RED BULL ROMANIACS 2012 – SIBIOU, ΡΟΥΜΑΝΙΑ – πρόλογος (προκριματικά)

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου ξεκίνησε το γνωστό Red Bull Romaniacs του 2012

Δύο Έλληνες αναβάτες πρόκειται φέτος να αγωνιστούν στον γνωστό αγώνα Extreme Enduro Rally που γίνεται στα Καρπάθια Όρη της κεντρικής Ρουμανίας. Πρόκειται για τον συντάκτη του περιοδικού ΜΟΤΟ, Ανδρέα Γκλαβά, ο οποίος στην τρίτη του συμμετοχή στον θεσμό θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην κατηγορία Expert (Single), επάνω σε μία τετράχρονη μοτοσυκλέτα Beta RR 400. Με αριθμό εκκίνησης το 104, ο Ανδρέας Γκλαβάς πρόκειται να εκμεταλλευτεί την εμπειρία από τους δύο προηγούμενους τερματισμούς του στον αγώνα, που θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς στο είδος του σε όλο τον κόσμο, ώστε μετά από πέντε εξαντλητικές μέρες οδήγησης, να καταφέρει να φτάσει για άλλη μια φορά στον τερματισμό.

Ο έτερος αναβάτης που θα εκπροσωπήσει τα χρώματα της χώρας μας στο φετινό Red Bull Romaniacs, είναι ο Αχιλλέας Δήμου, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή στον αγώνα επέλεξε κι αυτός να δοκιμαστεί στην δύσκολη κατηγορία Expert (Single). Με αριθμό συμμετοχής το 107, ο Αχιλλέας θα παλέψει να φέρει την Husaberg FE 450 του στον τερματισμό.

Ανδρέας Γκλαβάς (Beta – 104)

Η προσπάθεια των δύο Ελλήνων ξεκίνησε  το μεσημέρι της Τετάρτης, 13 Ιουνίου 2012, με την δοκιμασία του Προλόγου στην κεντρική λεωφόρο του Sibiu.

Η δοκιμασία του Προλόγου θα κρίνει την σειρά εκκίνησής τους για την πρώτη εκ των τεσσάρων ημερών εκτός δρόμου οδήγησης. Για άλλη μια χρονιά, η κεντρική λεωφόρος του Sibiu έχει γεμίσει με κορμούς δέντρων, βράχια και ψηλές ράμπες, που σχηματίζουν την extreme διαδρομή του Προλόγου.

Ο κόσμος κατέκλυσε την Τετάρτη την κεντρική λεωφόρο του Sibiu, για να παρακολουθήσει τα τελικά σκέλη του Προλόγου για το Red Bull Romaniacs του 2012. Μεταξύ αυτών και μερικές παρέες Ελλήνων, από την Θεσσαλονίκη και την Πιερία, οι οποίοι με τις φωνές τους έδιναν ώθηση στην προσπάθεια των δύο Ελλήνων.  Οι δυο Έλληνες , Ανδρέας Γκλαβάς (Beta – 104) και Αχιλλέας Δήμου (Husaberg – 107), είναι έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη του Προλόγου.

Ας δούμε τι δηλώνουν οι δύο Έλληνες λίγο πριν την εκκίνηση:

Αχιλλέας Δήμου (Husaberg – 107)

Αχιλλέας Δήμου (Husaberg – 107): “Τους τελευταίους μήνες έχω δώσει μια τεράστια προσωπική και επαγγελματική μάχη για να καταφέρω να πραγματοποιήσω το μεγάλο μου όνειρο, κι αυτό δεν είναι άλλο από το να βρεθώ στην εκκίνηση του Red Bull Romaniacs. Φθάνοντας στο Sibiu της Ρουμανίας εντυπωσιάστηκα από την άψογη οργάνωση του αγώνα. Όλα κυλούν ρολόι και οι ώρες πλησιάζουν για τον Πρόλογο. Χωρίς να έχω εμπειρία από συμμετοχή σε αγώνες, πιστεύω ότι το δυνατό μου σημείο είναι οι extreme χωμάτινες αναβάσεις κι αυτό πιστεύω θα αποτελέσει κρίσιμο στοιχείο για την εξέλιξη του αγώνα. Ό,τι κι αν γίνει, ξέρω ότι θα παλέψω μέχρι τελικής πτώσης, και παρόλο που στην πρώτη μου κιόλας συμμετοχή επέλεξα να μπλεχτώ στα δύσκολα συμμετέχοντας στην κατηγορία Extreme Single, αισθάνομαι ότι όλα θα πάνε καλά.”

Ανδρέας Γκλαβάς (Beta – 104)

Ανδρέας Γκλαβάς (Beta – 104): “Για άλλη μια χρονιά το δελτίο καιρού μας ενημέρωνε για καλό καιρό και ηλιοφάνεια, αλλά οι πρώτες σταγόνες της βροχής άρχισαν ήδη να πέφτουν από το βράδυ της Τρίτης. Πλέον καταντά αστείο. Η βροχή αυξάνει δραματικά το επίπεδο δυσκολίας τόσο του Προλόγου, όσο βεβαίως και των πολλών χιλιομέτρων στις τέσσερις μέρες εκτός δρόμου. Περισσότερο από το 50% μιας καλής εμφάνισης στο Red Bull Romaniacs αφορά στην προετοιμασία πριν από τον αγώνα, και πιστεύω ότι φέτος είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, έχοντας φροντίσει ακόμη και για τις λεπτομέρειες. Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα πολύ καλό όχημα υποστήριξης, το Fiat DOBLO Natural Power, το οποίο θα κληθεί να κάνει μερικές εκατοντάδες δύσκολα χιλιόμετρα όλη την εβδομάδα του αγώνα. Είμαι βέβαιος πως μόλις βρεθώ στην γραμμή της εκκίνησης του Προλόγου, όλο το άγχος και οι κόποι τόσων μηνών θα είναι απλά ένα παρελθόν.”

Στην πρώτη του συμμετοχή στον θεσμό, ο Αχιλλέας Δήμου (Husaberg – 107), αποφάσισε μετά από ένα μπλέξιμο στους δύσκολους κορμούς δέντρων νωρίς το πρωί, να οδηγήσει με σύνεση και προσοχή αποφεύγοντας κάθε ρίσκο.

Ο Αχιλλέας δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά απογευματινά σκέλη, είναι όμως σε πολύ καλή κατάσταση και θα ξεκινήσει την πρώτη από τις τέσσερις μέρες εκτός δρόμου χωρίς κανένα πρόβλημα. Πετυχαίνοντας τον 15ο χρόνο στα πρωινά χρονομετρημένα δοκιμαστικά, ο έτερος Έλληνας, Ανδρέας Γκλαβάς (Beta – 104), πήρε την πρόκριση για τα απογευματινά τελικά. Όμως μια κακή επιλογή στην σχάρα της εκκίνησης, δεν έδωσε το δικαίωμα στον Ανδρέα για κάτι καλό. Το πρώτο του πέρασμα στον ημιτελικό, παρ’ ολίγο να τελειώσει με δραματικό τρόπο, καθώς στον μεγάλο βραχόκηπο βγήκε η αλυσίδα στην μοτοσυκλέτα του, ενώ παράλληλα ένα χτύπημα σε βράχο στράβωσε τον δίσκο του εμπρός φρένου. Τερματίζοντας τελευταίος στον ημιτελικό, ο Ανδρέας είχε άλλη μια ευκαιρία στο τελευταίο του πέρασμα, όπου και κατέλαβε την 15η θέση της κατηγορίας Expert Single.

Το μενού της ημέρας ολοκληρώθηκε με τον Βρετανό Johnny Walker, φρέσκο από τη νίκη του την περασμένη εβδομάδα στο Erzberg Hare Scramble, να διαλύει τον συναγωνισμό στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας Pro.

 

πηγή : Red Bull Greece

 

 

 

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner