22 June 2025
MotoGP 2025

Pecco Bagnaia: «Δεν είμαι χαρούμενος, ήθελα να δώσω περισσότερα στους φιλάθλους…»

Ο Pecco Bagnaia αποχώρησε από τον αγώνα sprint του Mugello με απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Ο Ιταλός αναβάτης της εργοστασιακής Ducati, παρά την αρχική του εκκίνηση από τη δεύτερη θέση και το γεγονός ότι για λίγο ηγήθηκε μπροστά, δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και περιορίστηκε στην τρίτη θέση πίσω από τους αδελφούς Marquez, με τον Marc να κλέβει την παράσταση.

Ο περσινός δευτεραθλητής φανερά προβληματισμένος δήλωσε:
«Ίδιο όπως πάντα. Ξεκινάω καλά, με προσπερνούν, κολλάω πίσω τους και δεν μπορώ να κλείσω τη διαφορά. Είναι έτσι από την αρχή της σεζόν και ειλικρινά δυσκολεύομαι πολύ να κάνω αυτά που ξέρω πως μπορώ».

Η εικόνα του Bagnaia δεν έχει καμία σχέση με την περσινή του δυναμική. Μέχρι στιγμής στο 2025 δεν έχει κερδίσει κανένα sprint, με μοναδική του νίκη να έρχεται στο Austin. Στο Mugello του 2024 είχε κάνει το νταμπλ. Φέτος, δεν μπορούσε καν να πιέσει.

«Το μπροστινό κλειδώνει, γλιστράει, δεν στρίβει…», παραδέχτηκε, εξηγώντας πως ο ίδιος ήταν ο μόνος από τους πρωτοκλασάτους που πήγαινε πιο αργά απ’ ό,τι πέρυσι. «Ήμουν 4-5 δέκατα πιο αργός από πέρυσι στο sprint».

Ακόμα και η καλή του επίδοση στις κατατακτήριες δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα:
«Έκανα ένα μικρό λάθος που μου κόστισε, αλλά ήμουν αισιόδοξος για τον αγώνα. Μετά από τρεις-τέσσερις γύρους, όμως, το μπροστινό ελαστικό τελείωσε και από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολα».

Στη δήλωσή του μετά τον αγώνα, ήταν εμφανές το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούσε:
«Δεν είμαι χαρούμενος, ήθελα να δώσω περισσότερα στους φιλάθλους αλλά δεν τα κατάφερα… ήμουν πάλι εκεί, τους κοιτούσα…».

Ο Pecco, όμως, δεν το βάζει κάτω: «Θα συνεχίσω να δουλεύω με τη Ducati για να τα πάμε καλύτερα αύριο. Νομίζω ότι με διπλάσια απόσταση, τα προβλήματά μου με το μπροστινό μέρος θα χειροτερέψουν. Είναι το ένατο GP και λίγο πολύ το πρόβλημα είναι πάντα το ίδιο. Οπότε, πρέπει να καταλάβουμε κάτι με διαφορετικό τρόπο.».

Η Κυριακή φέρνει μια νέα ευκαιρία, αλλά για τον Pecco Bagnaia όλα δείχνουν πως ο φετινός δρόμος προς τον τίτλο είναι γεμάτος στροφές και εμπόδια.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner