23 June 2025
MotoGP 2025

Marc Marquez: Είναι πολύ όμορφο να στηρίζεις τον αγαπημένο σου αναβάτη αλλά αυτοί που γιουχάρουν δεν είναι πραγματικοί φίλοι του MotoGP

Ο Marc Marquez κατέκτησε την 93η νίκη της καριέρας του στο Mugello και το έκανε με τρόπο που δείχνει πως είναι πια “ένα” με την Ducati. Παρά την έντονη πίεση από τους Bagnaia και Alex Marquez, ο οκτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να πάρει μια απρόσμενη, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, νίκη στην «έδρα» του ιταλικού εργοστασίου.

«Eίναι μια πολύ σημαντική και ξεχωριστή ημέρα. Βρισκόμαστε ήδη στον 9ο αγώνα της σεζόν και νιώθω πλέον κομμάτι της ομάδας. Στον πρώτο αγώνα ακόμα γνωριζόμουν με τους ανθρώπους, ένιωθα την ατμόσφαιρα στο επίσημο γκαράζ της Ducati. Αλλά τώρα νιώθω πως ανήκω εδώ.»

Ο ίδιος δεν έκρυψε την χαρά του για την χτεσινή του 100η pole position και φυσικά την 93η νίκη της καριέρας του στην ίδια πίστα που πήρε την παρθενική του νίκη πρίν 15 χρόνια.

«Το απολαμβάνω πολύ με την ομάδα και αυτό κάνει αυτή τη νίκη ακόμα πιο ξεχωριστή. Νίκη με μοτοσυκλέτα Ducati, με την ομάδα της Ducati, εδώ στο Mugello. Η 93η νίκη μου, χθες η 100η pole position… Ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενος για μια νίκη που δεν την περίμενα. Είναι πίστα που παραδοσιακά ο Pecco και ο Alex είναι πάρα πολύ γρήγοροι, αλλά κατάφερα να νικήσω.»

Παρά τη σπουδαία του νίκη μέσα στο «σπίτι» της Ducati, ο Marc Marquez δεν απέφυγε τα γιουχαΐσματα από μερίδα των Ιταλών φιλάθλων, που συνεχίζουν να βλέπουν με επιφύλαξη την παρουσία του στην ομάδα τους και ευχαρίστησε και τον Tardozzi για την στάση του. (Δες το σχετικό άρθο εδω>>)

«Νιώθω μέλος αυτής της οικογένειας Ducati. Γιόρτασα μπροστά στην κερκίδα της Ducati. Ήταν το καλύτερο Mugello για μένα, ειλικρινά. Από χθες ένιωσα καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Davide (Tardozzi), γιατί με στήριξε πολύ χθες στο βάθρο.»

Ο ίδιος, ωστόσο, παρέμεινε ψύχραιμος, δείχνοντας σεβασμό τόσο στον Pecco Bagnaia όσο και στο ιταλικό κοινό, στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα για το τι σημαίνει πραγματικός φίλος του MotoGP.

«Ξέρεις, αυτό είναι ένα σπορ και σεβόμαστε όλες τις αποφάσεις. Αλλά αν είσαι πραγματικός φίλος των αγώνων, μπορείς να υποστηρίζεις τον αναβάτη σου. Φώναζαν ‘Pecco, Pecco’ και μου άρεσε, είναι τοπικός ήρωας και το σέβομαι. Αλλά αυτοί που γιουχάρουν εμένα, τον Αlex επειδή λέγεται Marquez, ή τη σημαία της Ισπανίας επειδή είμαι Ισπανός… αυτοί δεν είναι πραγματικοί φίλοι του MotoGP.»

«Θα μπορούσα να πανηγυρίσω με τη σημαία του #93 σήμερα, γιατί είναι 93 νίκες, αλλά νιώθω οτι ήταν πιο σημαντικό με αυτόν τον τρόπο γιατί πλέον νίωθω κομμάτι της κόκκινης ομάδας.  Απλά το απόλαυσα. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα, νίκη με ιταλική ομάδα, ιταλική μοτοσυκλέτα, σε ιταλικό έδαφος.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner