Ducati Scrambler στην EICMA 2014

Στην EICMA 2014, κυρίαρχη θέση με εντυπωσιακό περίπτερο είχε το νέο Scrambler  της Ducati που πρωτοπαρουσίασε στην INTERMOTO 2014 πριν λίγες βδομάδες!

IMG_6855

Πρόκειται για ένα μοντέλο με κλασική σχεδίαση, προσοχή στη λεπτομέρεια και χρηστικότητα το οποίο προορίζεται για νέους αναβάτες μοτοσικλέτας και εκείνους που ψάχνουν μια όμορφη και πιο ξεκάθαρη λύση στους δύο τροχούς.

Το Scrambler  διαθέτει τον αερόψυκτο κινητήρα L των 803cc που χρησιμοποιεί και το Monster 796, ο οποίος όμως έχει ανασχεδιαστεί για να προσφέρει ομαλή επιτάχυνση σε όλο το φάσμα των στροφών του και αποδίδει 75 ίππους.

Το πλαίσιο είναι περιμετρικό ατσάλινο χωροδικτύωμα που αγκαλιάζει τον κινητήρα και εκτείνεται προς τα κάτω στο σημείο της σέλας. Το μεταξόνιο είναι 1445mm. Το φαρδύ τιμόνι εξασφαλίζει ευκολία στους χειρισμούς στην οδήγηση στην πόλη ή στο ταξίδι.

IMG_6875

Εμπρός έχει αντεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι από την Kayaba με διάμετρο καλαμιών 41mm χωρίς ρυθμίσεις. Πίσω ένα μονό αμορτισέρ πάνω στο ψαλίδι προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης προφόρτισης ελατηρίου. Οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι 150mm.

Στον βασικό εξοπλισμό έχει σύστημα ABS, με μονάδα Bosch 9.1 MP AMS. Στον εμπρός τροχό έχει μονό δίσκο, με διάμετρο 330mm και πάχος 5mm και με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα Brembo monobloc. Στον πίσω τροχό έχει διαμέτρου 245mm με μονοπίστονη δαγκάνα διαμέτρου 32mm.

Μπροστά έχει προβολέα με παραβολικό κάτοπτρο και λάμπα αλογόνου ενώ έχει και κυκλικό LED φωτισμό στάσης. Πίσω έχει φώτα LED. Τα όργανα της είναι με οθόνη υγρών κρυστάλλων.

Μερικές από τις ωραίες λεπτομέρειες είναι η τάπα βενζίνης και το κλειδί της μοτοσυκλέτας που θα δείτε στις φωτογραφίες σχεδιασμού!

Το Scrambler θα βγαίνει σε 4 εκδόσεις , οπού τις είδαμε και στο Μιλάνο!
Η «Icon», σε κίτρινο και κόκκινο, η «Urban Enduro», η «Full Throttle» και η «Classic», κάθε μια με ιδιαίτερο στυλ, αλλά πάντα στο πνεύμα Scrambler.
IMG_6886

Το Scrambler Icon βγαίνει σε κίτρινο με μαύρο πλαίσιο και μαύρη σέλα και το κόκκινο της Ducati με μαύρο πλαίσιο και μαύρη σέλα. Έχει ατσάλινο Ρεζερβουάρ σε σχήμα δάκρυ με εναλλασσόμενα αλουμινένια πάνελ. Έχει Χαμηλή σέλα στα790 mm. Το βάρος της είναι 170 kg στεγνό. Φοράει φαρδύ τιμόνι και άνετη θέση οδήγησης. 10μπρατσες χυτές ζάντες 18ιντσών εμπρός, 17ιντσών πίσω, ενώ φορά ελαστικά enduro Pirelli, ειδικά βελτιωμένα για το Scrambler. Έχει ABS στο βασικό εξοπλισμό και τέλος έχει χώρο κάτω από τη σέλα με θύρα USB!

IMG_6871

Το Scrambler Urban Enduro βγαίνει σε Wild Green (Άγριο Πράσινο) με μαύρο πλαίσιο και καφέ σέλα. Έχει ζάντες με ακτίνες, προστατευτική ποδιά κινητήρα και ψηλό πλαστικό φτερό. Εμπρός έχει προστατευτικά καλαμιών, προστατευτική σήτα στον προβολέα και μπάρα στο τιμόνι. Ειδικά φτιαγμένη σέλα με οριζόντιες ραφές και βεβαία διαφορετικά λογότυπα.
Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ίδια με τα υπόλοιπα.

IMG_6896

Το Scrambler Full Throttle βγαίνει σε Deep Black (βαθύ μαύρο) με μαύρο πλαίσιο και μαύρη σέλα. Σέλα τύπου track style με κίτρινα σημεία στο πλάι. Έχει μαύρα καλύμματα στο ρεζερβουάρ με κίτρινη ρίγα που έχει πάνω το λογότυπο της Ducati. Χαμηλό τιμόνι, μεταβλητής διατομής. Χαμηλά τοποθετημένη διπλή εξάτμιση της Termignoni. Έχει σπορ φτερό εμπρός και φλας στην ουρά.
Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ίδια με τα υπόλοιπα.

IMG_6877

Το Scrambler Classic βγαίνει σε Orange sunshine ( Πορτοκαλί λιακάδα) με μαύρο πλαίσιο και καφέ μπακλαβαδωτή σέλα. Φοράει ζάντες με ακτίνες, μεταλλικά φτερά εμπρός και πίσω. Το Ρεζερβουάρ έχει μια μαύρη γραμμή στο κέντρο όπως στο Scrambler του 1970!
Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ίδια με τα υπόλοιπα.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Ducati Scrambler
Κινητήρας Ducati, τετράχρονος, αερόψυκτος, δικύλινδρος V 90°, με 1 επικεφαλή εκκεντροφόρο ανά μπλοκ, 2 βαλβίδες ανά κύλινδρο και δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης των βαλβίδων
Κυβισμός 803 cc
Μέγιστη ισχύς 75 hp (55 kW) / 8.250rpm
Μέγιστη ροπή 6,9kgm (68Nm) / 5.250rpm
Τροφοδοσία Ψεκασμός με μονό σώμα διαμέτρου 50mm
Εκκίνηση Mίζα
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Πλαίσιο Χαλύβδινο χωροδικτύωμα
Μπροστινή ανάρτηση Ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm, με διαδρομή 150mm
Πίσω ανάρτηση Υδραυλικό μονό αμορτισέρ Kayaba χωρίς μοχλισμό, με διαδρομή  150mm. Ρυθμίσεις: Προφόρτιση Ελατηρίου
Μπροστινό φρένο Δίσκος διαμέτρου 330mm, δαγκάνα ακτινικής στήριξης 4 εμβόλων, ABS
Πίσω φρένο Δίσκος διαμέτρου 245mm. Δαγκάνα  2 εμβόλων, ΑΒS
Ελαστικό Εμπρός 110/80-18 Pirelli MT 60RS
Ελαστικό Πίσω 180/55-17 Pirelli MT 60RS
Μήκος 2100-2165 mm
Πλάτος 845 mm
Υψος 1.150 mm
Υψος σέλας 790 – 770 mm
Μεταξόνιο 1.445 mm
Γωνία Caster 24°
Βάρος 186 kg
Ρεζερβουάρ 13,5 lt

 

BS-EICMA-2014-anim

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ DUCATI

Ducati Scrambler Classic:

Ducati Scrambler Full Throttle:

Ducati Scrambler Icon:

Ducati Scrambler Urban Enduro:

Ducati Scrambler Design Photos:

Ducati Scrambler Close Up Photos:

Related Posts