Rally Dakar 2014 10η μέρα : Ζωντανή ενημέρωση!!! Συνεχόμενα UPDATE!

 

Ζωντανή ενημέρωση από  τις τελευταίες εξελίξεις της 10ης ημέρας του Rally Dakar 2014 από το Iquique  έως το Antofagasta!!

CARTE

 

10η ημέρα: Iquique –Antofagasta  !

688 χιλιόμετρα έχουμε στο μενού της σημερινής μέρας με την ειδική διαδρομή να αποτελείτε από 631 χλμ χωρισμένα σε δύο τμήματα.Οι αναβάτες θα ξεκινήσουν από τους αμμόλοφους του Iquique και θα περιπλανηθούν  κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού ωκεανού προς το Antofagasta όπου βρίσκετε η γραμμή του τερματισμού στην μαγευτική αψίδα του La Portada.

Οι αμμόλοφοι σηματοδοτούν την έναρξη της διαδρομής και το δύσκολο κομμάτι της ημέρας αφού μόλις ξεπεραστούν αυτά τα 200 χλμ ακλουθεί μια διαδρομή κατά μήκος των ορυχείων της περιοχής όπου οι αναβάτες θα αποφύγουν τους δυνατούς άνεμους. Η μέρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση γιατί η ειδική είναι μεγάλη και δύσκολη, έτσι ο καθένας μπορεί να κάνει ένα λάθος η να υποστεί μια ζημιά με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα δεδομένα.

Η ζωντανή ενημέρωση από το ποιο συναρπαστικό αγώνα Rally ξεκινά από την ομάδα του Bikerspirit με συνεχόμενα UPDATE

Μείνετε συντονισμένοι …

PROFIL_US

 

UPDATE 12:11

Οι μοτοσυκλέτες κατευθύνονται στο σημείο εκκίνησης!

Οι 82 μοτοσυκλέτες και 17 quads που έχουν απομείνει θα εκκινήσουνε την σημερινή ειδική. Οι αναβάτες έχουν ξεκινήσει για το σημείο της εκκίνησης και σε λίγα λεπτά ο χθεσινός νικητής Marc Coma θα είναι ο πρώτος που θα πάρει το πράσινο φως για την εκκίνηση της ειδικής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ο Cyril Despres και ο Juan Pedrero García αφού ο Joan Barreda δέχτηκε 15 λεπτά ποινής χθες για αυξημένη ταχύτητα σε ελεγχόμενη περιοχή.

 

UPDATE 12:50

Εκκίνηση για τις μοτοσυκλέτες!!

Ο ηγέτης του Dakar 2014, Marc Coma (KTM), ξεκίνησε πριν από λίγο την ειδική της ημέρας. Το πρώτο τμήμα της σημερινής ειδικής έχει μήκος 231χλμ. Στην συνέχεια ακλουθούν 185 χλμ  μη χρονομετρημένης διαδρομής και η μέρα τελειώνει με το δεύτερο τμήμα της ειδικής 215 χλμ.

 

UPDATE  13:20

Ταχύτατος ο Despres στα πρώτα 33 χλμ!! Χάνει έδαφος ο Coma!!

Ο Γάλλος έχει πάρει τα ηνία της ειδικής στα πρώτα 33χλμ με χρόνο 26’02”, ακλουθούν ο Hélder Rodrigues με την Honda του με 1’10” διαφορά και ο  Jordi Viladoms με +1’45” στην τρίτη θέση. Ο Marc Coma  δείχνει να έχει χάσει έδαφος σε αυτά τα πρώτα 33 χλμ καθώς ο χρόνος του είναι +2’08”.

 

UPDATE 13:40

Προβλήματα για τον Daniel Gοuet!!!

Ο Χιλιανός αναβάτης που σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στο προηγούμενο σημείο ελέγχου έχει σταματήσει σε ένα τμήμα αμμόλοφων λίγο πριν το 50ο χλμ και έχει ήδη χάσει περίπου 5 λεπτά.

Ο Joan Barreda είναι ο τέταρτος αυτή τη στιγμή(+1’15”), μπροστά από Jeremías Esquerre (+1’19 “). Ο Olivier Pain (+1’37”) ακολουθεί έκτος μπροστά από τον Kuba Przygoński που χάνει 3 λεπτά από τον Despres.

 

UPDATE 13:52

Ο Rodrigues οδηγεί την ειδική!! Όλα καλά με Daniel Gοuet!!

Ο πορτογάλος αναβάτης έχει τώρα ένα προβάδισμα 59″ από τον Cyril Despres και 3’03” από τον Marc Coma. Ο Hélder Rodrigues προσπαθεί να υπερασπιστεί την έκτη θέση του στην γενική κατάταξη που απειλείτε πλέον από τον Cyril Despres.

Ο Daniel Gοuet είναι πίσω στον αγώνα μετά την σύντομη στάση του στους αμμόλοφους.

 

UPDATE 14:04

Εντυπωσιάζουν οι SPEEDBRAIN!!! 2η και 3η θέση με τον ίδιο χρόνο ακριβώς!!

Στην 2η και 3η θέση βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι δυο SPEEDBRAIN των Jeremías Esquerre και Salvatierra με ίδιο χρόνο ακριβώς, 1:03:31. Οι δυο αναβάτες ξεκίνησαν το πρωί από την 9η και 15η θέση αντίστοιχα όμως οι χρόνοι τους είναι εντυπωσιακοί και έχουν υποβιβάσει τους πρωταγωνιστές Cyril Despres και Marc Coma στην 6η και 9η θέση.

 

UPDATE 14:22

Η Honda του Barreda 7 λεπτά από την ΚΤΜ του Marc Coma!!!

O Joan Barreda είναι αυτήν την στιγμή 7 λεπτά πιο γρήγορος από τον συμπατριώτη του Marc Coma. Μια εξέλιξη που θα μπορούσε να είναι ευχάριστη για τον αναβάτη της Honda καθώς έτσι μειώνει το χάσμα στην γενική κατάταξη όμως μετά την 15λεπτη χθεσινή ποινή ουσιαστικά άπλα ελαφραίνει λίγο την ζημιά.

2’01” πίσω από τον πρωτοπόρο ακoλουθεί  ο Jeremías Esquerre και 2’44” πιο πίσω ο Hélder Rodrigues.  Ο Javier Pozzolito (+3’02 “) βρίσκεται στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Olivier Pain (+3’29”) και Cyril Despres (+4’47 “)

 

UPDATE 14:50

Σύγκρουση με θεατές είχε ο Jeremías  Israel  Esquerre!!!

Ο Χιλιανός Jeremías  Israel  Esquerre συνετρίβη πριν από λίγο μετά από σύγκρουση με ένα τοπικό όχημα στο  114ο χλμ της σημερινής ειδικής. Φαίνεται πως κάποιοι  θεατές μετακινήθηκαν στην έρημο και το αυτοκίνητό τους χτύπησε τον αναβάτη. Ευτυχώς, τα τραύματά του δεν είναι πολύ σοβαρό και έλαβε ιατρική φροντίδα αμέσως. Είναι κρίμα για τον αναβάτη της Speedbrain να τελειώσει έτσι άδοξα το Dakar ειδικά μετά την πολύ καλή σημερινή εμφάνιση που σημείωσε δεύτερο καλύτερο χρόνο και την πολύ καλή 4η θέση στην γενική κατάταξη.

 

UPDATE 15:40

Πρώτη η Honda του Joan Barreda στο τέλος του πρώτου τμήματος της ειδικής!!

Με χρόνο 2 ώρες 38’15 “, ο Joan Barreda έχει μόλις τελειώσει το πρώτο μέρος της σημερινής ειδικής, 5’28” πάνω από τον δεύτερο Hélder Rodrigues. Ο Cyril Despres ακολουθεί στην προσωρινή τρίτη θέση, 6’29” πιο αργός. Ο Marc Coma διαχειρίζεται συνολικά το προβάδισμά του, τερματίζοντας 9’41” πιο κάτω στην έβδομη θέση. Τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο της ημέρας τον σημείωσε ο Olivier Pain ενώ πίσω του ακολουθούν οι Javier Pozzolito και Kuba Przygoński. Την δεκάδα κλίνουν οι Guet,Svitko και Viladoms

Προσωρινή κατάταξη στο τέλος του πρώτου τμήματος της ειδικής:

 1. Joan Barreda
 2. Hélder Rodrigues
 3. Cyril Despres
 4. Olivier Pain
 5. Javier Pozzolito
 6. Kuba Przygoński
 7. Marc Coma
 8. David Gouet
 9. Stefan Svitko
 10. Jordi Viladoms

barredaaaaaaaaa

 

UPDATE 16:40

Νέα για τον  Israel  Esquerre!!

Πριν από λίγο το Dakar εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως ήταν λάθος η πληροφόρηση  πως ο Esquerra συντριβή με αυτοκίνητο. Το ατύχημα έγινε όταν ο αναβάτης χτύπησε μια βραχώδη προεξοχή, σε ένα στενό τμήμα της ειδικής.

 

UPDATE 17:58

Ξεκίνησε το δεύτερο τμήμα της ειδικής!!

Ξεκίνησαν πριν από λίγο οι αναβάτες το δεύτερο τμήμα της ειδικής διαδρομής.

 

UPDATE 18:34

Ο Barreda εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα!!!

Ο Joan Barreda εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα με 6’18” πάνω από τον Hélder Rodrigues, με τον Cyril Despres τρίτο στα 6’22” διαφορά. Ο Marc Coma, βρίσκετε στην πέμπτη θέση 9’42” πίσω από τον Barreda.

 

UPDATE 19:36

Hélder Rodrigues, Cyril Despres και Olivier Pain μάχονται για την δευτερη θέση!!

Οι τρεις αναβάτες σημειώνουν χρόνους με διαφορές ελαχίστων δευτερολέπτων μετά από 501 χλμ.Ο  Rodrigues είναι αυτός που κατέχει ένα πενιχρό περιθώριο τριών δευτερολέπτων από τον Despres, ο οποίος με τη σειρά του είναι μόλις 37″ μπροστά από τον Olivier Pain. Ωστόσο, ο Γάλλος έχει ήδη αποκτήσει τέσσερα λεπτά διαφορά από τον αντίπαλο του στην συνολική κατάταξη, Kuba Przygoński.

 

UPDATE 20:15

Barreda και Rodrigues κάνουν το ένα δυο για την Honda!!!

O Joan Barreda έχει κερδίσει σημερινή ειδική πριν από λίγο με χρόνο 4 ώρες και 42 λεπτά. Πίσω του ο ομοσταυλος του Hélder Rodrigues  με 8 λεπτά διαφορά  και ο Cyril Despres με  9’40 “. Ο Marc Coma (+11’26”) τερμάτισε  τέταρτος πίσω από τον άλλον αναβάτη της Yamaha Olivier Pain.

 Ανασκοπηση της 10ης ημερας εδω >>>LINK

Κατάταξη 10ης μέρας:

 1. Joan Barreda – (ESP) – Honda – 
 2. Helder Rodrigues- (PRT) – Honda –
 3. Cyril Despres – (FRA) – Yamaha –
 4. Olivier Pain – (FRA) – Yamaha –
 5. Marc Coma – (ESP) – KTM –
 6. Kuba Przygonski – (POL) – KTM –
 7. Stefan Svitko – (SVK) – KTM –
 8. Pizzolito – (ARG)-Honda-
 9. Ivan Jakes -(SVK)- KTM-
 10. Daniel Gouet – CHL – Honda –

 

telos 10hw meras

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner