Ο Di Giannantonio γρηγορότερος με ρεκόρ πίστας στο Practice στο Sachsenring – Ποιοι οδηγοί περνούν στο Q2 – Αποτελέσματα
Ο Fabio Di Giannantonio έκανε την έκπληξη στη σημερινή διαδικασία των δοκιμών στο Sachsenring, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας και αφήνοντας πίσω του τους αδελφούς Marquez, σε μία συνεδρίαση που κύλησε με ένταση και πτώσεις.
Η δράση ξεκίνησε δυνατά με τον Marc Mαrquez να περνάει κάτω από το 1:20” και να δείχνει πως έχει ξανά τον έλεγχο στην αγαπημένη του πίστα, με την υποστήριξη των χιλιάδων Γερμανών φιλάθλων. Λίγο αργότερα, ο Fabio Di Giannantonio απάντησε με έναν εξαιρετικό γύρο που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:19.071, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ πίστας που ανήκε στον Jorge Martin, και σφραγίζοντας την παρουσία του στην κορυφή.
New all time lap record ☑️
P1 in Practice ☑️What a ride by @fabiodiggia49 today 👏#GermanGP 🇩🇪 pic.twitter.com/4rHhBmK54g
— MotoGP™🏁 (@MotoGP) July 11, 2025
Στο μεταξύ, οι πτώσεις δεν έλειψαν, με τον Marco Bezzecchi να χάνει το μπροστινό στη Κ13, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό, ενώ ο Fermin Aldeguer είχε νέα πτώση στην τελευταία στροφή της πίστας. Ο Fabio Quartararo από την πλευρά του είχε μια έξοδο στην αμμοπαγίδα, αλλά επέστρεψε και κατάφερε να σημειώσει αξιόλογο χρόνο, όντας ο ταχύτερος από τις Yamaha.
Ο Alex Marquez έδωσε τη δική του μάχη, ανεβοκατεβαίνοντας στη δεκάδα, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει έναν φανταστικό γύρο και να τερματίσει στη δεύτερη θέση, μόλις +0.337 δευτερόλεπτα πίσω από τον Di Giannantonio. Η επίδοση αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου συνεχίζει την αποθεραπεία από τον πρόσφατο τραυματισμό του και χειρουργίο στο αριστερό του χέρι.
A superb lap by @alexmarquez73 who’s not at 100% 💪#GermanGP 🇩🇪 pic.twitter.com/sp2cl5YBfR
— MotoGP™🏁 (@MotoGP) July 11, 2025
Ο Marc Marquez βρέθηκε στην τρίτη θέση με διαφορά +0.390, έχοντας μια επικίνδυνη στιγμή όταν η μοτοσυκλέτα του γλίστρησε έντονα σε έξοδο στροφής. Κατάφερε να αποφύγει την πτώση με γρήγορη αντίδραση, ολοκληρώνοντας τον γύρο και εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στην Q2 χωρίς περαιτέρω πίεση.
First moment of the weekend for @marcmarquez93 😱#GermanGP 🇩🇪 pic.twitter.com/xVFMu7luGn
— MotoGP™🏁 (@MotoGP) July 11, 2025
Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Quartararo, Acosta, Morbidelli, Bezzecchi, Miller, Bagnaia και Binder, οι οποίοι εξασφάλισαν απευθείας είσοδο στη Q2. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Quartararo χρησιμοποίησε νέο αεροδυναμικό πακέτο στην M1, το οποίο φαίνεται να έδωσε θετικό αποτέλεσμα στο σφιχτό και τεχνικό lay-out του Sachsenring.
The front simply didn’t want to cooperate with Bez 💥#GermanGP 🇩🇪 pic.twitter.com/hN4FQ2Matj
— MotoGP™🏁 (@MotoGP) July 11, 2025
Οι συνθήκες της πίστας ήταν καλές, με σταθερή θερμοκρασία και στεγνό οδόστρωμα, δίνοντας στους αναβάτες τη δυνατότητα να πιέσουν. Ο Di Giannantonio εκμεταλλεύτηκε πλήρως αυτή την ευκαιρία, ενώ οι αδελφοί Marquez επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε δυνατή φόρμα ενόψει του υπόλοιπου τριημέρου.
A new piece of aero for Quartararo 🔍👀#GermanGP 🇩🇪 pic.twitter.com/PnJBhMy95X
— MotoGP™🏁 (@MotoGP) July 11, 2025
Με τις Ducati να κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις και τον καιρό να απειλεί με πιθανή βροχή για το αυριανό πρόγραμμα, οι σημερινές επιδόσεις αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Η στρατηγική διαχείρισης ελαστικών και οι δοκιμές ρυθμίσεων κορυφώθηκαν στο δεύτερο μισό της συνεδρίας, με όλους τους αναβάτες να κυνηγούν τον τέλειο γύρο.
Ο Di Giannantonio έδειξε αποφασισμένος να διεκδικήσει την υπέρβαση αυτό το Σαββατοκύριακο, δείχνοντας πως μπορεί να σταθεί απέναντι στα μεγάλα ονόματα, σε μια πίστα όπου κυριαρχεί ο Marc Marquez εδώ και μια δεκαετία.