Valentino Rossi: “Η ζωή του paddock έχει τελειώσει για μένα”
Ο Valentino Rossi μιλά για τη σχέση με τους οπαδούς στο paddock και στην καθημερινή ζωή.
Ο Valentino Rossi στο Phillip Island έφτασε σε ένα επικό ρεκόρ: 400 εκκινήσεις GP.
Παρακάτω είναι τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης διάρκειας 20 λεπτών που έδωσε ο Γιατρός στο Motogp.com
«Είναι ένας απίστευτος αριθμός. Όταν αρχίζεις να μετράς, 1 έως 400 είναι πολλά! Ένα πολύ, πολύ μακρύ ταξίδι. Είμαι πολύ περήφανος για την καριέρα μου, μου αρέσει. Ήταν ο σπουδαίος δρόμος της ζωής μου που ήθελα από τότε που ήμουν δέκα ή δώδεκα χρονών».
Με 24 σεζόν, είναι ο μοναδικός οδηγός που κέρδισε με δίχρονη μοτοσυκλέτα 500cc, τετράχρονη 990cc, 800cc και 1000cc.
«Στην αρχή μου άρεσε να είμαι στα paddock. Είχα πολλούς φίλους και όλα ήταν ευκολότερα, είχατε περισσότερη ελευθερία. Οδηγούσαμε τα σκούτερ μας, κάναμε σούζες, πειράζαμε τα σκούτερ για να πηγαίνουν ποιο γρήγορα. Ήταν σαν ένα δεύτερο σπίτι. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, έχουν γίνει πιο δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Είναι βέβαια καλύτερα για τους οπαδούς γιατί απολαμβάνουν περισσότερη διασκέδαση, αλλά για μένα η ζωή του paddock έχει τελειώσει. Η μετάβαση στο γκαράζ από το τροχόσπιτο είναι ένας αγώνας. Τώρα η ζωή μου είναι περιορισμένη στο τροχόσπιτο και στο γκαράζ(box)».
Η ζωή του έχει αλλάξει όχι μόνο στο paddock αλλά και εκτός. Η δημοτικότητα του έχει επίσης μειονεκτήματα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής του.
« Στην αρχή ήταν δύσκολο να δεχτείς ότι η ζωή σου είχε αλλάξει. Είναι αλήθεια ότι έχεις γενικά πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, εάν πηγαίνετε σε ένα κατάστημα, δεν χρειάζεται να περιμένεις ή το κατάστημα κλείνει μόνο για σένα. Αλλά μερικές φορές δεν μπορείς να ζήσεις μια κανονική ζωή … Για τα πρώτα τέσσερα ή πέντε χρόνια, μερικές φορές υπέφερα. Δεν ήταν εύκολο. Όταν ήθελα να πάω να δω μια ταινία, για παράδειγμα. Αλλά συνήθισα σιγά σιγά. Προσπάθησα να ζήσω μια φυσιολογική ζωή, όσο φυσιολογική μπορεί να είναι.»
Μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του περνάει στην Ταβουλλία και στο Ranch με πολλούς ανθρώπους να τον προστατεύουν.
«Είναι καλύτερα που ζω στην Ταβουλλία , δεν εννοώ ότι είναι εντελώς φυσιολογικά, αλλά οι άνθρωποι στην περιοχή δεν με ενοχλούν επειδή είναι συνηθισμένοι να με βλέπουνε. Έτσι μπορώ να πάω στο εστιατόριο. Αλλά αν βγω παραέξω από 20 χιλιόμετρα τα πράγματα αλλάζουν»
Από την άλλη όμως οι οπαδοί είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της καριέρας του.
«Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έκανα κάτι που παρέμεινε στην καρδιά των ανθρώπων, ειδικά των οπαδών μου. Για παράδειγμα, όταν άλλαξα από τη Honda στην Yamaha ή όταν επέστρεψα από τη Ducati στην Yamaha και άρχισα να αγωνίζομαι ξανά. Ή το κακό αποτέλεσμα του 2015, όταν έχασα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι οπαδοί μου δεν έχουν ξεχάσει αυτά τα πράγματα. Και παρόλο που δυστυχώς είναι πιο δύσκολο για μένα να κερδίσω ή να είμαι ανταγωνιστικός, οι οπαδοί μου με υποστηρίζουν όλο το χρόνο.»
Ο Valentino Rossi βρίσκεται αντιμέτωπος με οδηγούς “νέας γενιάς”. Μετά από 24 σεζόν ο γιατρός ζει τις μη αναστρέψιμες αλλαγές του χρόνου.
Οι αλλαγές από το ξεκίνημα του μέχρι σήμερα είναι τεράστιες όπως λέει και ο ίδιος: «Αν σκεφτείτε τα 500cc το 2001, η μοτοσυκλέτα έχει αλλάξει εντελώς. Πρώτα από ‘όλα πρέπει να αλλάξεις το στυλ για να φέρεις τη μοτοσυκλέτα στα όριά της. Τα πρωτότυπα απαιτούν περισσότερη φυσική προετοιμασία, ” το όριο είναι πολύ υψηλότερο από το 2005 … Ξέρετε ότι η επόμενη γενιά είναι πάντα ισχυρότερη και είναι πιο επαγγελματίες … Έχουν κάνει περισσότερη προσπάθεια και έχουν μια τέλεια ζωή. Τρώνε καλά, δεν πίνουν και κοιμούνται νωρίς. Για να είσαι στο MotoGP, πρέπει να γίνεις περισσότερο αθλητής.»
«Εγώ ξεκίνησα με μια γενιά όπου οι οδηγοί έκλειναν την ημέρα του αγώνα με μπύρες, κάπνισμα και ξενύχτι»
«Παλιότερα το κύριο πράγμα ήταν να οδηγήσω μια μοτοσικλέτα και στη συνέχεια οι συνεντεύξεις. Τώρα συμβαίνει το αντίθετο. Πριν ήταν πολύ διαφορετικό. Νομίζω ότι είναι θετικό, επίσης επειδή τώρα αν είστε fan του MotoGP μπορείτε να παρακολουθήσεις τα πάντα από την Πέμπτη το απόγευμα. Στη δεκαετία του 1990, αν ήσασταν τυχερός, έβλεπες τον αγώνα».
Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ στο MotoGP.com >>