5 July 2024
motoGP 2014

Η Yamaha γιόρτασε την 50η επέτειο του 1ου παγκόσμιου τίτλου με τον Phil Read στο Misano

Το Σάββατο το βράδυ στα πλαίσια του MotoGP στο Misano η οικογένεια της Yamaha  γιόρτασε την 50η επέτειο από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο τους με το μύθο Phil Read. yamaha-50-year_10

Ο Phil Read πήρε για την Yamaha το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία 250cc  πάνω σε ένα RD56 250cc, στις 13 Σεπτέμβρη 1964, στην πίστα της Monza στην Ιταλία.
yamaha-50-year_02
Για να τιμήσει την επέτειο ο μοναδικός θρύλος Phil Read παρουσίασε και χάρισε στον Masahiko Nakajima (Πρόεδρος της Yamaha Motor Racing) και στον Marco Riva (Γενικός Διευθυντής της Yamaha Motor Racing) το πρωτότυπο πιστοποιητικό της FIM για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που κέρδισε το 1964. Το σπάνιο αυτό κειμήλιο θα λάβει τη πρέπουσα θέση που δικαιούται στην αίθουσα Hall of Fame της Yamaha στο Iwata!

yamaha-50-year_06

Ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού που θα υπογραφεί από όλους τους παρόντες για να τιμήσουν το γεγονός. Αυτό με τη σειρά του θα δωθει στον Phil Read!
Ο Phil Read  έχει κερδίσει οκτώ παγκόσμιους τίτλους σε τέσσερις κατηγορίες, έναν στα 125, τέσσερεις στα 250, δυο στα 500 και ένα στα 750. Η καριέρα του είναι γεμάτη με εντυπωσιακά επιτεύγματα, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ IOM TT νίκες, 121 βάθρα Grand Prix και έχει τους πιο  πολλούς  παγκόσμιους τίτλους από οποιαδήποτε άλλο αναβάτη στα 250cc. Ο Mike Hailwood ο Valentino Rossi και ο  Phil είναι από τους μόνους αναβάτες που έχουν κερδίσει σε τρεις ή περισσότερες κατηγορίες.

yamaha-50-year_09
Ο Phil Read, MotoGP Legend, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Αυτή η ειδική βραδιά για να γιορτάσουν τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της Yamaha μετά από 50 χρόνια είναι σαν να έρχομαι σπίτι, η υποδοχή ήταν φανταστική για μένα να βλέπω αυτή την αναγνώριση. Είμαι τυχερός που βρίσκομαι εδώ μετά από πενήντα χρόνια αγώνων! Είναι επίσης συναρπαστικό να βρίσκομαι εδώ στο Misano με τον Jorge στην pole position και τον  Valentino τόσο κοντά στην πρώτη σειρά. Είναι διαφορετικά τα πράγματα από ότι ήταν το 1964!

yamaha-50-year_05
Ήρθα στην Monza με δύο εργοστασιακές Yamaha 250 RD56s στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μου με ένα Άγγλο μηχανικό και ένα Ιάπωνα μηχανικό που ήρθαν για τον αγώνα στη Monza. Νομίζω ότι είχαμε τις ρυθμίσεις του καρμπυρατέρ μας γραμμένες σε μια καρτ ποστάλ!
Εξακολουθώ να αισθάνομαι τόσο πολύ μέρος της οικογένειας της Yamaha σήμερα, όπως ένιωθα και τότε.”

yamaha-50-year_07

Ο Marco Riva, Γενικός Διευθυντής της Yamaha Motor Racing:
“Η επιτυχία μας με την RD56 έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της μοτοσικλέτας. Ήταν πολύ ανταγωνιστική για πολλά χρόνια και εξακολουθεί να είναι, κατά τη γνώμη μου η καλύτερη αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Στόχος μας ήταν πάντα να έχουμε τον αναβάτη στο κέντρο των αγώνων, ο Phil άλλα και άλλοι οδηγοί της Yamaha όπως ο Giacomo Agostini, Valentino Rossi και Jorge Lorenzo είναι όλοι τους ο πιο σημαντικός παράγοντας. Είμαστε ο μοναδικός κατασκευαστής που αγωνιζόμαστε από την αρχή του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ποτέ δεν έχουμε σταματήσει και αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Έχουμε την τιμή να έχουμε τον Phil εδώ μαζί μας για να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο. Ο Phil είναι στην τέταρτη θέση στην all-time παγκόσμια κατάταξη με οκτώ παγκόσμιους τίτλους. Κρατάμε αναβάτες όπως ο Phil σε μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας όλα αυτά τα χρόνια! ”

yamaha-50-year_01 yamaha-50-year_04

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner