Rally Dakar 2014 2η μέρα : Ζωντανή ενημέρωση!!! Συνεχόμενα UPDATE!

Ζωντανή ενημέρωση από  τις τελευταίες εξελίξεις της 2ης ημέρας του Rally Dakar 2014 που ξεκίνησε χθες στο Ροζάριο της Αργεντινής.

CARTEVIGNETTE

2η ημέρα:  San Luis-San Rafael !!

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει την ταχύτερη ειδική στο φετινό ράλι, ενώ είναι και η πρώτη ειδική όπου οι μοτοσικλέτες και τα quads θα ακολουθήσουν διαφορετική διαδρομή από τα  αυτοκίνητα και τα φορτηγά όπως είχαμε γράψει και σε σχετικό άρθρο. Οι πρώτοι αμμόλοφοι θα κάνουν την  εμφάνιση τους στα τελευταία 100 χιλιόμετρα κάνοντας το Rally ποιο συναρπαστικό. Οι μοτοσικλέτες και τα quads θα διανύσουν ένα τμήμα 304 χιλιομέτρων που θα τους συνδέσει με την ειδική της ημέρας η οποία έχει απόσταση 359 χιλιόμετρων. Η εκκίνηση για τις μοτοσικλέτες είναι προγραμματισμένη να δοθεί στις 9 π.μ., τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος).

Η ζωντανή ενημέρωση από το ποιο συναρπαστικό αγώνα Rally ξεκινά από την ομάδα του Bikerspirit με συνεχόμενα UPDATE

 Μείνετε συντονισμένοι …

 

UPDATE 13:51

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση της σημερινής ειδικής!

Στις 4.30 π.μ. τοπική ώρα, μοτοσικλέτες και τα quads ξεκίνησαν από το San Luis με σκοπό να διανύσουν τα 304 χλμ που θα τους οδηγήσουν στην έναρξη της ειδικής διαδρομής στην επαρχία Mendoza. Στο σημερινό μενού έχουμε 359 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής . Ο χθεσινός  νικητής Joan Barreda (Honda) ξεκίνησε μπροστά από τους Marc Coma (KTM), Cyril Despres (Yamaha) και Alain Duclos (Sherco).

diadromi

 

UPDATE 14:30

Ξεκίνησε η σημερινή ειδική!!

Εκκίνηση πήραν πριν από λίγο οι Joan Barreda (Honda), Marc Coma (KTM) και Cyril Despres (Yamaha) ξεκινώντας τα 359 χιλιόμετρα ειδικής  της σημερινής ημέρας που είναι διαφορετικά από εκείνα των αυτοκινήτων και των φορτηγών. Ακλούθησαν οι Alain Duclos (Sherco), Paulo Gonçalves (Honda) και Francisco Lopez (KTM).Οι αναβάτες που εκκίνησαν ήταν 173 σήμερα καθώς ο Χιλιανός Cristián Peralta τραυματίστηκε σε μια πτώση που είχε χθες με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του και να λήξει πρόωρα το ράλι γι’αυτόν.Ξεκινά λοιπόν η δράση και για σήμερα και το ενδιαφέρον κορυφώνεται.

 

UPDATE 14:39

Πίσω από το Top 10 

Ξεκινώντας στην δέκατη θέση, ο Ιταλός  Alessandro Botturi δείχνει ικανός να κάνει την έκπληξη σήμερα. Ακλουθείτε  από τον Ben Grabham στην 11η θέση, μόλις δύο δευτερόλεπτα πίσω στην γενική κατάταξη. Ο Πορτογάλος Ruben Faria είναι επίσης έτοιμος να επιτεθεί αφού βρίσκετε  μόλις 23 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ πολύ κοντά του βρίσκονται ο Γάλλος David Casteu και οι Ισπανοί Jordi Viladoms και Gerard  Farres Guell. Λίγο πιο πίσω, οι Olivier Pain, Stefan Svitko, Frans Verhoeven και Javier Pizzolito ολοκληρώνουν αυτή την ομάδα.

 

UPDATE 15:43

Ο Berreda ταχύτερος και πάλι!!!

Η Honda του Ισπανού μόλις πέρασε το πρώτο σημείο χρονομετρήσεως  CP1 μετά από 177 χιλιόμετρα της ειδικής, στα μισά περίπου της ειδικής.  Ο Ισπανός ολοκλήρωσε αυτό το πρώτο μέρος σε 1:33 ’04 “.

 

UPDATE 15:46

Ο Coma χάνει έδαφος!!

Ο Marc Coma (KTM) πέρασε επίσης  το πρώτο σημείο χρονομετρήσεως  CP1 σημειώνοντας χρόνο 1:34 ’29 “, που σημαίνει ότι είναι 1’25” πίσω από τον συμπατριώτη του ηγέτη του .

 

UPDATE 15:56

Μεγάλες ανατροπές μετά το πρώτο σημείο χρονομέτρησης!!!

Οι δύο Γάλλοι Duclos και Despres μόλις πέρασαν το 177 χιλιόμετρο, με τον αναβάτη της KTM να περνά μπροστά από τον πρωταθλητή Despres σημειώνοντας χρόνο  1:37 ’07 “και 1:37 ’13” αντίστοιχα, που σημαίνει ότι  Duclos (Sherco) είναι 4’03 “πίσω από τον πρωτοπόρο Berreda  ενώ ο Cyril Despres (Yamaha)  4’09 “. Και οι δυο όμως έχασαν από μια θέση καθώς στην τρίτη αυτή την στιγμή ανέβηκε ο Francisco Lopez, 3’05 “πίσω από Joan Barreda, με τον Marc Coma σήμερα βρίσκεται στη δεύτερη.Έτσι  στο πρώτο ήμισυ της ειδικής η κατάταξη στην πρώτη πεντάδα έχει ως εξής!

 1. Joan Barreda  (Honda)
 2. Marc Coma (KTM)
 3. Francisco Lopez (KTM)
 4. Alain Duclos   (Sherco) 
 5. Cyril Despres   (Yamaha) 

dkrkdk

 

UPDATE 17:14

Σε μπελάδες ο Alessandro Botturi!!

Λίγο μετά το 338 χιλιόμετρο, ο Ιταλός  Alessandro Botturi (SPEEDBRAIN) έστειλε σήμα δηλώνοντας ότι είναι ακινητοποιημένος  στην αρχή των πρώτων αμμόλοφων του φετινού Dakar. Ελάχιστα βορειότερα σε σχέση με τους άλλους ανταγωνιστές, ο Botturi φαίνετε πως είναι το πρώτο θύμα της γκρι άμμου της Nihuil. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες………

 

UPDATE 167:24
Προβλήματα και για τον Javier Pizzolito!!!

Ο Αργεντίνος αναβάτης της Repsol Honda έχει σταματήσει τα τελευταία λεπτά σε μια ζώνη μικρών αμμόλοφων. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έχει κολλήσει στο 266 χιλιόμετρο της  ειδικής διαδρομής και ίσως είναι το δεύτερο θύμα της άμμου.

 

UPDATE 17:30

Κόλλησε και o Ben Grabham!!!

Προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι αναβάτες των μοτοσυκλετών στην είσοδο  τους στους αμμόλοφους. Μετά τους Alessandro Botturi  και Javier Pizzolito σειρά έχει ο βρετανός Ben Grabham ο οποίος έχει ακινητοποιηθεί σε μια περιοχή μεγάλων αμμόλοφων, λίγο μετά 280 χλμ της ειδικής διαδρομής. Θα πρέπει  να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, ελαφρώς πάνω από 40 ° C σύμφωνα με τις πληροφορίες.

 

UPDATE 17:46

Πτώση για τον Salvatierra.Πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Paolo Ceci!!!

Μετά από μια μη σοβαρή πτώση, ο Βολιβιανός  Juan Carlos Salvatierra βρίσκεται σε διαδικασία επισκευής της μοτοσυκλέτας του με την βοήθεια της ομάδας του ιταλού Paolo Ceci . Οι δύο άνδρες σταμάτησαν σε μια περιοχή με αμμόλοφους και προσπαθούν να επισκευάσουν τις μοτοσυκλέτες τους για να μην χαθεί άδικα η μέρα!!

 

UPDATE 17:53

O Sam Sunderland κάνει την ανατροπή και τερματίζει πρώτος!!!

Ο ομμοσταυλος του πρωτοπόρου Juan Berreda στην HRC Honda, Sam Sunderland κάνει την μεγάλη ανατροπή σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο στην σημερινή ειδική!!! Ο βρετανός ήταν ο ταχύτερος στα 359 χιλιόμετρα της  ειδικής με χρόνο 3:42’10” 39 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Francisco Lopez.

TRTRTR

 

Sam Sunderland: "I'm so happy, great bike today, its'awesome..."
Sam Sunderland: “I’m so happy, great bike today, its’awesome…”

UPDATE 18:10

Τρίτος ο Jοan Berreda !!!Άσχημη μέρα για Marc Coma και Despres  με μια 9η και 10η θέση!!!

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Jοan Berreda  σήμερα πίσω από τους εκπληκτικούς Sam Sunderland  και Francisco Lopez αλλά κατάφερε να κρατήσει την πρωτιά στον συνολικό χρόνο τον δυο ημερών. Ο Alain Duclos για άλλη μια φορά, είχε  μια καλή επίδοση σημειώνοντας τον πέμπτο καλύτερο χρόνο,λιγότερο από έξι λεπτά πίσω από τον νικητή της ειδικής, καθώς την τέταρτη θέση κατάκτησε ο Πορτογάλος Ruben Faria 4’07 “πίσω από την κορυφή. Ο  Ben Grabham πήρε την έκτη θέση 7’15” πίσω από τον συμπατριώτη του  ενώ στην έβδομη έχουμε τον David Casteu.

Οι Marc Coma και Cyril Despres έμειναν πάνω από 8 λεπτά μακριά από τον νικητή της ημέρας σε μια άσχημη μέρα για αυτούς και κατέκτησαν την 9η και 10η θέση αντίστοιχα πίσω από τον όγδοο Paulo Goncalves.

DAKARRRRRRRRRRRR

Χρόνοι δεύτερης ημέρας:

 1. Sam Sunderland, GBR (Honda) 03:42:10
 2. Chaleco Lopez, CHL (KTM) 03:42:49
 3.  Joan Barreda, ESP (Honda) 03:44:10
 4. FARIA RUBEN (PRT) 03:46:17
 5. Alain Duclos, FRA (Sherco) 03:48:01
 6. Ben Grabham (AUS) KTM 03:49:25
 7. David Casteu  (FRA)  KTM  03:49:37
 8.  Paulo Goncalves, PRT (Honda) 03:49:55
 9.  Marc Coma, ESP (KTM) 03:50:33
 10. Cyril Despres, FRA (Yamaha) 03:50:53

1556390_654881207904523_846198955_o