Συμπόσιο Μοτοσυκλέτας από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2018

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, σας παρουσιάζουμε ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πολιτισμού της Μοτοσυκλέττας!

Μία τριήμερη γιορτή στις 25-26-27 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη),  που οργανώνει το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέττας – Motorcycle Republik,  στην οποία θα αναλύσουμε σε πάρα πολλές ενότητες την Μοτοσυκλέττα.

Την Μοτοσυκλέττα στην κοινωνία, στα ταξείδια, στην καθημερινότητα, πρόσωπα, τεχνικά θέματα, ιστορικά, πολιτιστικά, οδικής ασφάλειας, αλλά και ιστορικές μοτοσυκλέττες, μουσικές και πολλά άλλα δρώμενα!

Στον χώρο του συνεδρίου θα εκτίθενται και αρκετές σημαντικές ιστορικές μοτοσυκλέττες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη όλες τις ημέρες του συμποσίου. – Ωράριο παρουσιάσεων* Παρασκευή 25 Μαΐου 19:00 έως 22:30, Σαββάτο 26 & Κυριακή 27 Μαΐου 11:00 έως 21:00

Θέματα του Συμποσίου.

Τεχνικό – ιστορικό: ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΦΑΣ: ΕΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΌΣ!
Ο Διονύσης Χοιδάς Μηχανολόγος – Μηχανικός και πρώην δημοσιογράφος, εκδότης της ΜΟΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ και συν-κατασκευαστής της μοτοσυκλέττας, θα μας παρουσιάσει το σκεπτικό και τις “πατέντες” που εξέλιξε ο Λέφας, έως το αποτέλεσμά του!
Η παρουσία της Μοτοσυκλέττας οφείλεται στην προσφορά του Τακη Γκονη


Τεχνικό – ιστορικό: “RESTORATION OR PRESERVATION?”
Από που ξεκινάει η ολική αποκατάσταση ενός οχήματος και έως πού φτάνει η συντηρητική αποκατάστασή του.
Το μύνημα: Αφήστε τις μοτοσυκλέττες σας, με την πατίνα του χρόνου! Αυτή είναι είναι η ιστορία τους και δέν πρέπει να την διαγράφουμε!
Εισηγητής: Δημήτρης Αναστασιάδης, Αρχιτέκτων – Restorer


Ιστορικό θέμα1903 – 2018. 115 χρόνια Harley – Davidson!
Η ιστορία της Μεγάλης Μάρκας, απο τότε ως τώρα!
Στο πάνελ θα συμμετάσχουν, ιστορικοί, θεσμικοί αλλά και η ίδια η ζωντανή ιστορία της μάρκας, στην Ελλάδα!

Charter of Turin Handbook.
Ανάλυση και επεξήγηση της “Χάρτας του Τορίνο”. Ο οδηγός διατήρησης, αποκατάστασης, συντήρησης και αντίληψης των ιστορικών οχημάτων ως αντικείμενα πολιτιστικής κουλτούρας υπό το πρίσμα της FIVA.
Εισηγητής: Άγγελος Π. Τρακαδάς, Οικονομολόγος.
Προλογίζει: Η Natasha Jerina – Grom, πρόεδρος της Cultural Commission της FIVA.

Η Μοτοσυκλέτα στον Κινηματογράφο
Μοτοσυκλέτες «μεγάλου κυβισμού», μηχανόβιοι, συμμορίες, ήρωες και κακοποιοί, γυναίκες, μπάτσοι, αγώνες. Οι «μαλακές μοτοσικλέτες», τα σκούτερ και η ευρωπαϊκή εικόνα του μοτοσικλετιστή.
Πρόκειται για εξερεύνηση της εικόνας του μοτοσυκλετιστή, μετά από μια συλλογή και κατηγοριοποίηση πάνω από 2.500 ταινιών και την επιλογή των πιο αντιπροσωπευτικών από αυτές, ώστε να παραχθεί μία ικανοποιητικά εμπεριστατωμένη εικόνα από τις κινηματογραφικές απεικονίσεις των μοτοσυκλετών και των ανθρώπων που τις οδηγούν. Πρόκειται για μια σύντομη ανασκόπηση της χρήσης της μοτοσικλέτας από τον πρώτες ημέρες του κινηματογράφου μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα, με έμφαση στην δεκαετία του ’50 και στην δεκαετία του ’70. Κάποιες ταινίες αυτών των χρόνων σημάδεψαν τον μοτοσυκλετιστή και την αισθητική των αντίστοιχων λεσχών και συμμοριών, τόσο στην ένδυση, όσο και στους τρόπους, με τους οποίους σχετίζονται με τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, εξετάζεται η παρουσία των «μαλακών μοτοσικλετών», του σκούτερ και της ευρωπαϊκής εικόνας του μοτοσικλετιστή.
Εισηγητής: Φίλιπ Μπογοσιάν (BSC, MSc)

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Θέματα του Συμποσίου

Related Posts