24 June 2025
MotoGP 2025

Fabio Di Giannantonio: «Ήταν ή όλα ή τίποτα – Δεν ήθελα να είμαι 4ος στο Mugello!»

Ο Diggia χάρισε στους Ιταλούς οπαδούς ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το πρώτο του βάθρο στην πατρίδα!

Ο Fabio Di Giannantonio πανηγύρισε το δεύτερό του βάθρο για το 2025 στο Grand Prix του Mugello, αλλά αυτό είχε ξεχωριστή σημασία γιατί ήταν το πρώτο μπροστά στους συμπατριώτες του, μέσα στην «καρδιά» της ιταλικής ταχύτητας!

Ο αναβάτης από τη Ρώμη με μια εντυπωσιακή αντεπίθεση κατάφερε να κλέψει την τρίτη θέση από τον Francesco Bagnaia στον προτελευταίο γύρο! Ήταν η δεύτερη φορά φέτος που ανέβηκε στο βάθρο, η πρώτη ήταν στο COTA, όμως αυτή τη φορά, στο Mugello, ήταν όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα!

Ο Fabio δεν έκρυψε τη συγκίνησή του στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας:

«Ήταν όνειρο να βρίσκομαι σ’ αυτό το βάθρο από τότε που ήμουν παιδί. Μεγάλωσα βλέποντας τον Vale, τον Capirex και τον Max να πανηγυρίζουν εδώ με τον κόσμο από κάτω…ήταν ένα όνειρο. Έχουμε αυτή την παράδοση στο Mugello, με τον κόσμο να κατεβαίνει στη μεγάλη ευθεία στο τέλος, είναι απίστευτο. Δούλεψα σκληρά για να φτάσω εδώ.»

Ο Ιταλός αναβάτης τόνισε πως ένα σημαντικό βήμα προόδου έγινε στις δοκιμές στην Aragon:

«Ευτυχώς καταφέραμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στις δοκιμές στο Aragon. Βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα και ήμασταν γρήγοροι αυτό το Σαββατοκύριακο. Χθες είδα πως είχαμε δυνατό ρυθμό στο Sprint και ήμουν ικανοποιημένος, αλλά θα ήθελα το βάθρο και εκεί. Δεν μου έφτανε.»

Ο Fabio Di Giannantonio αποκάλυψε πως στον αγώνα της Κυριακής δεν άφησε τίποτα στην τύχη και επέλεξε να τα δώσει “όλα”, στοχεύοντας καθαρά στο βάθρο:

«Σήμερα πήγα All-In, ειδικά στους τελευταίους 7-8 γύρους. Έβλεπα στον πίνακα το P4 και έλεγα ‘Όχι, στο Mugello δεν θα είμαι 4ος. Ή τρίτος ή τίποτα!. Ένας μηχανικός μου από τη Moto3 έλεγε πάντα: ‘Σαμπάνια ή χαλίκι’, και σήμερα πήγα για τη σαμπάνια!»

Παρατηρώντας τον Pecco να δυσκολεύεται να κρατήσει ρυθμό, ο Diggia βρήκε την ευκαιρία του:

«Έβλεπα τον Pecco να δυσκολεύεται με τα ελαστικά μπροστά με τον Alex Marquez και όταν συμβαίνει αυτό δεν είσαι τόσο δυνατός στον ρυθμό. Νομίζω είχε πρόβλημα με το μπροστινό, αλλά εξακολουθούσε να είναι πολύ δυνατός στα φρένα. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω όσο πιο πολύ μπορούσα το πίσω ελαστικό για να καλύψω διαφορά. Και όταν τον είδα να χαλαρώνει λίγο, είπα ‘Τώρα είναι η στιγμή’. Τα καταφέραμε και για μένα αυτό σημαίνει πολλά!»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner