MotoE: Ο Mantovani κέρδισε τον Αγώνα 1 στο Assen – Πτώση του Casadei στον τελευταίο γύρο
Η επιστροφή της MotoE μετά από ένα μικρό διάλειμμα συνοδεύτηκε από συννεφιασμένο καιρό στο Assen, όμως η δράση στην πίστα ήταν εκρηκτική. Ο Andrea Mantovani κατέκτησε μια κρίσιμη νίκη, επιστρέφοντας στην κορυφή, εκμεταλλευόμενος την πτώση του Mattia Casadei στον τελευταίο γύρο!
Ο Casadei ξεκίνησε από την pole και έδειχνε ασταμάτητος στο πρώτο μισό του αγώνα, κρατώντας ψηλά τον ρυθμό. Ο Mantovani όμως δεν τον άφησε στιγμή να ξεφύγει, μένοντας κολλημένος πίσω του, σαν να περίμενε την κατάλληλη στιγμή για την επίθεση.
Πιο πίσω, ο Nicholas Spinelli ξεκίνησε δυναμικά την καταδίωξη, αλλά σύντομα βρέθηκε να αμύνεται για την τρίτη θέση, με τους Jordi Torres και Alessandro Zaccone να του επιτίθενται διαδοχικά. Ο Zaccone πήρε τελικά τον έλεγχο της «μάχης» για το βάθρο στον προτελευταίο γύρο, με τους τρεις αναβάτες να απομακρύνονται σταθερά από το υπόλοιπο γκρουπ.
Η καθοριστική στιγμή ήρθε στον τελευταίο γύρο, όταν ο Casadei έκανε λάθος στη K5 και έπεσε, ενώ μάλιστα βρίσκεται υπό διερεύνηση για πτώση υπό κίτρινη σημαία! Έτσι, ο Mantovani βρέθηκε στην κορυφή χωρίς καν να χρειαστεί να επιτεθεί, και παρά την πίεση στο τέλος κράτησε τη νίκη με διαφορά τεσσάρων δεκάτων του δευτερολέπτου.
CAN YOU BELIEVE IT??? 💥
CASADEI GOES DOWN AND MANTOVANI LEADS 🤯#DutchGP 🇳🇱 pic.twitter.com/N0j0vJyKr4
— MotoE™ (@MotoEofficial) June 28, 2025
Ο Zaccone τερμάτισε δεύτερος, με τον Torres να συμπληρώνει το βάθρο. Ο Spinelli έμεινε τέταρτος για μόλις δύο δέκατα, ενώ ο Matteo Ferrari ολοκλήρωσε την πεντάδα, αρκετά πιο πίσω. Ο Baldassarri πήρε την έκτη θέση, με τον Eric Granado να επιστρέφει από τραυματισμό και να κατακτά την έβδομη θέση, μπροστά από τον Kevin Zannoni. O πρωταθλητής Hector Garzo κράτησε πίσω του τον rookie Jacopo Hosciuc για την ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.
Η νίκη αυτή δίνει στον Mantovani και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα με 13 βαθμούς διαφορά από Zannoni και Torres. Ο Casadei πέφτει τέταρτος, ισόβαθμος με τον Zaccone και 18 βαθμούς πίσω από την κορυφή, ενώ ο τραυματίας Oscar Gutierrez υποχωρεί στην όγδοη θέση και στο -29.