21 May 2024
MOTOCROSS 2013ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

7ος Αγώνας Παν. Πρ. Motocross στην Καρδίτσα. Κλείσιμο με..ανοικτούς λογαριασμούς!!

Παρά τις οργανωτικές ελλείψεις που εμφανίστηκαν στις Σαββατιάτικες δοκιμές, ο «πρωτάρης» στο Motocross ΣΜΟΚαρδίτσας κατάφερε να προσφέρει άριστες αγωνιστικές συνθήκες στους Κυριακάτικους αγώνες. 60 αθλητές από Ελλάδα και… Βουλγαρία φρόντισαν με την σειρά τους να δικαιώσουν την γενική άποψη ανοδικής πορείας του ελληνικού Motocross και να κρατήσουν τους 600 περίπου θεατές στις μύτες των ποδιών τους!

start_MX2

Στην ανανεωμένη, θεαματική και πολύ γρήγορη πίστα, στην όμορφη περιοχή της Μητρόπολης Καρδίτσας, δίπλα στην ειδυλλιακή λίμνη Πλαστήρα, οι γνωστοί πρωταγωνιστές έδωσαν μια φοβερή σειρά μονομαχιών υπογράφοντας το «μήνυμα» ότι το 2014 το οποίο αναμένεται ακόμα πιο δυνατό.

92kontoletas_vaggelakos211

Η πρώτη εμφάνιση του ήδη πρωταθλητή της ΜΧ2, Δημήτρη Κοντολέτα (ΑΟΛΜΟλυμπίας, Yamaha) στην κατηγορία ΜΧ1 συνοδεύτηκε από μια κυριαρχική, τελικά, εμφάνιση με νίκες και στα δύο σκέλη του αγώνα. Και το τελικά αφορά ότι και οι 3 γνώριμοι πρωταγωνιστές της ΜΧ1, ο Δημήτρης Δημήτρης Βαγγελάκος (ΑΜΟΕορδαίας, Yamaha) στο α΄σκέλος, και ο ταχύτατος στις δοκιμές Γιώργος Ηλιόπουλος (ΠΑΛΕΜΟΤ Αιγίου, ΚΤΜ) και ο πεισματάρης Μανώλης Σκύβαλος (ΟΔΙΚΟζάνης) στο β’ σκέλος πίεσαν πολύ τον Κοντολέτα στην πορεία του για την διπλή νίκη ανεβάζοντας την αγωνία στα ύψη. Δυνατός, ειδικά στους πρώτους γύρους, ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (Μοτολέσχη Καβάλας, Yamaha) ωραίες οι μάχες και για την 6άδα, των Γιάννη Πάσσα και Ακη Κοσμά. Αισθητή η απουσία του ήδη πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή, ένα ακόμα στοιχείο που αφήνει κάθε ενδεχόμενο ανοικτό για το 2014 όπου ο Κοντολέτας θα συμμετάσχει στην ΜΧ1. Χωρίς εκπλήξεις η τελική βαθμολογία, με τον Βαγγελάκο να κρατά την 2η θέση όπως και ο Σκύβαλος την 3η.

krastev_2

Η απουσία του Κοντολέτα από την ΜΧ2 άνοιξε την όρεξη σε πολλούς αλλά τελικά ήταν ο Βούλγαρος Kristian Krastev (ΚΤΜ) αυτός που, δύσκολα οπωσδήποτε, έφυγε με 2 καρό σημαίες από την Καρδίτσα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποφεύγοντας τα λάθη, ο πάντα εντυπωσιακός Σερραίος, ο Γιώργος Αρβανίτης (ΛΑΜΣερρών, Kawasaki) επικράτησε του ταχύτατου στις δοκιμές Μανώλη Κρητικού (ΑΡΗΣ, Yamaha) που επέστρεψε μάλλον εντυπωσιακά από τον πρόσφατο τραυματισμό του  αλλά και του ιδιαίτερα δυνατού στο β’ σκέλος Παναγιώτη Παπίλα (ΑΜΛΕΧαλκίδας, Honda) που φαίνεται να έχει επανέλθει τελείως από τον τραυματισμό του ενώ δυνατός στους 2 προηγούμενους αγώνες Θεσσαλονικιός, ο Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ,  Yamaha) δεν βρέθηκε σε φόρμα, κράτησε όμως την 2η θέση στην βαθμολογία (3ος ο Αρβανίτης) με τον Παπίλα να «αρπάζει» την 4η θέση από τον Μ. Κρητικό. Παρά πολύ καλή εμφάνιση για τον Απόστολο Κάκαρη (ΛΕΜΟΤΟΜ, Honda).

dimolianis

Επιστροφή στις  2πλές νίκες για τον Σταμάτη Δημολιάνη (ΛΕΜΟΤ, Kawasaki) που επικράτησε σε δοκιμές και αγώνες στην ΟΡΕΝ αφήνοντας τον δυνατό Βασίλη Τσεκούρα (ΠΑΛΕΜΟΤ, Kawasaki) να παλεύει με τον Βασίλη Ράπτη (ΛΕΔΙΛΑμίας, Kawasaki) και τον δυνατό στο β’ σκέλος Κυριάκο Κιουτσούκωστα (Μοτολέσχη Καβάλας, Suzuki) να παλεύουν για τις άλλες θέσεις του βάθρου. Επιβεβαίωσε το ανεβασμένο της απόδοσής του ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (ΜΟΒΕ, Kawasaki)

mpirlis

Ενας πολύ κεφάτος Σπύρος Μπιρλής (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ) έσπασε το σερί νικών του Γιώργου Καπέλη (ΜΟΒΕ, Yamaha) στα Quad με τον Κώστα Ντούζο (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ) να οδηγεί μοναχικά για … την 2η θέση της βαθμολογίας αφού ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Γιώργος Χαραλάμπους (ΜΟΒΕ, Harris) είχε τεχνική εγκατάλειψη από τις δοκιμές. Οδήγησε σταθερά ο Αλέκος Κατσινέλης, άτυχος στο β’ σκέλος ο Ζαχαρίας Χαραλάμπους.

champions_2013

Με πολλά χαμόγελα και με έντονη την προσμονή για το 2014, ο αγώνας και η χρονιά έκλεισε με την απονομή των επάθλων και της ειδικής πλακέτας στους πρωταθλητές.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events