Rally Dakar 2014 7η μέρα : Ζωντανή ενημέρωση!!! Συνεχόμενα UPDATE!

Ζωντανή ενημέρωση από  τις τελευταίες εξελίξεις της 7ης ημέρας του Rally Dakar 2014 από το Salta έως το Uyuni.

CARTE

7η ημέρα: Salta – Uyuni !

Η 7η αγωνιστική μέρα ξεκινά σήμερα για τους αναβάτες των μοτοσικλετών και των quad μετά το χθεσινό ‘ρεπό’. Από το Salta της Αργεντινής θα διανύσουν 334 χλμ που θα τους συνδέσουν με την έναρξη της σημερινής ειδικής η οποία έχει απόσταση 401 χλμ. Λίγο μετά την εκκίνηση οι αναβάτες θα αφήσουν πίσω την Αργεντινή και θα μπουν για πρώτη φορά στην ιστορία του Dakar στη Βολιβία η οποία θα γίνει η 28η χώρα που υποδέχεται το Rally. Όταν μπουν στη χώρα θα βιώσουν ένα οπτικό σοκ καθώς θα πρέπει να πλοηγηθούν σε ένα κομμάτι λαβύρινθο με απότομες ορεινές περιοχές αλλά η ομορφιά των τοπίων και η ποικιλία των χρωμάτων δεν θα κάνει καθόλου το έργο τους ευκολότερο.

Bdx0FwhIEAAbIGz

Οι αναβάτες ξεκινούν σήμερα την δεύτερη μαραθώνια ειδική έτσι στο σημείο του καταυλισμού το απόγευμα στο Uyuni,θα πρέπει και πάλι να επισκευάσουν τις όποιες ζημίες στις μοτοσικλέτες τους μόνοι τους χωρίς την υποστήριξη των ομάδων τους. Για να ανταμειφθούν για τις προσπάθειες τους ο καταυλισμός είναι στημένος σε ένα όμορφο τοπίο μιας επίπεδης επιφάνειας εξόρυξης αλατιού σε υψόμετρο 3.600 μέτρα.

dakar-stasion-7

Οι μοτοσικλέτες και τα quads σήμερα θα έχουν και πάλι διαφορετική πορεία από τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά. Πριν από τον καταυλισμό θα πλοηγηθούν σε ένα δύσκολο βουνό ”λαβύρινθο” στον οποίο το παραμικρό λάθος μπορεί να φέρει ένα βαρύ τίμημα .

Η ζωντανή ενημέρωση από το ποιο συναρπαστικό αγώνα Rally ξεκινά από την ομάδα του Bikerspirit με συνεχόμενα UPDATE

Μείνετε συντονισμένοι …

PROFIL_US

 

UPDATE 13:10

Ξεκίνησαν οι αναβάτες για το σημείο έναρξης της ειδικής!!

Οι μοτοσικλέτες και quad ξεκίνησαν πριν λίγες ώρες με προορισμό τη μικρή πόλη της Abra Pampa, όπου θα πάρουν την έναρξη της σημερινής ειδικής η οποία αποτελείται από δύο τμήματα που χωρίζονται από ένα σύντομο κομμάτι 8 χιλιόμετρων. 85 μοτοσικλέτες και 17 quads πήραν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν μετά από αρκετές εγκαταλείψεις.

 

UPDATE 14:30

Η έναρξη της ειδικής θα καθυστερήσει!!!

Οι πρώτες μοτοσικλέτες και quads περιμένουν στην έναρξη της σημερινής ειδικής. Θα υπάρξει μια καθυστέρηση καθώς τα ελικόπτερα της ασφάλειας των αγώνων δεν μπορούν να απογειωθούν λόγω της πυκνής συννεφιάς.

 

UPDATE 14:55

Τροποποίηση της ειδικής λόγο των καιρικών συνθηκών!!!

Λόγο της πυκνής συννεφιάς που επικρατεί στην εκκίνηση της ειδικής τα ελικόπτερα της ασφάλειας του αγώνα δε μπορούν να απογειωθούν για να παρακολουθούν τους αναβάτες. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα δεν θα μπορούν να επέμβουν έτσι για λόγους ασφαλείας η ειδική θα τροποποιηθεί και η έναρξη της θα δοθεί στο τρίτο σημείο χρονομέτρησης CP3 λίγο πριν από τα σύνορα της Βολιβίας. Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο μέρος της ειδικής θα μικρύνει κατά 103 χλμ, και οι αναβάτες  θα πρέπει να πάνε εκεί με κανονικό ρυθμό για να πάρουν την εκκίνηση της τροποποιημένης ειδικής.

 

UPDATE 16:05

Ξεκίνησε η τροποποιημένη ειδική!!!

Ο νικητής της 6ης ειδικής Alain Duclos, πήρε εκκίνηση  για την τροποποιημένη ειδική της ημέρας. Ακολούθησαν ο αναβάτης της ΚΤΜ, Marc Coma και  ο Γάλλος Michael Metge.

 

UPDATE 16:37

Ο Esquerre οδηγεί την ειδική! Εκτός πορείας ο Alain Duclos!

Ο Jeremías Esquerre έχει τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 37 χλμ με τον Cyril Despres 11″ ποιο πίσω. Ακολουθούν οι Hélder Rodrigues (+37″), Kuba Przygoński (+40 “) και Marc Coma (+43”). Ο Alain Duclos που ξεκίνησε πρώτος την ειδική έχει κάνει λάθος στην πλοήγηση και έχει απομακρυνθεί από την ειδική προς τα δυτικά.

 

UPDATE 17:45

Η Ηonda του Barreda ξανά στην κορυφή!!!

Ο Joan Barreda φαίνεται να οδηγεί την ειδική. Μέχρι στιγμής ο Ισπανός αναβάτης δεν είχε δώσει χρόνο, λόγο κάποιου προβλήματος στο σύστημα όπως αποδείχθηκε, όμως πριν από λίγο πέρασε το 7ο σημείο χρονομέτρησης σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Ακολουθεί ο Coma  με +4:27 και ο Despres με +5:48. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του περσινού Rally Dakar φαίνεται πως ξαναβρήκαν τους εαυτούς τους.

 

UPDATE 16:43

Ο Pedrero Garcia εκτοπίζει τον Despres!!!

Στην τρίτη θέση βρίσκετε αυτή την στιγμή ο Pedrero Garcia εκτοπίζοντας τον Cyril Despres! O Ισπανός αναβάτης της SHERCO που είχε κάνει την έκπληξη την 4η μέρα ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση, στα τελευταία δυο σημεία χρονομέτρησης έρχεται και ”κλέβει” την τρίτη θέση από τον αναβάτη της Yamaha ενώ ποιο πριν είχε σημειώσει ακόμα και πρώτο χρόνο και δείχνει πολύ δυνατός σήμερα.

 

UPDATE 19:47

Barreda, Coma και Despres η πρώτη τριάδα!!!

Μια Honda, μια KTM και μια Yamaha βρίσκονται στην πρώτη τριάδα. Οι δυο Ισπανοί αναβάτες Juan Barreda και Marc Coma είναι σταθερά στην 1η και 2η θέση τις τελευταίες ώρες ενώ ο γάλλος Despres δίνει μάχη με τον Pedrero Garcia για την 3η θέση, με τον αναβάτη της Yamaha να την κερδίζει προς το παρόν.

 

UPDATE  20:35

Η Ηonda επέστρεψε στις νίκες με τον Juan Barreda!!!

Ο Joan Barreda τελείωσε πρώτος την σημερινή ειδική σε 4 ώρες 13 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα, 4’03” μπροστά από τον Marc Coma της ΚΤΜ και 5’35 “μπροστά από τον Cyril Despres της Yamaha,χαρίζοντας ξανά την νίκη στην Honda μετά από τρεις αγωνιστικές μέρες. Ποιο πίσω στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Sherco του Juan Pedrero Garcia, μπροστα από τον πολωνό  Kuba Przygonski και τον Χιλιανό αναβάτη της Speedbrain, Jeremias Israel Esquerre. Στην 7η ο Helder Rodrigues ενώ στην 8η έχουμε μια Suzuki του Mario Patrao έτσι στην πρώτη δεκάδα της σημερινής μέρας έχουμε έξι διαφορετικούς κατασκευαστές.

Κατάταξη 7ης μέρας:

  1. Juan Barreda – (ESP) – Honda –3:28:41
  2.  Marc Coma – (ESP) – KTM – +0:04:03
  3. Cyril Despres – (FRA) – Yamaha – +0:05:35
  4. Juan Pedrero Garcia – (ESP) – Sherco – +0:06:57
  5. Kuba Przygonski – (POL) – KTM – +0:08:56
  6. Jeremias Israel Esquerre – (CHL) – Speedbrain – +0:10:04
  7. Helder Rodrigues- (PRT) – Honda – +0:10:57
  8. Patrao Mario –(PRT)– Suzuki – +0:11:27
  9.  Olivier Pain – (FRA) – Yamaha –+0:11:37
  10.  Jordi Viladoms – (ESP) – KTM – +0:11:57