15 June 2024
Dakar 2014

Rally Dakar 2014: Ανασκόπηση 2ης ημέρας!!!2η πρωτιά για Honda!! Εκπληκτικός o Sam Sunderland!!

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η ομάδα της HRC HONDA κατακτά την ειδική. Μετά τον χθεσινό ταχύτερο χρόνο του Barreda σειρά είχε ο Sam Sunderland να μπει στην ελίτ των αναβατών κερδίζοντας την πρώτη ειδική διαδρομή του στο Dakar δίνοντας στην Honda την δυνατότητα  να υπερηφανεύεται για τα δύο μοντέλα.

TRTRTR

Μέχρι σήμερα ο πολλά  υποσχόμενος αναβάτης είχε κατά καιρούς καταφέρει κάποιες νίκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο ωστόσο, στο Dakar το 2012 είχε μια απογοητευτική στιγμή όταν εγκατάλειψε μετά από τρεις ημέρες σπάζοντας και τους δύο καρπούς του ! παρά την ατυχία του η ομάδα της Honda δεν δίστασε να του δώσει μια θέση στο φετινό Dakar. Η κίνηση αυτή φαίνεται πως ενέπνευσε τον Sunderland κατακτώντας την δεύτερη ημέρα.

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=ulQLxYYiuZk”]

Έχοντας ξεκινήσει καλά από την 9η θέση ο 23χρονος Άγγλος ξεπέρασε εξαιρετικά τους Michael Metge και Juan Pedrero στο πρώτο μέρος της διαδρομής . Ωστόσο, ο νεαρός αναβάτης  περίμενε το κομμάτι των αμμόλοφων προς το τέλος της ειδικής για να επιτεθεί και να ανέβει στην κορυφή δείχνοντας αυτοπεποίθηση και την αριστοτεχνική εμπειρία του στην άμμο.

British-Rider-Sam-Sunderland-takes-Historic-Stage-Win-in-the-Dakar-Rally-01-460x261

Ο Sunderland ήταν εξαιρετικός στην άμμο κάτι που δεν συνέβη για πολλούς αναβάτες οι οποίοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο τελευταίο κομμάτι της ειδικής. Πρώτος ο Alessandro Botturi ακινητοποιήθηκε στην είσοδο του στους αμμόλοφους ενώ ακολούθησαν οι Javier Pizzolito,Ben Grabham, ο Paolo Ceci ενώ ο Βολιβιανός  Juan Carlos Salvatierra είχε πτώση και έχασε πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να επισκευάσει την μοτοσικλέτα του.

1525562_654995164559794_531466552_n

Ο Joan Barreda δεν έκανε το παραμικρό λάθος σήμερα ξεκινώντας πρώτος μετά την χθεσινή του νίκη κρατώντας τους διώκτες του σε απόσταση πριν φθάσει τη γραμμή τερματισμού. Η απόδοσή του όμως δεν ήταν αρκετή να του χαρίσει την δεύτερη νίκη ,κάτι που οφείλεται στην εξαιρετική απόδοση του Sunderland. Η τρίτη θέση δεν ήταν καθόλου απογοητευτική και τον κρατά στην κορυφή στην γενική κατάταξη, δεδομένου ότι οι Marc Coma και Cyril Despres που ήταν οι κυριότεροι αντίπαλοι του μετά την χθεσινή ειδική έχασαν αρκετό έδαφος μετά την 9η  και 10η θέση αντίστοιχα της δεύτερης ειδικής.

dkrkdk

Τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο εξαιρετικώς Χιλιανός Chaleco Lopez, ο οποίος μετά την 6η θέση της πρώτης μέρας και την εντυπωσιακή 2η της δεύτερης μέρας είναι η κυριότερη απειλή για τον πρωτοπόρο Barreda. Ο Χιλιανός την με εξαιρετική οδήγηση του και την σταθερότητα του στους αμμόλοφους έγραψε δεύτερο χρόνο με μόλις 39 δεύτερα περισσότερα από τον νικητή της ειδικής.

263-b

Οι Marc Coma και Cyril Despres αν και στο πρώτο σημείο χρονομέτρησης βρίσκονταν στην 2η και 5η θέση αντίστοιχα φαίνεται πως τα βρήκαν σκούρα στην συνέχεια μένοντας αρκετά πίσω στην 9η και 10η θέση. Ο Despres είχε μια μικρή πτώση στους αμμόλοφους με αποτέλεσμα να σπάσει το δοχείο του νερού που είχε στην πλάτη του και να μείνει χωρίς νερό για 100χλμ.  κάτι που τον εξάντλησε πολύ όπως δήλωσε και ο ίδιος.

271-b

 

Από την άλλη ο Marc Coma δήλωσε πως μια πέτρα εγκλωβίστηκε ανάμεσα στο λεβιε των ταχυτήτων και τον κινητήρα με αποτέλεσμα να τον εμποδίζει να τις αλλάζει. Έτσι αναγκάστηκε να σταματήσει  για να την βγάλει. Αν και δεν έχασε πολύ χρόνο κατάφερε να τον αποσυντονισει,όμως όπως δήλωσε είναι ευχαριστημένος που η μέρα κύλησε χωρίς ατύχημα και είναι στον αγώνα κι ας έμεινε λίγο πίσω.

264-b

Ο Alain Duclos είχε μια καλή επίδοση συνεχίζοντας την καλή εμφάνιση της πρώτης μέρας σημειώνοντας τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, καθώς την τέταρτη θέση κατάκτησε ο Πορτογάλος Ruben Faria 4’07 πίσω από την κορυφή. Στην  έκτη θέση ο Ben Grabham 7’15″ πίσω από τον Sunderland ενώ στην έβδομη έχουμε τον David Casteu.

Χρόνοι δεύτερης ημέρας:

  1. Sam Sunderland, GBR (Honda) 03:42:10
  2. Chaleco Lopez, CHL (KTM) 03:42:49
  3.  Joan Barreda, ESP (Honda) 03:44:10
  4. FARIA RUBEN (PRT) 03:46:17
  5. Alain Duclos, FRA (Sherco) 03:48:01
  6. Ben Grabham (AUS) KTM 03:49:25
  7. David Casteu  (FRA)  KTM  03:49:37
  8.  Paulo Goncalves, PRT (Honda) 03:49:55
  9.  Marc Coma, ESP (KTM) 03:50:33
  10. Cyril Despres, FRA (Yamaha) 03:50:53

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner