Racing: ο Τσώκος πήρε μια εκπληκτική νίκη στην Τρίπολη σε έναν “βρόχινο” αγώνα 2 εκκινήσεων!

Ο αγώνας της Racingτης πιο κλασικής κατηγορίας που συνεισφέρει δυναμικά με τις πολλές συμμετοχές, να κρατηθεί ζωντανό το πρωτάθλημα, ήταν ο δεύτερος αγώνας της ημέρας με μεγάλη καθυστέρηση αφού η προηγούμενη κατηγορία έκανε τρεις εκκινήσεις!

Στην εκκίνηση στήθηκαν 14 οδηγοί από τις 18 συμμετοχές, με πρώτο και κάτοχο της poleΆκη Τσώκο, δεύτερη συνεχόμενη pole position και τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Γιώργο Κίτσο στην τρίτη.

IMG_8804

Η εκκίνηση ακυρώθηκε γιατί κάποια μοτοσυκλέτα ήταν μέσα στην πιστά και δεν είχε φτάσει στον χώρο της εκκίνησης, έτσι έσβησαν τις μηχανές και έβαλαν κουβέρτες και ξεκίνησε και πάλι διαδικασία 5λεπτου. Η εκκίνηση δόθηκε λίγο αργότερα με τις πρώτες ψιχάλες να έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους.

IMG_8800Ήδη πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος η βροχή δυνάμωσε παρά πολύ και έτσι βγήκαν οι κόκκινες σημαίες και ο αγώνας σταμάτησε.

IMG_8789
Ο αγώνας λίγα λεπτά αργότερα κυρώθηκε βρόχινος και έτσι περάσαμε σε μια διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός, δηλαδή μισή ώρα περίπου για να αλλάξουν λάστιχα, 15 λεπτά ελευθέρων δοκιμών σε βρόχινες συνθήκες και μετά αγώνα. Έτσι λοιπόν τηρήθηκε ο κανονισμός και φτάσαμε στην δεύτερη εκκίνηση με κηρυγμένο βρόχινο αγώνα σε μια στεγνή πιστά με ελαστικά για στεγνό αφού η έντονη βροχή κράτησε μονό λίγα λεπτά και γρήγορα βγήκε ο ήλιος και η πίστα στέγνωσε.

Η βροχή ήταν και η αιτία που έφυγε και ο λιγοστός κόσμος που είχε κατέβει στον αγώνα.

IMG_8726Τα φώτα έσβησαν και οι αναβάτες ξεχύθηκαν μπροστά με τον Τσώκο να στρίβει πρώτος στην Κ1 μπροστά από τον Σιφναίο και τον Κίτσο. Ο Σιφναίος έκανε γρήγορα την επίθεση του και κατάφερε να περάσει στα φρένα της Κ10 και να περάσει πρώτος την Κ11. πιο πίσω ο Ντότσικας που έκανε πολύ καλή εκκίνηση ήταν στην 4η θέση με τον Αβραμόπουλο πίσω του στην 5η.

2

Ακης Τσώκος – 1η θέση

65

Σιφναίος – 2η θέση

74

Κίτσος – 3η θέση

Πιο πίσω ο Στάμου και ο Κανελλόπουλος μπροστά από τον Αναστασιάδη, ακολουθούμενος από τον Κωνσταντίνο Λεφέβρ, τον μικρό Δημήτρη Καρακώστα, τον Σπύρο Φιωτάκη, τον Μενέλαο Αντωνα τον Νίκο Καρακώστα και τον Γιώργο Σώμο.

Ντότσικας  - 4η θέση

Ντότσικας – 4η θέση

Στην Κ1 ο Φιωτάκης είχε μια έξοδο στα χώματα και έτσι πέρασε τελευταίος ενώ ο Δημήτρης Καρακώστας παρόλο που ήταν ελαφρά τραυματισμένος από την προηγούμενη μέρα προσπαθούσε να κερδίσει θέσεις. Στον ίδιο γύρο στην Κ9 ο Κίτσος πέρασε τον Τσωκο και βάλθηκε να πιάσει τον Σιφναίο.

5η θέση -  Αβραμόπουλος

5η θέση – Αβραμόπουλος

Οι τρεις τους μπροστά έδιναν μια μάχη που κρατούσε την ένταση ψηλά. Πιο πίσω ο τον Ντότσικα κυνηγούσε ο Αβραμόπουλος χωρίς όμως να μπορεί να τον απειλήσει, ενώ λίγο πιο πίσω ο Δημήτρης Καρακώστας ανέβαινε θέσεις. Την δική τους μάχη έδιναν οι Κανελλόπουλος, Στάμου , Αναστασιάδης , Λεφέβρ, Αντωνας και Νίκος Καρακώστας.

Δημήτρης Καρακώστας - 6η θέση

Δημήτρης Καρακώστας – 6η θέση

Πιο πίσω έδιναν και την δική τους μάχη ο Σώμος με τον Φιωτάκη να τον κυνηγά και να τον πλησιάζει γύρο με τον γύρο.

Μια έξοδο του Αναστασιάδη τον έφερε στις πιο πίσω θέσεις τελικά, ενώ μια πτώση του Λεφέβρ στην Κ11 τον καθυστέρησε παρά πολύ και έτσι τερμάτισε στην 14η θέση.

 7η θέση - Μενέλαος Αντωνας

7η θέση – Μενέλαος Αντωνας

Ο Τσώκος φάνηκε να κάνει αγώνα τακτικής αφού κρατήθηκε κοντά με τους δυο πρώτους και πέντε γύρους πριν το τέλος έκανε την επίθεση του στην Κ10 – Κ11 από εξωτερική και στους δυο μπροστά του και κατάφερε και πέρασε στην δεύτερη θέση και πριν συμπληρωθεί ο επόμενος γύρος έκανε την επίθεση του και στον Σιφναίο στην παρατεταμένη πίσω στροφή και κατάφερε να στρίψει πρώτος και να βγει στην Κ9 πρώτος και να μείνει εκεί μέχρι την κάρο σημαία που τον έφερε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Βασιλης Κανελλόπουλος -  8η θέση

Βασιλης Κανελλόπουλος – 8η θέση

Ο Κίτσος έκανε συνεχής επιθέσεις μέχρι τον τερματισμό στον Σιφναίο αλλά δεν κατάφερε να περάσει. Έτσι ο Σιφναίος τερμάτισε δεύτερος με τον Κίτσο τρίτο!
Στην τετάρτη θέση τερμάτισε ο Λέανδρος Ντότσικας αφού έκανε έναν πολύ καλό και μοναχικό αγώνα.

9η θέση - Βασίλης Στάμου

9η θέση – Βασίλης Στάμου

Στην 5η θέση και πρώτο 125αρι και πάλι ο Αβραμόπουλος όπου όπως δήλωσε “άλλο ένα κύπελλο για την Θεσσαλονίκη”. Την εξάδα έκλεισε ο μικρός Δημήτρης Καρακώστας που έκανε άλλον ένα ωραίο αγώνα.

Τάσος Αναστασιάδης - 10η θέση

Τάσος Αναστασιάδης – 10η θέση

Στην 7η θέση ο Μενέλαος Αντωνας μπροστά από τον Βασιλη Κανελλόπουλο, στην 9η θέση ο Βασίλης Στάμου μπροστά από τον Τάσο Αναστασιάδη. Στην 11η θέση ο Νίκος Καρακώστας μπροστά από τον Γιώργο Σώμο , ενώ στην 13η θέση ο Σπύρος Φιωτάκης όπου στον τελευταίο γύρο του βγήκε η αλυσίδα και έτσι έχασε θέσεις, μπροστά από τον Κωνσταντίνο Λεφέβρ που όπως είπαμε είχε πτώση με αποτέλεσμα να ξαναμπεί στον αγώνα με μεγάλη καθυστέρηση.

11η θέση - Νίκος Καρακώστας

11η θέση – Νίκος Καρακώστας

Γιώργος Σώμος - 12η θέση

Γιώργος Σώμος – 12η θέση

 13η θέση -  Σπύρος Φιωτάκης

13η θέση – Σπύρος Φιωτάκης

Κωνσταντίνος Λεφέβρ - 14η θέση

Κωνσταντίνος Λεφέβρ – 14η θέση

Ένας συναρπαστικός αγώνας σε μια ζωντανή κατηγορία με 5 νέες συμμετοχές. Σε αυτόν τον αγώνα είχαμε δηλωμένες συμμετοχές ένα πάτερα, τον Μιχάλη Γιατρά με το γιο του, Άγγελο Γιατρά που ο πρώτος έπαθε μηχανική βλάβη στα δοκιμαστικά και ο Άγγελος δεν προκρίθηκε για τον αγώνα αλλά όπως δήλωσε στον επόμενο θα τα καταφέρει!

racing-2-2014

Ταχύτερο γύρο αγώνα έκανε ο Άκης Τσωκος με 59.507 και ήταν ο μόνος που κατέβηκε το 1 λεπτό στον αγώνα.

2-FIN

Ο περσινός πρωταθλητής στα δοκιμαστικά υπέστη μια βλάβη στο σκελετό και έτσι δεν μπόρεσε να τρέξει στον αγώνα, όπως και ο Ανδρέας Παργινός έμεινε από μηχανική βλάβη εκτός αγώνα.

ΛΕΠΤΟMΕΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ RACING

Φωτογραφίες: Ιωάννα Φιωτάκη – Αθηνά Καντιμοίρη – Γιώργος Φιωτάκης © BikerSpirit 2014

Related Posts