25 April 2024
Cross-Country Rallies

Π.Π. Cross-Country Rallies/Abu Dhabi-1η Μέρα:Ο Joan Barreda κατακτά την υπερειδική!!

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Cross Country Rallies ξεκίνησε με τον πρώτο γύρο στο  Abu Dhabi. Στην πρώτη μέρα του Abu Dhabi Desert Challenge οι αναβάτες διέσχισαν μια εντυπωσιακή υπερειδική μόλις 2,5 χιλιόμετρων στο Yas Marina Circuit για να καθοριστεί η σειρά εκκίνησης της πρώτης ειδικής του ράλι.

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει και άρωμα Ελλάδας όπως γράψαμε σε σχετικό άρθρο με τον Θεοχάρη Καραθανάση να σημειώνει τον 28ο χρόνο στους 54 συμμετέχοντες.  Μια πολύ καλή θέση για τον αναβάτη της Μ.Ο.Β.Ε και του ευχόμαστε ότι καλύτερο στην προσπάθειά του.

140405_abudhabi_hrc_s2

Ο Joan Barreda αναδείχτηκε ο ταχύτερος στην πρώτη δοκιμασία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κάνοντας ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για την ομάδα HRC που θα του επιτρέψει να επιλέξει τη σειρά εκκίνησης για το πρώτο στάδιο του αγώνα. Δεδομένου ότι οι αμμόλοφοι θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην ειδική, ξεκινώντας λίγες θέσεις από πίσω θα μπορούσε να είναι προς όφελος του.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=Mi0fm6N1YWs”]

Joan Barreda : Ήταν πολύ καλό . Έκανα μόνο ένα μικρό λάθος στην αρχή του γύρου όπου έχασα ένα ή δύο δευτερόλεπτα . Μετά από αυτό αισθάνθηκα πραγματικά καλά . Συνέχισα να πιέζω και στο τέλος πήρα μια ωραία νίκη , η οποία έχει μεγάλη σημασία γιατί αύριο μπορώ να επιλέξω την σειρά εκκίνησης μου και θα προσπαθήσω να κάνω ένα καλό ξεκίνημα.

SAMMMMMMMMn

Τον δεύτερο χρόνο σημείωσε ο εκπληκτικός Sam Sunderland μόλις 1.9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Barreda. Ο Sunderland έδηξε την αξία του στο Dakar πριν λίγους μήνες παρά την πρόωρη εγκατάλειψη του και μετά την μεταγραφή του στην ΚΤΜ δείχνει να είναι δυνατός διεκδικητής του τίτλου.

COMAAAAA

Στην τρίτη θέση βρίσκετε ο κατακτητής του Dakar 2014, Marc Coma, ο οποίος έχει κερδίσει 7 φόρες το Desert Challenge με χρόνο 02’06”3 με 02”3 καθυστέρηση από τον Barreda. Πίσω του ακoλουθεί ο τρίτος αναβάτης της ΚΤΜ, o Ισπανός Jordi Viladoms μόλις μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Coma.

140405_abudhabi_hrc_s3

Στις κορυφαίες θέσεις δε θα μπορούσε να λείπει και ο περσινός πρωταθλητής Paulo Gonçalves τερματίζοντας στην πέμπτη θέση πολύ κοντά στους αντιπάλους του. Ο τρίτος αναβάτης της HRC Honda, Hélder Rodrigues πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην έκτη θέση μετά από μια μικρή πτώση σε μια απότομη στροφή.

GONCALVES

Paulo Goncalves: Προσπάθησα να είμαι γρήγορος , αλλά η διαδρομή είναι πολύ μικρή γι ‘αυτό δε ρίσκαρα, διότι είναι σημαντικό να είμαι στην πρώτη πεντάδα αύριο . Νομίζω ότι είναι πολύ καλό που τερμάτισα στην Πέμπτη, κοντά στο νικητή ο οποίος ήταν Joan Barreda . Αύριο ξεκινά ο πραγματικός αγώνας και όλοι θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

2300_ADDC14_SS0_TeamHRC_0255

Helder Rodrigues :Ήταν πολύ γρήγορη η υπερειδικη σήμερα και πολύ μικρή. Προσπάθησα να πάω πολύ γρήγορα και έκανα ένα μικρό λάθος, έτσι έμεινα τελικά την έκτη θέση , η οποία πιστεύω ότι είναι καλή. Ο Joan κέρδισε, έτσι έχει το πλεονέκτημα για μια καλή θέση αύριο . Ο αγώνας είναι μακρύς και ανυπομονώ για την αυριανή ειδική.

Τον έβδομο χρόνο σημείωσε ο Jakub Przygonski προσθέτοντας άλλη μια KTM στους κορυφαίους της λίστας, μπροστά από τον Ρώσο, Aleksei Nikishkin με μια Honda ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Berglund Thomas με HUSABERG και ο CS Santosh με ΚΤΜ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events