Nm, μια κεφαλή δύο βαλβίδων και ένα κιβώτιο ταχυτήτων πέντε ταχυτήτων, αυτός ο κινητήρας ξεπερνά τις επιδόσεις των περισσότερων 250αριων τουλάχιστον κατά την άποψη μας, αφού εν κινήσει, είναι αρκετά εντυπωσιακό και απολαυστικό, ειδικά στην πόλη, αφού έχει χαμηλή κατανάλωση με τράβηγμα από πολύ χαμηλά.

Η ροπή και η ελαστικότητα είναι τα πιο δυνατά σημεία αυτού του κινητήρα. Η ροπή κατανέμεται σχεδόν ομοιόμορφα από τις 3.000 σ.α.λ. έως στην κόκκινη γραμμή, γεγονός που κάνει την απόδοση προοδευτική και σταθερή.

Μπορεί κανείς να οδηγήσει την μοτοσυκλέτα με 40 χλμ/ώρα με πέμπτη ταχύτητα εύκολα. Μένοντας στις πάνω από τις 5.000 σ.α.λ. το τράβηγμα είναι αρκετά δυνατό για να κάνετε γρήγορες προσπεράσεις στην κίνηση.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ακριβές και ο εξαιρετικά ελαφρύς συμπλέκτης προσθέτουν στην ευκολία της οδήγησης στην πόλη. Εν τω μεταξύ, οι κραδασμοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι μέχρι τις 6.000+ rpm. Από εκεί και πέρα, νιώθεις ένα ήπιο βουητό χωρίς να είναι ενοχλητικό και όχι συνεχώς αντιληπτό.

Ομολογουμένως σε έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας όπως η Αττική οδό και άλλοι παρόμοιοί δρόμοι φαίνεται το «κοντό γρανάζωμα», αφού η έλλειψη μιας έκτης ταχύτητας γίνεται πολύ αισθητή.

Παρόλο που το N250 μπορεί να πάει με δυο άτομα άνετα στα 130 χλμ./ώρα, ο κινητήρας αναζητά μια ακόμα ταχύτητα για να απλώσει και άλλο τις δυνατότητες του.

Σε αυτή την ταχύτητα οι δονήσεις γίνονται ελαφρώς πιο εμφανείς, όπως είναι φυσικό σε κάθε τέτοια μοτοσυκλέτα, ενώ ο μπάσος ήχος της εξάτμισης του N250 κάνει την οδήγησή του μια πιο ευχάριστη εμπειρία σε οποιαδήποτε δεδομένη ταχύτητα.

Σε αυτό προστίθεται και ο χειρισμός της μοτοσυκλέτας. Το μπροστινό μέρος έχει τρομερή αίσθηση και το πλαίσιο προσφέρει εξαιρετική ανατροφοδότηση. Ως αποτέλεσμα, το N250 διαβάζει πολύ καλά το δρόμο.

Το N250 αλλάζει εύκολα λωρίδες στον αυτοκινητόδρομο, ενώ στριβεί πολύ εύκολα σε στροφιλίκι σε μια βόλτα σε ορεινή διαδρομή. Αυτή η συμπεριφορά σε συνδυασμό με το καλό φρενάρισμα που δεν είναι απότομος αλλα πολύ αποτελεσματικός κάνει αυτό το 250αρι ένα παιχνίδι οπού και να βρεθεί!

Το μόνο πράγμα που θα αλλάζαμε μετα από κάποια χιλιόμετρα για να αισθανθούμε μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στο στρίψιμο και στο φρενάρισμα θα ήταν τα ελαστικά που έρχεται.

Το Pulsar N250 στην πόλη κινείτε άνετα μέσα στην κίνηση αφού η θέση οδήγησης προσφέρει πολύ καλό έλεγχο της μοτοσυκλέτας, με ότι σωματότυπο και να έχεις όπως είπαμε ξανά! Προσωπικά πιστεύω πως το τιμόνι κόβει λιγότερο από αυτό που θα ήθελα για να μπορείς να κάνεις πιο άνετα κάποιους ελιγμούς όπως μια αναστροφή, αλλα αυτό είναι προσωπική άποψη και επιθυμία!

  • Απόδοση καυσίμου

Το Pulsar N250 μας εξέπληξε πραγματικά στο κομμάτι της οικονομίας καυσίμου. Σε διαδρομές μέσα στην πόλη με πολύ κίνηση και πολλά στάματα ξεκίνα, αλλα και διαδρομές με ήπια κυκλοφορία, και τέλος σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας με τέρμα γκάζι και με δυο άτομα, καταναλώσαμε κατά μέσο όρο περίπου 3,5 – 3,8 λίτρα στα 100 χλμ. Αυτό με συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 14 λίτρων, αν είναι γεμάτο μπορείς να φτάσεις μέχρι τα 400 χλμ μέχρι να ξαναμπείς σε βενζινάδικο!

  • Εν κατακλείδι

Ως συνολικό πακέτο, το Bajaj Pulsar N250 είναι μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα με τιμή στα 3.500€ περίπου, είναι σαφώς μια πολύ καλή ευκαιρία, και όχι γιατί είναι μια φτηνή μοτοσυκλέτα, αλλα γιατί η ποιότητα δεν έχει καμία επαφή με αυτή την τιμή!

Έτσι πιστεύουμε ότι το Bajaj Pulsar N250 απευθύνεται, κυρίως σε όσους θέλουν μια μοτοσυκλέτα και όχι άλλο είδος, όπως σκούτερ, παπάκι κλπ., και θέλουν να κάνουν μια αναβάθμιση, η για αυτούς που για πρώτη φορά μπαίνουν στο κόσμο της μοτοσυκλέτας, αγοράζοντας μια ποιοτικά άψογη μοτοσυκλέτα σε άκρως προσιτή τιμή, και θα μπορεί να έχει μια μοτοσυκλέτα εύκολη στην οδήγηση που θα σου χαρίσει ευχαρίστηση.

Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που θέλει να πάρει αυτή την μοτοσυκλέτα είναι να πάει στην K-Motors, την επίσημη αντιπροσωπεία, να την δοκιμάσει, να την οδηγήσει και τότε θα μας θυμηθεί!

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος: Μονοκύλινδρος, Τετράχρονος, Αερόψυκτος με ψυγείο λαδιού, SOHC, 2βάλβιδος, DTS-i

Μέγιστη Ισχύς:  24,5hp @ 8.750rpm

Μέγιστη Ροπή:  21,5 Nm @ 6500 rpm

Κυβισμός: 249cc

Κιβώτιο Ταχυτήτων:  5 σχέσεων

ΠΛΑΣΙΟ & ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πλαίσιο: Στιβαρό Περιμετρικό

Ανάρτηση Εμπρός: Υδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι 37mm

Ανάρτηση Πίσω: Μονό αμορτισέρ Nitrox με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου

ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΡΕΝΩΝ & ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Φρένο Εμπρός: Σύστημα φρένων δισκοφρένου 300 mm με ABS

Φρένο Πίσω: Σύστημα φρένων δισκοφρένου 230 mm με ABS

Ελαστικό Εμπρός:  100/80-17 Tubeless

Ελαστικό Πίσω: 130/70-17 Tubeless

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μ x Π x Υ:  2017 mm x 804 mm x 1195 mm

Μεταξόνιο: 1.351 mm

Απόσταση από το έδαφος:  165 mm

Βάρος: 162 kg

Χωρητικότητα Δοχείου Καυσίμου:  14 ltr

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Μπαταρία: 12 V Full DC

Φώτα: 35 W με 2 Pilot Lamps και LED στοπ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Φώτα Led

Φωτιζόμενοι διακόπτες

Πλήρεις ψηφιακές ενδείξεις οργάνων με αναλογικό στροφόμετρο

Προστατευτικά κάγκελα

Κεντρικό & Πλευρικό στάντ

Θύρα USB

2 χρόνια Εργοστασιακή Εγγύηση – Απεριόριστα χιλιόμετρα

Δίπλωμα οδήγησης Α2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΑΤΙΚΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner