16 June 2024
Scramble 2019

4ος Αγώνας SCRAMBLE – Πρωτάθλημα Κεντρικής  Ελλάδας 2019 – Καλαμπάκα 6/10/2019

Το Αθλητικό Σωματείο  ΜΟ.ΛΕ.Κ (Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Καλαμπάκας) , διοργανώνει τον 4ο Αγώνα  SCRAMBLE για το Πρωτάθλημα Κεντρικής  Ελλάδας 2019  ο οποίος θα διεξαχθεί  την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στην Καλαμπάκα.

ΑΦΙΣΑΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

4ου ΑΓΩΝΑ SCRAMBLE

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2019

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ , 06 / 10 / 2019

 

Το Αθλητικό Σωματείο  ΜΟ.ΛΕ.Κ (Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Καλαμπάκας) , μετά από έγκριση της Αθλητικής  ΜΟΤΟΕ  διοργανώνει τον 4ο Αγώνα  SCRAMBLE για το Πρωτάθλημα Κεντρικής  Ελλάδας 2019  ο οποίος θα διεξαχθεί  την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στην Καλαμπάκα.

Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα:

, με  τον  Αθλητικό  Νόμο  2725/99 και τις μετέπειτα τροποποιήσεις του , τον  γενικό κανονισμό αγώνων Μοτοσυκλέτας , τον γενικό κανονισμό Scramble 2019 , την προκήρυξη Περιφερειακού  Πρωταθλήματος Scramble Κεντρικής Ελλάδας 2019 της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΜΟΤ.Ο.Ε  και τον παρόντα ειδικό κανονισμό.

 

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος : Μακρής Σταύρος
Μέλη: Aβραμόπουλος Φώτης – Θεοχάρης Γιώργος

Πρόεδρος Αγωνοδικών: Τζατζάκης Ευάγγελος
Αγωνοδίκες: Τζιώρας Αλέξανδρος

Παρατηρητής: Ορίζεται από την ΑΜΟΤΟΕ
Αλυτάρχης: Ζαμπραίλας Κωνσταντίνος

Γραμματέας Αγώνα: Τάκος Παναγιώτης – Νταμπαλής Βασίλειος

Τεχνικός Έφορος : Παπατζιμόπουλος Χαράλαμπος – Δημητρίου Μιχάλης

Υπεύθυνος Διαδρομής: Καλοστύπης Παναγιώτης

Ιατρός αγώνα: ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Εκδοση αποτελεσμάτων: Iron Team Results – http://www.sportstiming.gr/

Για πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα επικοινωνήστε στο e -mail:

mo.le.kalabakas@gmail.com

( ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ :ΤΗΛ. 6946412357 – 6947990803 )

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 στο  6ο χιλιόμετρο Ε.Ο Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – (πλησίον Υποσταθμού Δ.Ε.Η).

Από την έξοδο της πόλης προς Ιωάννινα έως τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας θα υπάρχει η ανάλογη σήμανση.   (Γεωγραφική Θέση GPS , 21°34’31.83″Α – 39°43’58.01″Β )

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Η διάρκεια του αγώνα είναι:

Για τις Κατηγορίες S1, S2 , SSENIOR και SEXPERT είναι 90 λεπτά + 2 γύροι.

Για την Κατηγορια SB, SJ, SW:  45 λεπτά + 1 γύρο.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή σχεδιάστηκε έτσι ώστε οι Αθλητές να δοκιμαστούν σε όσο το δυνατόν διαφορετικές συνθήκες οδήγησης. Έτσι η διαδρομή περιλαμβάνει πίστα motocross, γρασίδι, μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες, εδάφη με χαμηλή πρόσφυση (άμμος), ανοιχτά (γρήγορα) και κλειστά (αργά) κομμάτια στα οποία οι αθλητές πρέπει να δείξουν τις οδηγητικές τους ικανότητες και την φυσική τους κατάσταση. To μήκος της διαδρομής είναι περίπου 4 χλμ. και θα είναι οριοθετημένη με κορδέλα και πασαλάκια, με ανοιχτόχρωμη (άσπρη) αριστερά – σκουρόχρωμη (κόκκινη) δεξιά και όπου χρειάζεται προειδοποιητικά σήματα.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έναρξη Εγγραφών: Δευτέρα 30 / 09 / 2019

Λήξη Εγγραφών: Παρασκευή 04 / 10 / 2019

Λήξη «ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΩΝ» εγγραφών(+ 20 €): Σάββατο 05 / 10 / 2019

Δικαίωμα συμμετοχής στις κατηγορίες S1, S2 , SSENIOR , SEXPERT , SB , SJ , SW έχουν οι Αθλητές των Αθλητικών Σωματείων της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που εδρεύουν στους Νομούς :

Λάρισας , Καρδίτσας , Τρικάλων , Βόλου , Φθιώτιδας , Ευρυτανίας , Φωκίδας.

Οι αθλητές ή αθλήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να:

Έχουν Αθλητικό Δελτίο σε ισχύ για το 2019 ,

Έχουν θεωρημένη “Κάρτα Υγείας Αθλητή” (Νόμος 4479/2017 άρθρο 16) , από ιατρό καρδιολόγο ,την οποία πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να επιδείξουν στη γραμματεία και είναι  ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για τη συμμετοχή των αθλητών στον αγώνα. Ο αθλητής, ο οποίος δεν επιδείξει την “Κάρτα Υγείας Αθλητή” , ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ στον αγώνα και ας έχει δηλώσει συμμέτοχη μέσω του e-amotoe.

 

Επικοινωνήσουν με τον Αθλητικό Σωματείο στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι για την δήλωση συμμετοχής τους ,και μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ σε μια κατηγορία (Σημ.: Οι αθλητές των κατηγοριών S1, S2, SSenior δικαιούνται κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος να αλλάξουν κατηγορία μόνο μια φορά ) ,

Εχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες από το 2004 και πριν) , εκτός της S2 – SW που πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 16ο (γεννηθέντες από το 2003 και πριν) ,

Η δήλωση Συμμετοχής θα γίνει ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσα από την εφαρμογή της σελίδας www.e-amotoe.gr ( www.e-amotoe.gr/e-secretary.aspx ) .

Το παράβολο συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες S1, S2 , SSENIOR , SEXPERT , SB , SJ , SW ορίζεται σε 55 € . Το παράβολο καταβάλλεται μέσω της παραπάνω εφαρμογής στην οποία γίνεται και η δήλωση συμμετοχής με την χρήση κάρτας (Πιστωτικής, Χρεωστικής, Προ-πληρωμένης κ.τ.λ) .

Η εμπρόθεσμη δήλωση συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μέχρι την Παρασκευή 04/10/2019. (Εμπρόθεσμη θεωρείται έως στις 24:00 το βράδυ της Παρασκευής) . Η εκπρόθεσμη συμμετοχή θα επιβαρύνεται με 20€. (Εκπρόθεσμη θεωρείται από τις 00:01 έως τις 24:00 του Σαββάτου 05/10/2019) ,

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αθλητής ή Αθλήτρια που θα θελήσει να συμμετάσχει και δεν έχει δηλώσει στο ηλεκτρονικό σύστημα της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε μέχρι και την λήξη των εκπρόθεσμων συμμέτοχων, δεν έχει την δυνατότητα σε καμία περίπτωση να συμμετάσχει στον αγώνα.

 

Επίσης μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά και ΜΟΝΟ στην κατηγορία SEXPERT :

 

1. Οι αθλητές από άλλες περιφέρειες χωρίς όμως να προσμετράει στην βαθμολογία των Περιφερειών τους.

 

2. Οι αθλητές που έχουν βαθμολογηθεί στις 10 πρώτες θέσεις των περασμένων 3 ετών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Motocross ΜΧ1 και ΜΧ2, στις 5 πρώτες θέσεις των περασμένων 3 ετών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στην κατηγορια OPEN , και στις 10 πρώτες θέσεις των περασμένων 3 ετών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro GP.

 

** Οι δικαιούχοι συμμετέχοντες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος SCRAMBLE Κεντρικής Ελλάδας , μπορούν να συμμετάσχουν στα λοιπά Πανελλήνια Πρωταθλήματα το τρέχον έτος όπως επίσης και στους αγώνες Πρωταθλημάτων, Βορείου και Νοτίου Ελλάδος Μotocross και Enduro χωρίς καμιά εξαίρεση. **

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

 

Έλεγχος εξακρίβωσης: Κυριακή 06 / 10 / 2019  από 8.30 π.μ έως 10.45 π.μ
Τεχνικός έλεγχος: Κυριακή 06 / 10 / 2019  από 8.30 π.μ έως 10.45 π.μ
Άνοιγμα park ferme: Κυριακή 06 / 10 / 2019  ώρα 8.30 π.μ
Εκκίνηση αναγνωριστικού γύρου: Κυριακή 06 / 10 / 2019  ώρα 11.00 π.μ.
Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή  06 / 10 / 2019  ώρα 11.15 π.μ.
Δημοσίευση αποτελεσμάτων: 30 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΦΟΝΤΑ – ΑΡΙΘΜΟΙ

Μοτοσυκλέτες δίτροχες Εnduro , Μotocross , Τrial.

S1: Δίχρονες από 100κε έως 150κε και τετράχρονες έως 250κε. Μαύρο φόντο – Λευκοί αριθμοί – Αρχίζουν από «6».

S2: Δίχρονες από 175κε και άνω και τετράχρονες από 270 κε και άνω. Κόκκινο φόντο – Λευκοί αριθμοί – Αρχίζουν από «7».

SS (Senior): Ενιαία ηλικιακή κατηγορία, συμμετέχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 37ο έτος της ηλικίας τους (δηλ. γεννηθέντες από το 1982 και πριν). Μπλέ φόντο – Λευκοί αριθμοί – Αρχίζουν από «9».

SJ (Junior): Ενιαία ηλικιακή κατηγορία, συμμετέχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (δηλ. γεννηθέντες από το 2004 και πριν ) έως και το 20ο (δηλ. γεννηθέντες έως και το 1999) , με μοτοσυκλέτες έως 150κε 2T και έως 250κε 4T, – αγώνας διάρκειας 45 λεπτά. Πράσινο φόντο – Λευκοί αριθμοί – Αρχίζουν από «5».

SE (Expert): Συμμετέχουν όσοι δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στις Μοτοσυκλέτες. Η κατηγορία δεν βαθμολογείται ούτε προσμετρά στο Πρωτάθλημα. Χωρίς περιορισμό σε φόντα και αριθμούς.

SB: Αγώνας διάρκειας 45 λεπτά, μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως κυβισμού από 100κε και άνω. Η κατηγορία δεν βαθμολογείται ούτε προσμετρά στο Πρωτάθλημα. Μπλε φόντο – Λευκοί αριθμοί – Αρχίζουν από «4».

SW (Women): Κατηγορία γυναικών με μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως κυβισμού. Ροζ φόντο – Μαύροι αριθμοί – Αρχίζουν από «6».

 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Τεχνικός Έλεγχος θα γίνεται σε όλες τις μοτοσυκλέτες του αγώνα. Οι μοτοσυκλέτες πρέπει να είναι σε γενικώς καλή κατάσταση, τα φόντα και οι αριθμοί συμμετοχής πρέπει να είναι ευδιάκριτα κι εμφανή.

Μανέτες :

Οι μανέτες δεν πρέπει να είναι σπασμένες και να έχουν μπίλια στην άκρη τους

Προστατευτικό τιμονιού :

Πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει το προστατευτικό τιμονιού(μπαράκι) από αφρώδες υλικό

Φρένα :

Όλες οι μοτοσυκλέτες πρέπει να έχουν 2 τουλάχιστον αποτελεσματικά φρένα (ένα για κάθε τροχό) που να λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά ομοκεντρικά με τον τροχό.

Ελαστικά :

Οι διαστάσεις των ελαστικών είναι ελεύθερες.

Απαγορεύονται τα λάστιχα που είναι εφοδιασμένα με μεταλλικά καρφιά, βελόνες, αλυσίδες ή κάθε άλλου τύπου συστήματα για την αποφυγή γλιστρήματος. Επίσης απαγορεύονται τα λάστιχα τύπου Scoop, με ακτινωτές λωρίδες τύπου Paddle.

Επιτρέπονται μόνο τα λάστιχα του συνήθους εμπορίου που διατίθενται στα καταστήματα. Αυτά πρέπει να αναφέρονται στους καταλόγους των κατασκευαστών ή στους πίνακες των προδιαγραφών των ελαστικών που πωλούνται στο κοινό. Πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελαστικών και ζαντών (ΕΤRΤΟ) σε ότι αφορά τα ανεκτά φορτία και τους κώδικες ταχύτητας και πρέπει να έχουν ένα ελάχιστο χαρακτηριστικό λειτουργίας 45 Μ.

Κράνη :

Θα ελέγχονται για την καλή κατάσταση τους και πρέπει να έχουν Αναγνωρισμένα Διεθνή Σήματα έγκρισης,ECE 22,04 –ECE 22,05-SNELL.

Στο ιμάντα συγκράτησης είναι ραμμένη μια ετικέτα με τις ενδείξεις homologation, με διακριτικό το κεφαλαίο γράμμα Ε.

ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (PARK FERME)

Σε αυτόν θα εισέρχονται οι μοτοσυκλέτες αμέσως μετά τον Τεχνικό Έλεγχο, πριν την εκκίνηση και μετά το τέλος του αγώνα για τον τελικό τεχνικό έλεγχο. Οι μοτοσυκλέτες πρέπει να είναι σβηστές σε όλη την διάρκεια που βρίσκονται στο Park Ferme, και να εισέρχονται – εξέρχονται σβηστές επί ποινή αποκλεισμού. Το κάπνισμα απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού.

 

ΔΟΚΙΜΕΣ

Πριν την εκκίνηση θα γίνεται ένας δοκιμαστικός γύρος με πλοηγό. Στο δοκιμαστικό γύρο οι αθλητές πρέπει να έχουν απόσταση από τον πλοηγό 5 μέτρα, και απαγορεύεται με ποινή αποκλεισμού να προσπεράσουν τον πλοηγό. Πριν τον αγώνα απαγορεύεται με ποινή αποκλεισμού οποιαδήποτε δοκιμή, εκτός από την παραπάνω αναφερόμενη.

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η εκκίνηση θα γίνεται για κάθε κατηγορία ξεχωριστά με διαφορά εντός ενός λεπτού από την μία κατηγορία στην επόμενη, εκτός εάν ο αριθμός συμμετοχών επιβάλει διαφορετικό τρόπο.

Για την εκκίνηση του αγώνα πρέπει οι αθλητές να βρίσκονται στο πίσω και αριστερό πλαϊνό μέρος της μοτοσυκλέτας και την κρατάνε με το δεξί χέρι από το πίσω φτερό και μόλις δίνεται το σήμα εκκίνησης το οποίο θα γίνεται ή με το πέσιμο της σημαίας ή με ηχητικό σήμα με κόρνα ή κρότο, ανεβαίνουν και θέτουν σε λειτουργία τους κινητήρες των μοτοσυκλετών και αρχίζει ο αγώνας.

 

 

ΣΗΜΑΤΑ – ΣΗΜΑΙΕΣ – ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΑΓΩΝΑ

Σημαία -Σήματα                                                 Σημασία

Σημαία Σωματείου:                      Η σημαία με το σήμα του Σωματείο για την εκκίνηση του Αγώνα.

Μαύρη + πινακίδα με αριθμό:               Ο αναβάτης με τον αριθμό αυτό πρέπει να σταματήσει

Κόκκινη Κινούμενη:                   Διακοπή του αγώνα, επιστροφή με μικρή ταχύτητα στο (park ferme)

Κίτρινη ακίνητη:       Κίνδυνος! Οδηγήστε με μειωμένη ταχύτητα (Απαγορεύεται το προσπέρασμα)

Κίτρινη κινούμενη:   Άμεσος κίνδυνος! Προετοιμασμένος για σταμάτημα (Απαγορεύεται το προσπέρασμα)

Πράσινη:                                                         Διαδρομή ελεύθερη – παύση κινδύνου

Καρό Άσπρη – Μαύρη:                                                     Σημαία τερματισμού

Σήματα για ένδειξη γύρων:                     Ενημέρωση για τους γύρους ή/και την ώρα που απομένει

(Μπορεί να είναι και ταμπέλα – βλέπε πιο κάτω)

Σήμα με θαυμαστικό:                                                  Προσοχή!!! Επικίνδυνο σημείο

 

Για της Κατηγορίες S1, S2, SS, SE , θα υπάρχει ρολόι και θα βγουν ταμπέλες με ένδειξη 30’, 60’, 90’ λεπτών, που θα ειδοποιούν τους αθλητές για τον χρόνο αγώνα που έχουν οδηγήσει. Μαζί με την ταμπέλα των 90’ Λεπτών θα βγει και ταμπέλα με το “2” και θα απομένουν 2 ακόμα γύροι αγώνα και στην συνεχεία μια ταμπέλα με το “1” για τον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Για τις κατηγορίες SJ, SB, SW που οδηγούν 45 λεπτά , όταν ο αγώνας τους γίνεται παράλληλα με τον αγώνα των S1, S2, SS, SE , θα υπάρχει ρολόι και θα βγουν ταμπέλες με ένδειξη 30’, 40’, 45 ’ λεπτών. Μαζί με την ταμπέλα των 45 ’ Λεπτών θα βγει και ταμπέλα με το “1” για τον τελευταίο γύρο του αγώνα τους.

 

**** Εδώ θα πρέπει να τονιστεί στους αναβάτες των κατηγοριών S1, S2, SS, SE να παραβλέψουν τις ταμπέλες που αφορούν τις κατηγορίες SJ, SB, SW και να συνεχίσουν για τον δικό τους αγώνα που διαρκεί 90 λεπτά + 2 γύρους.****

 

ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

 

Ανεφοδιασμός γίνεται ΜΟΝΟ στον χώρο των Επισκευών (Pits). Η ύπαρξη υλικού πυρόσβεσης τουλάχιστον 2 τεμάχια των 10 κιλών είναι υποχρεωτική από την οργάνωση υπό την επίβλεψη του Υπεύθυνου Pits (Pit Marshal) και των κριτών Εισόδου – Εξόδου στο χώρο ανεφοδιασμού.

Οι μοτοσυκλέτες πρέπει να είναι σβηστές σε όλη την διάρκεια ανεφοδιασμού τους με καύσιμο, επί ποινή αποκλεισμού.

Το κάπνισμα απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού στο χώρο του ανεφοδιασμού, τόσο από τους αθλητές, όσο και από τους μηχανικούς τους (η ποινή επιβάλλεται στους αθλητές τους). Θα οριστει από τον οργανωτή χώρος επισκευών ανοιχτός σε όλη την διάρκεια του αγώνα, στον οποίο θα υπάρχει συγκεκριμένη είσοδος και έξοδος των αθλητών.

Η έξοδος από το χώρο επισκευών πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται μόνο με την επίδειξη της Πράσινης Σημαίας από τον κριτή που ελέγχει την έξοδο του χώρου επισκευών (Pits).

Το κάπνισμα απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού, τόσο από τους αθλητές/τριες, όσο και από τους μηχανικούς τους (η ποινή αφορά τους αθλητές τους.)

Κάθε αθλητής δικαιούται να έχει στο χώρο επισκευών (Pits) έως δύο (2) μηχανικούς.

Σε περίπτωση βλάβης στην διαδρομή, η επισκευή μπορεί να γίνει μόνο από τον αθλητή και με τα εργαλεία που διαθέτει. Σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας εκτός του χώρου Επισκευών (Pits), ο αθλητής τίθεται εκτός αγώνα.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια εκτός του χώρου επισκευών (Pits).

 

(**** Σημ.: Εξωτερική βοήθεια στην διαδρομή επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε περίπτωση πτώσης, ώστε για λόγους ασφαλείας / υγείας να σηκωθεί μοτοσυκλέτα και αθλητής, και ΜΟΝΟ για να μετακινηθεί η μοτοσυκλέτα που πιθανόν να κλείνει το βασικό πέρασμα της διαδρομής.****)

ΠΟΙΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

 

 

–         Προσπέρασμα πλοηγού

–         Παράκαμψη τμήματος της διαδρομής

–         Ανεφοδιασμός με την μοτοσυκλέτα σε λειτουργία

–         Είσοδος και έξοδος στα Pits με μεγάλη ταχύτητα

–         Προσπέρασμα υπό καθεστώς κινούμενης κίτρινης σημαίας

–         Εξωτερική βοήθεια εκτός της προβλεπόμενης

–         Κάπνισμα στους χώρους εκκίνησης, Park Ferme, Pits

–         Αντιαθλητική συμπεριφορά Αθλητή και συνοδών-μηχανικών

–         Αν στον τελικό τεχνικό έλεγχο βρεθεί μοτοσυκλέτα ή αθλητής να συμμετέχει σε διαφορετική κατηγορία από αυτή που έχει δηλώσει

 

 

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Η τελετή απονομής θα γίνει στο χώρο του αγώνα  45 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις.

ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ

Στον 1ο-2ο-3ο κάθε κατηγορίας Κύπελλο.

Στον 4ο-5ο-6ο κάθε κατηγορίας Μετάλλιο.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Οι αθλητές θα βαθμολογηθούν σύμφωνα με την θέση που τερμάτισαν στον αγώνα, βάσει του παρακάτω βαθμολογικού πίνακα:

Θέση – Βαθμοί:

1η – 25 βαθμοί             6η – 10 βαθμοί           11η – 5 βαθμοί

2η – 20 βαθμοί              7η – 9 βαθμοί             12η – 4 βαθμοί

3η – 16 βαθμοί             8η – 8 βαθμοί             13η – 3 βαθμοί

4η – 13 βαθμοί             9η – 7 βαθμοί             14η – 2 βαθμοί

5η – 11 βαθμοί            10η – 6 βαθμοί            15η – 1 βαθμοί

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΦΕΣΕΙΣ

Οι ενστάσεις και οι εφέσεις υποβάλλονται εγγράφως στον Αλυτάρχη, τον Βοηθό του ή στον Γραμματέα του αγώνα προσωπικά από τον ίδιο τον αθλητή. Κάθε ένσταση πρέπει να αναφέρεται σε ένα μόνο θέμα.

Το κόστος ένστασης είναι ισο με το παράβολο συμμετοχής, ενώ το κόστος έφεσης είναι διπλάσιο του παραβόλου συμμετοχής.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται:

1. Για αντικανονική συμμετοχή αθλητή το λιγότερο 15’ λεπτά μετά το πέρας εξακρίβωσης.

2. Κατά των αποτελεσμάτων εντος 15’λεπτων μετά την δημοσίευση των.

3. Για τεχνικούς λόγους εντος 15’ λεπτών μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή.

Σε περίπτωση απόρριψης ένστασης από το Συμβούλιο των Αγωνοδικών ο ενιστάμενος έχει το δικαίωμα υποβολής έφεσης, μέσα σε 30’ λεπτά από την ανακοίνωση της απορριπτικής απόφασης για την ένστασή του. Η έφεση αυτή πρέπει να παραδίδεται εγγράφως στην Γραμματεία του Αγώνα από τον ίδιο τον αθλητή και να συνοδεύεται από το παράβολο έφεσης. Εναλλακτικά ο αθλητής μπορεί να υποβάλει πρόθεση έφεσης στη Γραμματεία του αγώνα εγγράφως και εν συνεχεία, εντός 3 εργάσιμων ημερών πρέπει να υποβάλει την έφεση η οποία θα συνοδεύεται από το αντίστοιχο παράβολο στην ΑΜΟΤΟΕ.

 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Το Συμβούλιο Αγωνοδικών είναι αρμόδιο να ερμηνεύσει και να διορθώσει τον παρόντα Ειδικό Κανονισμό σε περίπτωση ασάφειάς του. Σε δεύτερο βαθμό αρμόδια είναι η ΑΜΟΤΟΕ. Το Συμβούλιο Αγωνοδικών μπορεί επίσης να αποφασίζει για οποιοδήποτε θέμα δεν προβλέπεται από τον παρόντα Ειδικό Κανονισμό.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner