Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου στο Afriquia Merzouga Rally 2019

Το Afriquia Merzouga Rally 2019 ήταν ένας αγώνας 6 ημερών του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με bivouac (καταυλισμός – σημείο εκκίνησης και τερματισμού), στην πόλη Erfoud στο Μαρόκο στην δυτική Σαχάρα, ενώ περιελάμβανε και μια αγωνιστική μέρα -Marathon stage- χωρίς μηχανική υποστήριξη και διανυκτέρευση σε σκηνές στη μέση της ερήμου.

Το Rally αυτό είναι ένας σκληρός και απαιτητικός αγώνας με δύσκολη πλοήγηση και είναι προαπαιτούμενος για την συμμετοχή στο Rally Dakar 2020.

Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου συμμετείχε και αγωνίστηκε δίπλα σε αναβάτες υψηλού επιπέδου σε αμμώδη αλλά και πετρώδη εδάφη, σε υψηλούς αμμολόφους, με ειδικές διαδρομές πάνω από 200χλμ ημερησίως.

Οι νέοι κανονισμοί και τα καινούργια όργανα ελέγχου και πλοήγησης, έκαναν το εγχείρημα της ακόμα πιο δύσκολο, στην προσαρμογή του «παιχνιδιού πλοήγησης» που επέφεραν ποινές χρόνου.

Κατάφερε όμως με επιτυχία να τερματίσει αν και τραυματισμένη! Έπειτα από σφοδρή πτώση σε γρήγορο κατέβασμα αμμολόφου έσπασε την κλείδα της, αλλά παρ’ όλα αυτά επέμενε και συνέχισε εξασφαλίζοντας έτσι το πολυπόθητο για αυτήν εισιτήριο για την συμμετοχή της στον αγώνα Dakar2020 που θα διεξαχθεί στην Σαουδική Αραβία.

Έχει ήδη ξεκινήσει την αγωνιστική της προετοιμασία για τον τελικό της στόχο.