Από τη Σελήνη στον πλανήτη Αφροδίτη, ο Julien Dupont επιστρέφει στην… Ελλάδα για μια εκρηκτική βόλτα στο διάστημα!
Η Νίσυρος, το ανατολικότερο άκρο του ελληνικού ηφαιστειακού τόξου, αποτέλεσε αυτή τη φορά το συγκλονιστικό τερέν του ταξιδιού του κορυφαίου αθλητή trial–X, Julien Dupont. Η αρχή έγινε στο σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου πριν από δύο χρόνια και αυτή τη φορά σειρά είχε το ηφαιστειακό νησί των Δωδεκανήσων ή κατά πολλούς ο πλανήτης της Αφροδίτης!
«Για ακόμη μια φορά, είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω ένα μέρος που δεν πίστευα ότι υπάρχει πάνω στη γη, ένα μέρος εξωπραγματικό. Κίτρινο έδαφος, τρύπες που κοχλάζουν, καυτό νερό και ηφαιστειακοί κρατήρες, όπως ακριβώς ο πλανήτης Αφροδίτη που πήρε το όνομά του από τη θεά του έρωτα και της ομορφιάς». Με αυτό τον τρόπο ο παγκοσμίου φήμης αθλητής trial-X, Julien Dupont περιέγραψε τη συγκλονιστική εμπειρία του στη Νίσυρο.
VIDEO
Μαγεμένος από το εντυπωσιακό σκηνικό στην παραλία του Σαρακήνικου της Μήλου όπου βρέθηκε και πραγματοποίησε μερικά από τα γνωστά του κόλπα πριν από δύο χρόνια, ο 35χρονος Γάλλος αθλητής επέστρεψε στη χώρα μας για να βρει τον επόμενο σταθμό στο μοναδικό του «ταξίδι στο διάστημα». Η συνέχεια αυτή τη φορά, γράφτηκε νοτιοανατολικά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στο νεότερο από τα μεγάλα ηφαιστειακά κέντρα της Ελλάδας, στη Νίσυρο, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη του Δήμου Νισυρίων. «Οι αναθυμιάσεις γίνονταν όλο και πιο έντονες καθώς πλησίαζα στον κρατήρα του ηφαιστείου με τη μοτοσυκλέτα μου, νιώθοντας έτσι τη ζέστη και την ενέργεια αυτού του τόπου» περιγράφει ο κορυφαίος αναβάτης.
Με προορισμό το παρθένο και σχεδόν ανεξερεύνητο νησί, ο Julien απόλαυσε τη βόλτα του όπως επίσης δοκίμασε τις αντοχές της μοτοσυκλέτας του σε ένα σκηνικό που οι επιστήμονες θα μπορούσαν να το παρομοιάσουν με εκείνο του πλανήτη της Αφροδίτης. «Πάντα επιδιώκω να εξερευνώ άγνωστα μέρη και να πραγματοποιώ τα όνειρά μου» εξομολογείται ο Γάλλος rider, έχοντας δοκιμάσει το trial του στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, από τις φαβέλες του Ρίο μέχρι τη Millenium Bridge του Λονδίνου και από το λούνα παρκ La Feria de Chapultepec στην Πόλη του Μεξικού στο ηφαιστειακό σκηνικό της Νίσυρου.
Λίγα λόγια για τον Julien Dupont:
Παράτολμος, ιδιοφυής και εκκεντρικός ο 35χρονος Γάλλος από τη Λυών θεωρείται μια από τις κυρίαρχες φιγούρες στο άθλημα, κάνοντας στο παραδοσιακό riding μοτοσυκλέτας, ότι περίπου έκανε το parkour στο jogging. Υιοθετώντας τη φιλοσοφία ότι δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορεί να προσπεράσει, είναι μηδενικά τα σημεία που δεν του εξάπτουν τη φαντασία για riding και που δε μπορεί να κατακτήσει με το trial του. Οι φίλοι του τον φωνάζουν Julz και το μοναδικό ταλέντο του, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, είναι ο αυτοσχεδιασμός πάνω στις δύο ρόδες.
Λίγα λόγια για τη Νίσυρο και το ηφαίστειο:
Η Νίσυρος είναι από τα πιο όμορφα νησιά της Δωδεκανήσου, άθικτο ακόμη από την τουριστική ανάπτυξη και το νεώτερο από τα μεγάλα ηφαιστειακά κέντρα της Ελλάδας. Άρχισε να οικοδομείται σε ένα θαλάσσιο πυθμένα βάθους περίπου 300 μέτρων ο οποίος αποτελείται από ασβεστόλιθους. Τα πετρώματα αυτά έχουν δημιουργηθεί πριν 150 εκατομμύρια χρόνια από δράση και συσσώρευση θαλάσσιων οργανισμών (κοράλλια και κοχύλια). Το ηφαίστειο αναδύεται από τη θάλασσα και αρχίζει να οικοδομεί ένα χερσαίο κώνο πριν περίπου 150.000 χρόνια. Τα επόμενα χρόνια η βίαιη εκρηκτική και η ήπια ηφαιστειακή δράση διαδέχονται η μια την άλλη. Οι εκρήξεις τινάζουν στον αέρα το λιωμένο πέτρωμα που θρυμματίζεται, ψύχεται και ξαναπέφτει στη γη δημιουργώντας λεπτά ή παλιά στρώματα από ηφαιστειακή τέφρα. Η τελευταία ηφαιστειακή δράση στη Νίσυρο εκδηλώθηκε πριν αρκετές χιλιάδες χρόνια και δεν έχει καταγραφεί στις ιστορικές πηγές. Παρ’ όλα αυτά, η Νίσυρος χαρακτηρίζεται σαν ένα κοιμώμενο ενεργό ηφαίστειο.