Rally Dakar 2014 12η μέρα : Ζωντανή ενημέρωση!!! Συνεχόμενα UPDATE!

 

Ζωντανή ενημέρωση από  τις τελευταίες εξελίξεις της 12ης ημέρας του Rally Dakar 2014 από το  El Salvador έως το La Serena !!

 CARTE

 

12η ημέρα: El Salvador  –  La Serena!!!

Μια διαδρομή 699 χιλιομέτρων έχει το πρόγραμμα της 12ης μέρας του Dakar 2014 συμπεριλαμβανομένων των 349 ειδικής  , με τα 150 χιλιόμετρα να είναι η συνέχεια των  αμμόλοφων  Copiapo. Αν και έχουν απομείνει μόνο δυο ειδικές πριν τον τερματισμό του φετινού Dakar το ενδιαφέρων παραμένει αμείωτο καθώς όλα μπορούν να συμβούν. Κανείς δεν είναι ασφαλής από τις δυσκολίες των αμμόλοφων ή μηχανικά προβλήματα .

Ο Marc Coma έχει ένα σαφές προβάδισμα 37 λεπτών και 36 δευτερολέπτων από τον Barreda μετά την 15λεπτη ποινή που δέχτηκε χθες, έτσι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σήμερα και αύριο αν θέλει να κατακτήσει το 4ο Dakar της καριέρας του.

Η τοποθεσία που επελέγη στο Ελ Σαλβαδόρ για τον κατασκηνωτικό χώρο είναι σε ένα υψόμετρο για να εξασφαλιστεί ότι η πρωινή ομίχλη που μερικές φορές εμποδίζει την εκκίνηση των ειδικών  θα αποφευχθεί . Η σημερινή βράδια θα είναι η τελευταία κατασκήνωση για τους αναβάτες και χωρίς αναμφίβολα θα έχει μια ιδιαίτερη γεύση πριν από την άφιξή τους στο Valparaiso το Σάββατο όπου τελειώνει το Dakar 2014.

 

Η ζωντανή ενημέρωση από το ποιο συναρπαστικό αγώνα Rally ξεκινά από την ομάδα του Bikerspirit με συνεχόμενα UPDATE

Μείνετε συντονισμένοι …

PROFIL_US

UPDATE 13:05

Ποινή 15 λεπτών για τον Coma!!!

 

Ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης Marc Coma άλλαξε τον κινητήρα της KTM του χθες το βράδυ, και αναγκάζετε να δεχθεί ποινή 15 λεπτών με αποτέλεσμα να χάσει την νίκη του, η οποία πάει στον Cyril Despres, έστω και αν αυτός ήταν ο ταχύτερος. Ο αναβάτης της ΚΤΜ εξακολουθεί να έχει ένα προβάδισμα 37’36 ” πάνω από Joan Barreda, μετά την ποινή.

 

UPDATE 13:30

Ξεκίνησαν την ειδική οι μοτοσυκλέτες!!!

Οι πρώτες μοτοσυκλέτες πήραν εκκίνηση πριν από λίγο στο El Salvador. O ηγέτης της γενικής κατάταξης, Marc Coma, ξεκίνησε την διαδικασία και ακολούθησαν οι Cyril Despres, Olivier Pain και Jordi Viladoms.

 

UPDATE 14:10

Ταχύτατος ο Rodrigues στα πρώτα 44 χλμ!!!

Ο αναβάτης της Honda, Helder Rodrigues αισθάνεται την πέμπτη θέση του στη γενική κατάταξη να απειλείτε από τον Cyril Despres, έτσι ξεκίνησε δυναμικά την μέρα σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα 44 χιλιόμετρα. Ο Despres ακολουθεί με μόλις 4″ , ο Marc Coma με 50″, ο Juan Garcia Pedrero με  1’11” , ο Olivier Pain με 1’13” και ο Jordi Viladoms με 1’25” . Ωστόσο  όλα είναι ρευστά αφού οι GOUET, Svitko και Van Niekerk που ήταν ποιο  γρήγοροι  στο προηγούμενο σημείο χρονομέτρησης,  δεν έχουν δώσει χρόνο ακόμα. Επίσης ούτε ο Barreda έχει δώσει χρόνο, αλλά αυτό ίσως οφείλετε σε κάποιο λάθος του συστήματος καθώς ο αναβάτης της Honda θα ξεκινούσε από την πέμπτη θέση.

 

UPDATE 14:40

Ο Despres πρώτος στα πρώτα 90 χιλιόμετρα!!!

Ο Cyril Despres έχει ολοκληρώσει τα πρώτα 90 χιλιόμετρα με ένα προβάδισμα 29″ πάνω από τον Helder Rodrigues ο οποίος ήταν πρώτος από την αρχή της ειδικής. Ο Marc Coma ακολουθεί τρίτος, 1’17” πίσω από τον Despres, ενώ Olivier Pain είναι 1’41” πίσω από τον συμπατριώτη του.

BeLqV2_CIAA9cE5

 

UPDATE 15:15

Συνεχίζει με σπασμένη κλείδα για 7η μέρα ο David Casteu!!!

Με σπασμένη κλείδα από την 5η μέρα συνεχίζει ο David Casteu ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα τελειώσει αυτό το Dakar παρά τον τραυματισμό του. Η δύναμη και το πάθος του γάλλου είναι αξιοσημείωτη αφού παρά τους πόνους συνεχίζει να αγωνίζεται και μάλιστα με σεβαστά αποτελέσματα. Αυτήν την στιγμή  βρίσκεται στην ένατη θέση, 3’46” πίσω από τον Despres ενώ στην γενική κατάταξη είναι στην 10η.

 

UPDATE 16:01

Προσωρινή κατάταξη, 100 χλμ πριν τον τερματισμό!!!     

 1. Cyril Despres
 2. Marc Coma
 3. Olivier Pain 
 4. Helder Rodrigues
 5. Daniel Gouet

 

Εξακολουθεί να είναι πρώτος ο Cyril Despres 100 περίπου χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό της ειδικής με χρόνο 2:29:04 .Πίσω του αυτή τη στιγμή βρίσκετε ο Marc Coma με 2 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα ενώ οι Olivier Pain και Helder Rodrigues ακολουθούν με μόλις 13 δευτερόλεπτα διαφορά σημειώνοντας τον ίδιο ακριβώς χρόνο μεταξύ τους. Ο αναβάτης της Honda, Joan Barreda, εξακολουθεί να μην καταγράφει χρόνο αν και φαίνεται να έχει εκκινήσει κανονικά το πρωί. Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιο νέο ακόμα για το τι συμβαίνει με τον Ισπανό. Ας ελπίσουμε να είναι άπλα άλλο ένα τεχνικό πρόβλημα του συστήματος χρονομέτρησης.

 

UPDATE 16:46

Προβλήματα με την Honda του αντιμετωπίζει ο Barreda!!!

Η ισπανός αναβάτης δεν είχε σημειώσει χρόνο από την αρχή της ειδικής σήμερα αλλά όπως αποδεικνύετε ήταν πρόβλημα του συστήματος χρονομέτρησης. Ο ίδιος είναι στον αγώνα όμως αυτήν την στιγμή  βρίσκετε στο 264ο χιλιόμετρο ακινητοποιημένος και  προσπαθεί να επισκευάσει την Honda του. Τα  αιτία των προβλημάτων του είναι ακόμη άγνωστα!!

 

UPDATE 17:02

Ο Despres  περνά τον Rodrigues στην γενική κατάταξη!!!

Ο αναβάτης της Yamaha συνεχίζει να είναι πρώτος με χρόνο 3:30:03. Aπο την άλλη ο αναβάτης της Honda, Helder Rodrigues βρίσκετε 2 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα από τον Despres με αποτέλεσμα να χάνει την μάχη στην γενική κατάταξη και να πέφτει στην 6η θέση πίσω από τον γάλλο.

 

UPDATE 17:10

Despres και Coma κινδυνεύουν με ποινή, ελάχιστα χλμ πριν τον τερματισμό!!!

Λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, οι δύο ηγέτες της ειδικής οδηγούσαν πλάι-πλάι αλλά έχουν χάσει ένα Way Point (υποχρεωτικό σημείο διέλευσης), κάτι που θα τους επιφέρει σημαντική ποινή χρόνου. Ως αποτέλεσμα, αυτή την στιγμή γυρίζουν πίσω για να βρουν αυτό το σημείο και να πάρουν την σωστή κατεύθυνση προς τη γραμμή του τερματισμού.

 

UPDATE 17:30

Despres πρώτος, Coma δεύτερος ???

Ο Γάλλος Cyril Despres πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού και ακριβώς πίσω του ακoλούθησε ο Marc Coma. Προς το παρόν, οι δύο αναβάτες  πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, όμως δεδομένης της τελευταίας  παράκαμψής τους για να βρουν ένα σημείο υποχρεωτικής διέλευσης, αυτό το αποτέλεσμα απαιτεί επιβεβαίωση. Αναμένουμε λοιπόν την ανακοίνωση της διοργάνωσης για το τι ακριβώς συνέβη στα τελευταία χιλιόμετρα

526872_660845250641452_1066884994_n

 

 

Ανασκόπηση της 12 μέρας εδώ >>>Link

UPDATE 17:45

Με δυσκολία φτάνει στον τερματισμό ο Barreda!!!

Ο αναβάτης της Honda προσπαθεί με αργό ρυθμό να φτάσει στο τερματισμό της ειδικής διαδρομής . Προσπάθησε να επισκευάσει την μοτοσυκλέτα του πριν από μία ώρα, αλλά προφανώς δεν ήταν αρκετό. Είναι πλέον στους αμμόλοφους και δυσκολεύεται  να βρει το Way Point (υποχρεωτικό σημεία διέλευσης). Το τέλειωμα του Dakar φαίνεται δύσκολο για τον Ισπανό αναβάτη που παλεύει να τελειώσει την μέρα για να μην αναγκαστεί να εγκαταλείψει μια μέρα πριν την λήξη του Dakar 2014, μετά και την πολύ καλή δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη . Θα τα καταφέρει να φτάσει στην γραμμή του τερματισμού;

 

UPDATE 18:00

Ξανά ακινητοποιημένος ο Barreda 25 χλμ πριν τον τερματισμό!!!

Αφού κατάφερε να επισκευάσει κάπως την μοτοσυκλέτα του και να συνεχίσει τον αγώνα πριν από λίγο, ο Joan Barreda βρίσκετε και πάλι ακινητοποιημένος 25 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό. Ο αναβάτης προσπαθεί να πραγματοποιήσει περαιτέρω επισκευές στην μοτοσυκλέτα του η οποία φαίνεται πως έχει κάποιο πρόβλημα με το μπροστινό σύστημα. Αν δεν καταφέρει να τερματίσει θα εγκαταλείψει άδοξα το φετινό Dakar αφού βρίσκετε στην δευτερη θέση της γενικής κατάταξης και απομένει μόλις μια μέρα για τον τερματισμό. Αυτά τα 25 χιλιόμετρα φαίνεται πως θα είναι τα δυσκολότερα και σημαντικότερα της καριέρας του …

 

barreda

 

 

Κατάταξη 12ης μέρας:

 1. Cyril Despres – (FRA) – Yamaha – 3:58:18
 2. Marc Coma – (ESP) – KTM –+0:02:17
 3. Olivier Pain – (FRA) – Yamaha – +0:05:53
 4. Helder Rodrigues- (PRT) – Honda – +0:07:21
 5. Jordi Viladoms – (ESP) – KTM – +0:09:10
 6. Daniel Gouet – CHL – Honda – +0:09:52
 7. Kuba Przygonski – (POL) – KTM – +0:10:45
 8. David Casteu – (FRA) –KTM–+0:11:03
 9. Ivan Jakes -(SVK)- KTM- +0:12:04
 10. Javier Pizzolito -(ARG)-Honda- +0:12:49

 

UPDATE 18:48

Το θρίλερ με τον Barreda συνεχίζεται!!!

Ο Joan Barreda έχει χάσει πλέον τη δεύτερη θέση του στην γενική κατάταξη. Απομένουν άλλα  22 χλμ για την γραμμή του τερματισμού αλλά είναι πολύ δύσκολο να τερματίσει καθώς ο Ισπανός αναβάτης οδηγεί με σπασμένο τιμόνι  και κινείτε με πολύ αργό ρυθμό ουσιαστικά ‘σέρνοντας’ την μοτοσυκλέτα του.

 

UPDATE 20:20

Τελείωσαν τα βάσανα για τον Barreda!!!

Πριν από λίγο, ο Joan Barreda, κατάφερε να περάσει την ‘’τραυματισμένη’’ Honda του από την γραμμή τερματισμού με συνολικό χρόνο 6:27’53”. Μένοντας  2:29 ’35” πίσω από τον νικητή της ειδικής, ο Ισπανός αναβάτης χάνει τη δεύτερη θέση του και πέφτει στην  έβδομη, 3:04’54” πίσω από τον ηγέτη της γενικής κατάταξης.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner