26 July 2025
WSBK 2025

Toprak Razgatlioglu: Δεν ξέρω τίποτα για τον Petrucci, αλλά είναι καλή επιλογή για την BMW

Ο Toprak Razgatlioglu φτάνει στην Ουγγαρία ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος WorldSBK, μετά το εντυπωσιακό του hat-trick στο Donington Park. Μόλις τέσσερις βαθμοί τον χωρίζουν από τον βασικό του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου, τον Nicolo Bulega.
«Είμαι χαρούμενος γιατί αυτή είναι μια νέα πίστα. Επιτέλους οδηγούμε σε μία διαφορετική πίστα και αυτό είναι καλό. Μου αρέσει πολύ, ειδικά το mini chicane, είναι ένα αργό chicane. Είναι πολύ στο στυλ μου, οπότε είμαι χαρούμενος. Αλλά θα δούμε, γιατί φαίνεται ότι θα έχει πολύ ζέστη, αλλά φαίνεται ότι το Σάββατο ή την Κυριακή μπορεί να βρέξει. Θα δούμε. Είναι κάτι νέο για όλους, αλλά πραγματικά μου αρέσει αυτή η πίστα».


Ο Toprak είχε την ευκαιρία να οδηγήσει στην πίστα του Balaton πριν μερικές εβδομάδες, όμως τονίζει ότι ακόμη δεν είναι σίγουρος για το πώς θα συμπεριφερθεί η BMW M 1000 RR στο συγκεκριμένο τερέν. «Δεν καταλαβαίνω πραγματικά αν είναι καλή πίστα ή όχι γιατί η μοτοσυκλέτα είναι λίγο διαφορετική και οδήγησα μόνο δύο ώρες, ίσως δυόμιση. Όχι παραπάνω, γιατί απλώς μάθαινα την πίστα. Δεν χρειάζεται να προσαρμόσω τη μοτοσυκλέτα. Αλλά πραγματικά μου αρέσει. Μαθαίνω επίσης γρήγορα τις καινούργιες πίστες, αλλά περιμένω την Παρασκευή για να ξεκινήσω να οδηγώ».


«Δεν είναι εύκολο να πούμε κάτι πριν από την Παρασκευή γιατί την Παρασκευή καταλαβαίνουμε ποιος είναι γρήγορος. Χρειαζόμαστε τα δοκιμαστικά, να δοκιμάσουμε τα ελαστικά και κάποιες ρυθμίσεις. Ειδικά τις αλλαγές, γιατί αυτή η πίστα είναι λίγο κοντή, με πολλές αργές στροφές και δεν έχουμε μία μεγάλη ευθεία. Αλλά θα δούμε αύριο».


Όσον αφορά τις φήμες που κυκλοφορούν και θέλουν τον Danilo Petrucci να εντάσσεται στην οικογένεια της BMW, ο Razgatlioglu απάντησε με σεβασμό, αλλά και με επιφυλακτικότητα:
«Έχω ακούσει αυτή τη φήμη, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Danilo είναι εξαιρετικός αναβάτης και τον γνωρίζω καλά και τον θαυμάζω για τον άνθρωπο που είναι. Ο Petrux έχει τεράστια εμπειρία από MotoGP και SBK, έχει οδηγήσει πολλές μοτοσυκλέτες όπως η Ducati και έχει σημειώσει σπουδαία αποτελέσματα. Ξέρει πώς να εξελίξει τη μοτοσυκλέτα και να βελτιώσει τη BMW. Πιστεύω ότι είναι καλό για αυτή την ομάδα να έχει κάποιον σαν αυτόν στο σπίτι».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner