Dakar 2015 – 7η μέρα – Iquique –  Uyuni  – Video – Φωτογραφίες

1. Paulo Gonçalves
2. Marc Coma +14s
3. Matthias Walkner +30s
Iquique Χιλή  –  Uyuni Βολιβία
Απλή διαδρομή: 396 χιλιόμετρα – Ειδική Διαδρομή: 321 χιλιόμετρα!

CARTEVIGNETTE

Μετά την ημέρα που είχαν για ξεκούραση οι αναβάτες των μοτοσυκλετών και των Quad μπήκαν και πάλι στην δράση με την Μαραθώνια διαδρομή. Η 7η μέρα του Dakar μπήκε και στο έδαφος της Βολιβίας και είχε 717 χιλιόμετρα, εκ των όποιων τα 321 χιλιόμετρα ειδικής.

Οι ορεινές διαδρομές που οδήγησαν από τη Χιλή προς Βολιβία αποδείχτηκαν μια σκληρή δοκιμασία για τις μοτοσικλέτες όσο και τους αναβάτες. Το υψόμετρο που ξεπέρασε τα 3600 μέτρα για τα 321 χιλιόμετρα της ειδικής σε συνδυασμό με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που περιλάμβανε τη βροχή και χιόνι στο Uyuni,  είχε σαν αποτέλεσμα όλα τα σκονισμένα κομμάτια να έχουν μετατραπεί σε ένα πραγματικό τέλμα από λάσπη!

Τα 717 χιλιόμετρα της εβδόμης μέρας έφεραν τους αναβάτες στο Uyuni της Βολιβίας για το πρώτο στάδιο του μαραθώνιου. Οι αναβάτες είναι χωρίς τα πληρώματα βοήθεια τους, τα  οποία παρέμειναν στη Χιλή, οι αναβάτες πρέπει να φροντίσουν τις μηχανές τους τον εαυτό τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Χαμηλές θερμοκρασίες, τη βροχή και το μεγάλο υψόμετρο είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αναβάτες καθώς θα προετοιμάζεις τις  μηχανές για την επιστροφή τους  αύριο στο Iquique της Χιλής και πάλι.

 Paulo Gonçalves
Paulo Gonçalves

Νικητής της 7ης μέρας ο Πορτογάλος αναβατής του HRC, Paulo Gonçalves οπού ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στο Uyuni της Βολιβία στο parc ferme,  όπου οι μοτοσυκλέτες θα πρέπει να παραμείνουν κατά  τη διάρκεια της νύχτας. Οι κανόνες που διέπουν το τέλος του πρώτου σταδίου του μαραθώνιο διευκρινίζουν ότι, εφόσον είναι αναγκαίο,  οι μηχανές μπορεί να επισκευαστούν μόνο από τους ίδιους τους αναβάτες!

Ο Gonçalves ξεκίνησε καλά από την αρχή, κρατώντας ένα σταθερό ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Gonçalves  δήλωσε “Η διαδρομή αύτη ήταν μεγάλη, ξεκίνησα μπροστά και αυτό είναι πάντα δύσκολο, καθώς είναι πολύ εύκολο να χάσεις χρόνο, καθώς ανοίγεις το δρόμο. Πίεσα πολύ σκληρά, για να μείνω  μπροστά στον αγώνα.Είμαι πολύ χαρούμενος, φυσικά, με το αποτέλεσμα μου σήμερα. Ποτέ δεν σταμάτησα να πιέζει μέχρι το τέλος. Αύτη η διαδρομή ήταν πολύ σκληρή με  λάσπη, πέτρες και πολλά χτυπήματα, απίστευτα σκληρά, αλλά αφού εγώ κέρδισα αυτό είναι υπέροχο.”

Marc Coma
Marc Coma

Ο αναβατής της KTM και της Red Bull, Marc Coma τερμάτισε στην 2η θέση,  κάνοντας μια πολύ καλή επίδοση όπως το περιμέναμε, ότι θα κάνει την αντεπίθεση του στην μαραθώνια διαδρομή.  Ο Coma τερμάτισε μόλις 14 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της ημέρας!

Ο Marc Coma δήλωσε ” Ήταν μια πραγματικά δύσκολη μέρα με ακραίες συνθήκες, πολύ  λάσπη και βροχή νερό. Μια Μαραθώνια διαδρομή είναι πάντα δύσκολη.”
Ο Marc Coma μείωσε την διαφορά του μετά από αυτήν την ειδική στα 6’28 λεπτά από τον πρωτοπόρο  Barreda!

Matthias Walkner
Matthias Walkner

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο rookie Matthias Walkner, αναβατής της KTM, που ανέκαμψε εντυπωσιακά μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα, την Παρασκευή πριν από την  ημέρα ανάπαυσης. Ο Walkner, τερμάτισε μόλις  30 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή !

Στην 4η θέση ο δεύτερος  ήταν αναβάτη της KTM, Χιλιανός Pablo Quintanilla με 1.32 λεπτά πίσω από τον πρώτο!
Στην 5η θέση ο δεύτερος rookie και αναβατής της ΚΤΜ, Price Toby με 1,49 λεπτά πίσω από τον νικητή!

Την εξάδα έκλεισε ο Juan Pedrero που άφησε την κακή του τύχη πίσω και έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση την 7η μέρα.  Σαφώς αναζωογονημένος  από τη χθεσινή ημέρα ανάπαυσης, ο Ισπανός αναβάτης  κατάφερε και ανέβασε την Yamaha στην πρώτη εξάδα μιας και όλες τις προηγούμενες ημέρες η Yamaha είχε μείνει πολύ πίσω!

Ο χθεσινός νικητής, Hélder Rodrigues, τερμάτισε 8ος, παρόλο που είχε φτάσει τον ομόσταυλό του Gonçalves πάρα πολύ και οι δύο τους οδήγησαν για μεγάλο διάστημα μαζί.

Dakar-2015-stage-7_05
Joan Barreda

 

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας  Joan Barreda ξεκίνησε με μια ποινή στην χρονομετρημένη ειδική, αλλά η φοβερή εξέλιξη για τον Ισπανό ήρθε πολύ αργότερα όταν από μια πτώση έσπασε το τιμόνι στα δύο. Παρόλα αυτά, με 120 χιλιόμετρα να απομένουν ο Barreda  κατάφερε και τερμάτισε στην 12η θέση μένοντας όμως σχεδόν 6 λεπτά πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο, Marc Coma, που κατάφερε και μείωσε την διάφορα του στα 6 λεπτά περίπου!    Ο άσος της Honda, ωστόσο, παραμένει επικεφαλής στην γενική κατάταξη.

Dakar-2015-stage-7_37

1. Nelson Augusto Sanabria Galeano
2. Rafal Sonik +5m46s
3. Ignacio Casale +11m37s

Την κατηγορία των quad την κέρδισε ο αναβατής της Yamaha Nelson Sanabria Galeano. Ολοκλήρωσε την σημερινή διαδρομή σε 5h22’12, μένοντας μπροστά από τον Rafal Sonik (- 05’46) και τον Ignacio Casale ( – 11’37). Με το σημερινό αποτέλεσμα ο Sonik αυξάνει ελαφρά το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη  από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του τον Casale, ενώ ο Sergio Lafuente κατέχει προσωρινά την τρίτη θέση!

Stage 8/7 – Car/Bike – Stage Summary – (Uyuni – Iquique / Iquique – Uyuni)

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=DAyS8cS6Nxw”]

Αύριο οι αναβάτες θα πάρουν το δρόμο προς την Χιλή και το Iquique, εγκαταλείποντας την Βολιβία.

Dakar-2015-stage-8_01

Η 8η ημέρα (12 Ιανουαρίου 2015) θα από το Uyuni της Βολιβίας στο Iquique της Χιλής  και θα έχει απλή διαδρομή 24 χιλιόμετρα και Ειδική διαδρομή 784 χιλιομέτρων!

Τα αποτελέσματα της 7ης ειδικής:

Pos. Rider Num Nation Team Constructor Time/Gap
1 GONCALVES Paulo POR Team HRC Honda 3:56’00
2 COMA Marc SPA KTM Red Bull Rally Factory KTM + 00’14
3 WALKNER Mathias AUT KTM Red Bull Rally Factory KTM + 00’30
4 QUINTANILLA Pablo CHI KTM KTM + 1’32
5 PRICE Toby AUS KTM AUS Rally Factory KTM + 1’49
6 PEDRERO Joan SPA Pont Grup Yamaha JVO Yamaha + 3’20
7 DUCLOS Alain FRA Sherco Rally Factory Sherco + 3’48
8 RODRIGUES Helder POR Team HRC Honda + 4’05
9 SVITKO Stefan SLO Slovnaft Team KTM + 5’09
10 VAN NIEKERK Riaan RSA Brother Link KTM Rally KTM + 6’06
11 VILADOMS Jordi SPA KTM Red Bull Rally Factory KTM + 6’10
12 BARREDA Joan SPA Team HRC Honda + 6’13

Αναλυτικότερα όλα τα αποτελέσματα της 7ης ειδικής εδώ

Γενική Κατάταξη μετά την 7η ειδική !

1 BARREDA Joan SPA Team HRC Honda 25:40’48
2 COMA Marc SPA KTM Red Bull Rally Factory KTM + 6’28
3 GONCALVES Paulo POR Team HRC Honda + 10’59
4 QUINTANILLA Pablo CHI KTM KTM + 25’16
5 PRICE Toby AUS KTM AUS Rally Factory KTM + 29’20
6 RODRIGUES Helder POR Team HRC Honda + 33’56
7 FARIA Ruben POR KTM Red Bull Rally Factory KTM + 40’23
8 SVITKO Stefan SLO Slovnaft Team KTM + 40’55
9 DUCLOS Alain FRA Sherco Rally Factory Sherco + 50’31
10 CASTEU David FRA Team Casteu KTM + 1:16’52

Αναλυτικότερα όλα τα αποτελέσματα της Γενικής Κατάταξης μετά την 7η ειδική εδώ!

Αναλυτικότερα όλα τα αποτελέσματα της 7ης ειδικής εδω quad

Αναλυτικότερα όλα τα αποτελέσματα της Γενικής Κατάταξης quad μετά την 7η ειδική εδώ!