15 April 2025
MotoGP 2025

Ο Jorge Martin, εκτός από πνευμοθώρακα, υπέστη έξι κατάγματα στα πλευρά στην πτώση του στο Qatar

Ο Jorge Martin υπέστη νέο τραυματισμό αυτή την Κυριακή στο Κατάρ, μετά την πτώση του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατέληξε με πνευμοθώρακα, ενώ αργότερα σε νέα ενημέρωση, ο οδηγός βρέθηκε να έχει έξι σπασμένα πλευρά.

Η κακή τύχη ακολουθεί τον Χόρχε Μαρτίν . Ο παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP έκανε την επιστροφή του στο Κατάρ – κάνοντας το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2025 – μετά από δύο διαδοχικούς τραυματισμούς .

Όμως στον αγώνα της Κυριακής είχε άλλη μια ατυχία . Όλα λόγω πτώσης. Ο νούμερο ‘1’ ήταν στη 16η θέση όταν έπεσε αφού έφυγε λίγο έξω και χτύπησε στο κέρμπ. Συν τοις άλλοις, ο Fabio Di Giannantonio ερχόταν από πίσω και τον άγγιξε ελαφρά, επιβαρύνοντας  τις πιθανές συνέπειες, αφού η πτώση στην αρχή δεν φαινόταν ιδιαίτερα σκληρή.

VIDEO

Ο Martin έμεινε γονατισμένος στο έδαφος. Στη συνέχεια οι κριτές τον μετέφεραν με φορείο στο ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στην κλινική της πίστας. Εκεί έγιναν οι αρχικές εξετάσεις που εντόπισαν πνευμοθώρακα, όπως αναφέρει η Aprilia. «Ο Χόρχε Μαρτίν υπέστη τραύμα στο στήθος. Ο πιλότος έχει τις αισθήσεις του, χωρίς προβλήματα στα άκρα του. Έχει θλάση πλευρών στο δεξί του στήθος, με πνευμοθώρακα . Θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο για αξονική τομογραφία για περαιτέρω έρευνα», ανέφεραν σε πρώτη σύντομη δήλωση.

Στη συνέχεια, ο ιατρικός διευθυντής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας, γιατρός Ángel Charte, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση του νεαρού πρωταθλητή: «Ο Jorge είχε μια πτώση υψηλής ενέργειας, αναπήδησε στην εξωτερική πλευρά της πίστας, η οποία είναι ανώμαλη. Έχει τις αισθήσεις του και έχει τον προσανατολισμό του. Κατ’ αρχήν, η ακτινολογική εξέταση που διενεργήσαμε δείχνει ότι έχει τραυματικό πνευμοθώρακα. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια εικόνα μιας από τις πλευρές που μπορεί να έχει προσβληθεί, αλλά είναι δύσκολο να διακρίνουμε, διότι το περίβλημα του πνευμοθώρακα εμποδίζει την καλή απεικόνιση της εικόνας. Θα τον μεταφέρουμε στο Γενικό Νοσοκομείο Hamad, θα κάνουμε αξονική τομογραφία και θα δούμε την έκταση του πνευμοθώρακα. Εάν είναι πολύ μεγάλος, θα πρέπει να τον τρυπήσουμε. Το έχουμε σταθεροποιήσει με παυσίπονα. Μέχρι να κάνουμε την αξονική τομογραφία, δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα.»

Στη συνέχεια ο Martinator μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Hamad της Ντόχα.

Η Aprilia αργότερα ανέφερε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε παροχέτευση θώρακος (σωληνάκι για να βγουν τα υγρά από τον πνεύμονα) και ότι ο Jorge θα πρέπει να παραμείνει υπό παρακολούθηση στο ιατρικό κέντρο για αρκετές ημέρες.

Λίγο αργότερα, η Aprilia έδωσε χειρότερα νέα. «Η τελική εξέταση δείχνει έξι κατάγματα του δεξιού οπίσθιου πλευρικού τόξου, από ένα έως έξι».

O πρώτος τραυματισμός του Martin ήταν στις 5 Φεβρουαρίου, στο πρώτο τεστ της σεζόν, στο Sepang, όταν έσπασε το δεξί του χέρι και πολλά οστά στο πόδι του, μετά από μόλις 13 γύρους στο Aprilia.

Αργότερα, όταν επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη για το Grand Prix, προπονούμενος σε καρτ στη Lleida, κάνοντας supermotard, υπέστη άλλη μια πτώση , ακόμη πιο σοβαρή, και έσπασε τρία οστά στο αριστερό του χέρι, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου σκαφοειδούς.

Αφού ταξίδεψε στο Ώστιν για να ενταχθεί στη νέα του ομάδα, τελικά μπόρεσε να φτάσει και να οδηγήσει στο Losail αφού έλαβε τα πάντα από τους γιατρούς. Μάλιστα, παρά τον πόνο, ένιωθε όλο και καλύτερα. Τόσο πολύ που είπε ότι ανησυχούσε περισσότερο για την προσαρμογή του στη νέα βάση παρά για την κατάστασή του. Σχεδόν έφτασε στο Q2, τερματίζοντας 14ος .

Αξιό σχολιασμού είναι ότι ο Martin ήταν στην πίστα τραυματισμένος για πάνω από 2 γύρους με κίνδυνο αφού οι οδηγοί περνούσαν κανονικά χωρίς να κόψουν ταχύτητα , με μόνο περιορισμό την κίτρινη σημαία! Θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά η διοργάνωση ???

Κλείνοντας θα πούμε ότι το DNA των πρωταθλητών είναι σαν αυτό του Martin, ένα DNA και μια νοοτροπία που τον ωθεί να επιστρέψει το συντομότερο στην πίστα να αγωνιστεί!
Τον είδαμε στο Qatar και πραγματικά πιστέψαμε πως είναι σε καλό δρόμο, αλλα δυστυχώς η κακοτυχιά συνεχίζει να τον κυνήγα. Η ελπίδα μας είναι να αναρρώσει το γρηγορότερο δυνατόν γιατί πραγματικά λυπεί από τους αγώνες, με το στυλ του και την δυναμική του μαχητικότητα. Επίσης ελπίζουμε να τον προσέξουν οι μανατζαρέοι και οι ομάδες και να μην έχει την άσχημη πορεία που ζήσαμε με τον Marc Marquez!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner