Ducati HyperStrada Test Ride – Review, VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – BS RIDE

Η Ducati ήθελε να δώσει στην αγορά μια μοτοσυκλέτα τουριστικού τύπου αλλά σε ποιο μάχιμο στυλ, όχι μια SportTuring αλλά μια ποιο παιχνιδιάρα μοτοσυκλέτα τύπου Onoff η ένα στιβαρό supermotard.

Το Hyperstradaαποτελεί την πιο τουριστική έκδοση του νέου Hypermotard, για αυτό και είναι εξοπλισμένο με ψηλή ζελατίνα, φαρδιά σέλα, σχάρα και πλαϊνές βαλίτσες.

Αναρωτιέστε αν είναι ίδια με το Hypermotard, ναι είναι σε πολλά σημεία όπως ο κινητήρας, το πλαίσιο, τους νέους τροχούς, τα φρένα και διάφορα αλλά σημεία, αλλά έχουν και αρκετές διαφορές όπως στην ζελατίνα, στα φτερά, στο μεταξόνιο κλπ. Εδώ δεν θα εξετάσουμε τις διαφορές άλλα θα δούμε το HyperStrada αποκλειστικά.

Δοκιμάσαμε για αρκετά χιλιόμετρα, σε διαφόρων τύπων δρόμους το HyperStrada για να ανακαλύψουμε τι κρύβει το νέο μοντέλο της Ducati, άλλα και αν έχει τον τουριστικό χαρακτήρα που του αποδίδει η Ducati.

 VIDEO Ducati HyperStrada, Test Ride – Review

ΣΧΕΔΙΑΣΗ – ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η εμφάνιση είναι κάτι το υποκειμενικό αφού όπως λέει και η κλασική παροιμία, περί ορέξεως ……….. Το νέο μοντέλο της Ducatiμε το όνομα Hyperstrada είναι πολύ ψηλά στον αισθητικό τομέα, πατώντας βεβαίως στις γερές βάσεις που έχει θέσει ο προκάτοχος. Σίγουρα μιλάμε για ένα Supermotard.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_05

Η μοτοσικλέτα είναι πανέμορφη (πάντα κατά τα δικά μας κριτήρια) και ισορροπημένη στο μάτι, ενώ ένα κομμάτι της ομάδας του BikerSpirit πιστεύει πως το τελικό της εξάτμισης αποτελεί μια παραφωνία. Η Ducati ισχυρίζεται ότι χαμηλώνει το συνολικό βάρος και βελτιώνει την οδική συμπεριφορά, όπως και να έχει είναι κάτι που ίσωςμπορεί να διορθωθεί ή απλά να το παραβλέψει κανείς.

Για όσο είχαμε το Hyperstrada δεν παρατηρήσαμε να έχουμε τριξίματα η αποσυναρμολογήσεις πλαστικών μερών και όλα έδειχναν να δουλεύουν ρολόι και την ποιότητα ανεβασμένη στο τελικό φινίρισμα!
Να κλείσουμε με τον υπέροχο ήχο της μοτοσυκλέτας!

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_02

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Το Hyperstrada φορά έναν υδρόψυκτο, 4βάλβιδο κινητήρα, ο οποίος σχεδιάστηκε για χρηστικότητα και υψηλές επιδόσεις. Πρόκειται για το νέο Testastretta 11° των 821 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 110 ίππων στις 9.250 σ.α.λ. και ροπή 89 Nm στις 7.500.
Ο νέος Testastretta 11° υιοθετεί τεχνικές λύσεις που έχουν εφαρμοστεί ήδη στο Multistrada 1200 και στο 1199 Panigale, μας χαρίζει έναν ιδιαίτερα ομαλό και γραμμικό σε απόδοση κινητήρα.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_83

Το σύστημα Ride by Wire, το οποίο διαθέτει το Hyperstrada διαθέτει τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις του κινητήρα για τον έλεγχο της ροπής και της ισχύος: 110 ίπποι με Sport “υψηλή” ροπή, 110 ίπποι με προοδευτική ¨μέση” ροπή στο Touring και 75 ίπποι με προοδευτική “χαμηλή” ροπή στο Urban.
Κάθε Πρόγραμμα Οδήγησης έχει δική του χαρτογράφηση του κινητήρα, ενώ η Ducati σου δίνει την δυνατότητα κάνοντας συνδυασμούς με τις επιλογές της χαρτογράφησης του ψεκασμού και του tractioncontrol (αλλά και του ABS) να βρεις ακριβώς τη λειτουργία που ταιριάζει στο οδηγικό σου στυλ.

Εμεις βρηκαμε πως το μοτέρ έχει ροπή που φτάνει και περισσεύει, για την δουλειά που προορίζετε.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_13

Η εξάτμιση 2 σε 1 έχει επανασχεδιαστεί από την αρχή.

Ο κινητήρας έχει υγρό συμπλέκτη APTC με μονόδρομη λειτουργία και πολύ ελαφριά αίσθηση στη μανέτα. Ο συμπλέκτης είναι με συρματόσχοινο, γιατί όπως ισχυρίζεται η Ducati “αποδείχτηκε η καλύτερη λύση όσον αφορά στην απλότητα κατασκευής.” Η μονόδρομη λειτουργία ενεργοποιείται όταν η ροπή έχει αντίθετη φορά, όπως στα απότομα κατεβάσματα σε σπορ οδήγηση. Τότε, η μείωση της πίεσης στους δίσκους συμπλέκτη συνεπάγεται στιγμιαίο πατινάρισμα. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η σταθερότητα της μοτοσυκλέτας.
Η Ducati δίνει μεγάλες υποσχέσεις στο θέμα της συντήρησης αφού ο έλεγχος και η ρύθμιση των βαλβίδων προβλέπεται κάθε 30.000 χλμ.!

 Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_23

ΠΛΑΙΣΙΟ

Το Hyperstrada διαθέτει ένα σωληνωτό πλαίσιο – χωροδικτύωμα το οποίο αποτελείται από σωλήνες διαμέτρου 34 χλστ. Η γωνία κάστερ είναι 25,5°, το ίχνος τροχού 103 χλστ. και η απόκλιση 30 χλστ. Το πλαίσιο ενώνεται στο ύψος του υποπλαισίου κάτω από τη σέλα και, όπως και στη Multistrada 1200, περιλαμβάνει ένα ενδιάμεσο τμήμα από πολυμερές πλαστικό.

Το τιμόνι έχει μεγάλη γωνία στριψίματος που φτάνει στις 70°.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_15

ΣΕΛΑ

Η Σέλα είναι φαρδιά και άνετη για ταξίδι με ύψος 850 χλστ. και ψηλότερο κατά 20 χλστ. τιμόνι από το Hypermotard, έτσι σου δίνει μια πιο ξεκούραστη θέση οδήγησης που προσφέρει βελτιωμένη άνεση. Ο αναβάτης της Hyperstrada μπορεί να καλύπτει ξεκούραστα μεγάλες αποστάσεις, ακόμη και με δεύτερο άτομο στη σέλα.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_44

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

Το ρεζερβουάρ έχει σχεδιαστεί από την αρχή. Η χωρητικότητά του είναι στα 16 λίτρα, δίνοντας σου καλή αυτονομία, όχι αυτό που λέμε ταξιδιάρικη αλλά έτσι δεν χαλά η γραμμή της μοτοσυκλέτας με ένα παράταιρο ρεζερβουάρ (μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος).

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_03

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μπροστά φορά ένα ανεστραμμένο πιρούνι των 43 χιλιωστών.

Στην πίσω ανάρτηση έχει τοποθετηθεί ένα αμορτισέρ της Sachs με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου και απόσβεση επαναφοράς, το οποίο δίνει στον πίσω τροχό διαδρομή 150 χλστ.

Η πίσω ανάρτηση στηρίζεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο όμορφο μονόμπρατσο ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο, που τονίζει τον άγριο, σπορ χαρακτήρα του Hyperstrada.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_87

ΤΡΟΧΟΙ – ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Τα ελαστικά της Pirelli, ScorpionTrail, που χρησιμοποιεί το Hyperstrada συμπεριφέροντε μια χαρά με το μόνο «κακό» ότι αργούν να ζεσταθούν και αυτό θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή στους «καλούς δρόμους» της πόλης.

Μπροστά έχει μια 10άκτινη ζάντα αλουμινίου 3.50″ x 17″ και φορά ελαστικό με διάσταση 120/70 x 17” ενώ ο πίσω έχει και πάλι μια 10άκτινη ζάντα αλουμινίου 5.50″ x 17″ και φορά ελαστικό 180/55 x 17”.
Η Διαδρομή των τροχών είναι εμπρός και πίσω 150 χλστ.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_30

ΦΡΕΝΑ

Μπροστά έχει 2 πλευστούς δίσκους 320 χλστ., με ακτινικές, μονομπλόκ δαγκάνες της Brembo, 4-piston 2-pad, με ακτινική αντλία και ρυθμιζόμενη μανέτα και ABS 9MP στο βασικό εξοπλισμό. Τα φρένα ενεργοποιούνται από την αντλία μέσω ρυθμιζόμενης μανέτας σε 4 θέσεις. Η έκδοση SP διαθέτει ακτινική αντλία φρένου και μανέτα ρυθμιζόμενη σε 5 θέσεις

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_90

Πίσω έχει ένα μονό δίσκο 245 χλστ. με δαγκάνα της Brembo και ABS 9MP στο βασικό εξοπλισμό

Το Hyperstrada έχει το τελευταίας γενιάς ABS 9MP της Bosch, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο Πακέτο Ασφαλείας Ducati (DSP). Το σύστημα συνεργάζεται ιδανικά με τα Προγράμματα Οδήγησης (RidingModes) και έχει δύο επίπεδα λειτουργίας. Στο επίπεδο 1 που συνδυάζεται με το Σπορ Πρόγραμμα Οδήγησης, εξασφαλίζεται μέγιστη απόδοση φρεναρίσματος με περιορισμένο έλεγχο ανύψωσης του πίσω τροχού. Στο επίπεδο 2, που συνδυάζεται με τα πιο ήπια Προγράμματα Οδήγησης για το ταξίδι και την πόλη, ευνοείται η σταθερότητα στο φρενάρισμα και ο απόλυτος έλεγχος ανύψωσης του πίσω τροχού.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_82
Υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης σε κάθε Πρόγραμμα Οδήγησης, από τον πίνακα οργάνων, για τους οδηγούς που θέλουν να φρενάρουν χωρίς την παρέμβαση του ABS. Το ABS θα παραμείνει απενεργοποιημένο μέχρι να σβήσει η μηχανή, αφού μπαίνει αυτόματα κάθε φορά που παίρνει μπρος η μηχανή.

ΟΡΓΑΝΑ

Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει στο πάνω μέρος λυχνίες νεκράς, φλας, μεγάλης σκάλας φώτων, ορίου στροφών, πίεσης λαδιού και ρεζέρβας καυσίμου, ενώ στο κάτω μέρος του υπάρχει οθόνη LCD με DOT-matrix απεικόνιση των υπόλοιπων δεδομένων. Στην κεντρική οθόνη εμφανίζεται η ταχύτητα, οι στροφές κινητήρα, οι δύο χιλιομετρητές, η θερμοκρασία κινητήρα και περιβάλλοντος και η ώρα. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις στιγμιαίας και μέσης κατανάλωσης, μέσης ταχύτητας και χρόνου ταξιδιού. Στην οθόνη αναγράφεται μόνιμα το επιλεγμένο Πρόγραμμα Οδήγησης (Riding Mode) και οι αντίστοιχες επιλογές στο ABS και στο DTC. Η εναλλαγή ανάμεσα στα τρία Προγράμματα Οδήγησης είναι πανεύκολη, τόσο εν στάσει όσο και εν κινήσει από τους διακόπτες των φλας.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_98

ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ

Το ενσωματωμένο σύστημα Ride-by-Wire δίνει τον ηλεκτρονικό έλεγχο του γκαζιού. Μία ασφάλεια προστατεύει το κουμπί της μίζας, όταν ο διακόπτης του ρεύματος (kill switch) είναι στο off.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_96

ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΦΛΑΣ

Το φως μπροστά χρησιμοποιεί λάμπα μπλε φωτισμού για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα ενώ τα φλας έχουν LED. Το πίσω φως είναι με μία λωρίδα LED που ακολουθεί τις λεπτές γραμμές της ουράς. Τα μπροστινά φλας είναι ενσωματωμένα στις προστατευτικές χούφτες Υπάρχει λειτουργία αλάρμ η οποία ενεργοποιείται πατώντας το διακόπτη του αριστερού φλας για 4 δευτερόλεπτα.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_93

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Η ζελατίνα κάνει τη δουλειά της, όχι όμως πάρα πολύ ικανοποιητικά ιδίως αν ο αναβάτης είναι πάνω από 1.70. Η σχάρα του είναι αρκετά καλή.
Οι βαλίτσες, είναι σκληρές υφασμάτινες, με φερμουάρ και κλειδαριά με συνδυασμό, ελαφριές χωρίς να επηρεάζουν τις επιδόσεις και τοποθετούνται κουμπωτά σε ειδικές βάσεις πολύ εύκολα με μία κίνηση.

Τα μαρσπιέ είναι από χυτό αλουμίνιο, βαμμένα σε μαύρο χρώμα με ενσωματωμένες ελαστικές βάσεις για την μπότα, ενώ οι βάσεις των μοχλών φρένου και κιβωτίου είναι φτιαγμένες από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_92

ΟΔΗΓΗΣΗ

Η πρώτη εντύπωση πάνω στη σέλα του Hyperstrada είναι ότι η θέση οδήγησης είναι πολύ φιλική και νιώθεις αμέσως την μικρή μάζα της μοτοσυκλέτας με εξαιρετικό τρόπο.

Στην πόλη. Οι μικρές διαστάσεις του Hyperstrada φαίνονται όταν κινείσαι μέσα στην πόλη και την σφικτή κίνηση αφού μπορείς και περνάς σχεδόν από παντού με ευκολία, ενώ το μεγάλο κόψιμο τιμονιού στις 70 μοίρες, σε βοηθά να κάνεις εύκολους ελιγμούς και να το ελέγχεις πλήρως παρόλο το βάρος των περίπου 200  κιλών.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_101

Στις δύο πρώτες επιλογές “urban” και “touring” το μοτέρ είναι πολύ φιλικό στη λειτουργία, η απόκριση του ψεκασμού πεντακάθαρη, ενώ μετά τις 5.000 στροφές η δύναμη είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Η Ducatiδίνει 110 ίππους, που αν περάσεις τις 5.000 στροφές καταλαβαίνεις την δύναμη στην πίσω ρόδα μέχρι το στομάχι.

Τα φρένα, όπως στα περισσότερα Ducati – Ιταλικά – Ευρωπαϊκά είναι εξαιρετικά τόσο από θέμα λειτουργίας αλλά και σε αίσθηση. Το ABS μπαίνει γρήγορα σε λειτουργία κατά το φρενάρισμα του πίσω τροχού που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι, αλλά κατά την γνώμη μας είναι αποτελεσματικό μιας και δύσκολα θα χάσεις την πρόσφυση σου και ιδίως μέσα στην πόλη με τους «τόσο καλούς» δρόμους.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_52

Στην πίστα

Στον “sport” χάρτη η απόκριση είναι πολύ άγρια και φανερά προορισμένη για χρήση στην πίστα…… Για αυτούς λοιπόν που θέλουν να νιώσουν την αγνή δύναμη του κινητήρα της Ducati δεν έχουν παρά να επιλέξουν τον «sport» χάρτη και θα νιώσουν όπως όταν οδηγείς ένα motard έτοιμο να κάνει κάθε είδους καγκουριά.

Εμείς το δοκιμάσαμε σε πίστα με τον χάρτη “sport” πράγματι έδειχνε να είναι στο στοιχείο του αν και δεν πιέσαμε αρκετά μιας και η μοτοσυκλέτα δεν ήταν δική μας και δεν διακινδυνεύσαμε να έχουμε μια πτώση. Στην πίστα ο ενθουσιασμός πάνω στην σέλα του Hyperstradaερχόταν πολύ εύκολα και σου άφηνε μια αίσθηση πληρότητας!

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_56

Το σύστημα του μονόδρομου συμπλέκτη είναι απολαυστικό μιας και όπως και αν κατεβάσεις ταχύτητες, ο τροχός δεν θα μπλοκάρει και η μοτοσυκλέτα θα διατηρήσει την πορεία της.

Ταξιδεύοντας

Στο “ Touring” οδηγάς ξεκούραστα και χαλαρά, πας το ταξιδάκι σου, μόνος η με το ταίρι σου, όπου κάθετε αρκετά άνετα, όχι όπως σε κάποια άλλη ταξιδιάρικη μοτοσυκλέτα αλλά ικανοποιητικά και ανθρώπινα.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_16

Η λειτουργία του κιβωτίου, απαιτεί αρκετή δύναμη για τις δύο πρώτες ταχύτητες. Βέβαια το πιθανότερο είναι να στρώσει μετά τα 5-6000 χιλιόμετρα όπως γίνεται με τα περισσότερα Ducati.

Στο δρόμο το HyperStrada συμπεριφέρεται εξαιρετικά και κάνει το ταξίδι απόλαυση κυρίως αν κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους όπου εκεί είναι το στοιχείο του αφού και σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά του σου δίνει την αίσθηση της απόλυτης ασφάλειας που μπορεί να κάνει ακόμα και κάποιον με μικρή εμπειρία να νιώσει πολύ άνετα και να ευχαριστηθεί την βόλτα του σε ένα ορεινό στροφηλίκι χωρίς να φοβηθεί καθόλου.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_42

Ταξιδεύοντας με 140-160χ.α.ω., ο κινητήρας είναι εντελώς «χαλαρός», και όταν ανοίξεις γκάζι και ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα, ανταποκρίνεται με άνεση και χωρίς ιδιαίτερους κραδασμούς.
Μπορείς να ανεβάσεις και στα 200 χ.α.ω. με πολύ άνεση για τα 820 κυβικά του χωρίς να κομπιάζει, ενώ η τελική του είναι περίπου στα 220.

Το μαλακό λάστιχο στα μαρσπιέ βοηθά στο να κρατηθούν τα πέλματα ξεκούραστα μετά από πολλά χιλιόμετρα.

Στο Χώμα

Αφού η Ducatiτου έδωσε το όνομα Strada, είπαμε και εμείς να μην διστάσουμε να περάσουμε ένα χωματόδρομο που βρέθηκε στην διαδρομή μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγε άσχημα αφού περάσαμε το χωματόδρομο δικάβαλοι και με αρκετή άνεση, τηρουμένων των αναλογιών αφού φορά 17αρηδες τροχούς και έχει την εξάτμιση χαμηλά.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_102

Το σίγουρο είναι ότι δεν μιλάμε για μια αμιγώς onoffΤουριστική μοτοσυκλέτα σε καμία περίπτωση.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Το HyperStrada είναι φιλικότερο, μαλακότερο και συγχωρεί περισσότερα από ότι το παλιότερο Hyper. Αναμφίβολα η σέλα είναι άνετη και ο αναβάτης μπορεί να καλύψει πολλά χιλιόμετρα πάνω της πριν πιαστεί και χρειαστεί να κάνει στάση.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_17

Η Ducati πιστεύουμε πως έβγαλε το HyperStradaπερισσότερο σαν μοτοσυκλέτα που μπορεί να κινηθεί κάποιος πολύ γρήγορα μέσα στην πόλη όσο και σε ένα χαλαρό ή και γρήγορο ταξιδάκι ή μια χαλαρή δικάβαλη βόλτα για μπάνιο ή μια γρήγορη βόλτα σε ορεινό στροφηλίκι μονοκάβαλος.
Δεν είναι μεγάλο, τουριστικό On/Off, ούτε προορίζεται για να καταπίνει χιλιάδες χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομους.

Με χαμηλή κατανάλωση που φτάνει τα 5 λίτρα στο ταξίδι και κορυφαίο εξοπλισμό και με άφθονο παιχνίδι αν το θελήσεις φαίνεται πως η Ducatiέφτιαξε μια μοτοσυκλέτα μεσαίου+ κυβισμού που θα σταθεί ψηλά στον ανταγωνισμό. Η τιμή της είναι στα 12.990 euro και όποιος θελει να διαθέσει αυτό το ποσό είναι σίγουρο πως δεν θα το μετανιώσει ούτε μια στιγμή.

Να ευχαριστήσουμε τον Φάνη Στρωματιά και την FANMOTO που μας παραχώρησε το HyperStrada για να το δοκιμάσουμε.

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_70

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κινητήρας

Κινητήρας

Νέος Testastretta 11°, 2κύλινδρος V90° (L-Twin), 4 βαλβίδες/κύλινδρο, Δεσμοδρομικός, υδρόψυκτος

Χωρητικότητα

821,1 κ.εκ.

Διάμετρος x Διαδρομή

88 x 67,5 χλστ.

Σχέση Συμπίεσης

12,8:1

Ισχύς

81 kW (110 ίπποι) @ 9.250 σ.α.λ.

Ροπή

89 Nm @ 7.750 σ.α.λ.

Τροφοδοσία

Ηλεκτρονικός ψεκασμός Magneti Marelli. Σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης γκαζιού Ride by Wire

Εξαγωγή

Μονό τελικό από ανοξείδωτο ατσάλι με καταλυτικό μετατροπέα και 2 αισθητήρες λάμδα

Μετάδοση

Κιβώτιο ταχυτήτων

6 ταχυτήτων

Πρωτεύουσα μετάδοση

Με ίσια γρανάζια. Σχέση 1,85:1

Σχέσεις

1=37/15 2=30/17 3=28/20 4=26/22 5=24/23 6=23/24

Τελική μετάδοση

Αλυσίδα. Μπροστινό γρανάζι με 15 δόντια, πίσω γρανάζι με 45 δόντια

Συμπλέκτης

Υγρός, πολύδισκος, μηχανικός, με σέρβο συμπίεση δίσκων και μονόδρομη λειτουργία

Πλαίσιο

Πλαίσιο

Ατσάλινο, σωληνωτό πλαίσιο – χωροδικτύωμα

Εμπρόσθια ανάρτηση

Ανεστραμμένο πηρούνι 43 χλστ.

Εμπρόσθιος τροχός

10άκτινη ζάντα αλουμινίου 3.50″ x 17″

Εμπρόσθιοελαστικό

Pirelli Scorpion Trail, 120/70 ZR17

Πίσω ανάρτηση

Προοδευτικό μοχλικό και μονό αμορτισέρ Sachs με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου και απόσβεση επαναφοράς. Αλουμινένιο μονόμπρατσο ψαλίδι

Πίσω τροχός

10άκτινη ζάντα αλουμινίου 5.50″ x 17″

Πίσω ελαστικό

Pirelli Scorpion Trail, 180/55 ZR17

Διαδρομή τροχού (εμπρός/πίσω)

150 χλστ. – 150 χλστ.

Εμπρόσθια φρένα

2 πλευστοί δίσκοι 320 χλστ., ακτινικές, μονοκόμματες δαγκάνες Brembo, 4-piston 2-pad, ακτινική αντλία με ρυθμιζόμενη μανέτα, ABS 9MP στο βασικό εξοπλισμό

Πίσω φρένα

Μονός δίσκος 245 χλστ. με 2πίστονη δαγκάνα, ABS 9MP στο βασικό εξοπλισμό

Όργανα

Οθόνη LCD with Dot Matrix area

Διαστάσεις & Βάρη

Βάρος (στεγνή)

181 κιλά

Βάρος (με υγρά)

204 κιλά

Ύψος σέλας

850 χλστ.

Μεταξόνιο

1.490 χλστ.

Γωνία κάστερ

25,5

Ίχνος τροχού

104 χλστ.

Χωρητικότητα δοχείου καυσίμου

16 λίτρα

Αριθμός θέσεων

Διπλή σέλα

Βασικός εξοπλισμός

Προγράμματα Οδήγησης (Riding Modes), Ισχύς Modes, Πακέτο Ασφάλειας Ducati (ABS + DTC), γκάζι RbW, μαλακές πλευρικές μπαγαζιέρες 50 λίτρων με χειρολαβές, ψηλή ζελατίνα, σέλα για ταξίδι, χειρολαβή συνεπιβάτη, ορθοστάτη, μεγαλύτερα φτερά εμπρός/πίσω, ποδιά κινητήρα, δύο πρίζες παροχής ρεύματος 12 V, προεγκατάσταση αντικλεπτικού συστήματος, προεγκατάσταση θερμαινόμενων σκριπ, προεγκατάσταση συστήματος πλοήγησης GPS

Εγγύηση

Εγγύηση (μήνες)

24 μήνες, απεριόριστα χιλιόμετρα

Περιοδική συντήρηση (χλμ./μήνες)

15.000 χλμ./12 μήνες

Ρύθμιση διάκενου βαλβίδων (χλμ.)

30.000 χλμ.

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ !
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ή ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ DOWNLOAD

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_68

# BS RIDE

Έντυπο – Γραφικά
Ιωάννα Φιωτάκη

Μοντάζ
Γιώργος Φιωτάκης

Κάμερες
Δημήτρης Τσούρας
Ράνια Παπαδοπούλου
Γιώργος Φιωτάκης

———————————
Μουσική
springtide
Five Passengers
No Smoking

Jessie Evans
Prey for Love
—————————————-­-

Παραγωγή
Biker Spirit Magazine
www.bikerpirit.net
© 2013 – 2014

Εκτέλεση Παραγωγής
IGF Productions
www.igf.gr

Ducati_Hyperstrada_BS-Ride_2014_57

Related Posts