14 April 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

7ο Scooter Rally Αντοχής – Βόρεια Εύβοια – 27 και 28 Μαΐου 2023

Το Scooter Rally Αντοχής συνεχίζει για 7η χρονιά την πορεία του και προσκαλεί όλους τους αναβάτες για ένα «γεμάτο» διήμερο με πολλά χιλιόμετρα.

Μια διοργάνωση που δημιουργήθηκε με στόχο:

  • να ενώσει μοτοσυκλετιστικές παρέες
  • να ενώσει μοτοσυκλετιστικά club και forum
  • να ενώσει ανθρώπους με διαφορετική οδηγική εμπειρία
  • να ενώσει αναβάτες διαφορετικών δικύκλων τόσο σε φιλοσοφία όσο και σε κυβικά

Το Scooter Rally Αντοχής οργανώθηκε για 1η φορά τον Μάιο του 2015 στην Αττική και με την δική σας συμμετοχή εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο θεσμό για όλους τους αναβάτες σκούτερ αλλά και μοτοσυκλετών. Διεξάγεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ώστε οι συμμετέχοντες οδηγώντας το σκούτερ ή τη μοτοσυκλέτα τους να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές αυτής της χώρας αλλά και να νιώσουν την απόλαυση που προσφέρει η οδήγηση μακριά από τη ρουτίνα της πόλης αλλά και της καθημερινότητας. Κατά τη διάρκεια του “αγώνα – οδοιπορικού”, αναπτύσσεται η ομαδικότητα και η συντροφικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ στο τέλος οι περισσότεροι νοιώθουν σαν να γνωρίζονται από καιρό, έχοντας βοηθήσει ο ένας τον άλλο σε απρόοπτα όπως αναγνώριση σωστής πορείας, βοήθεια σε τυχόν τεχνικό πρόβλημα,  κ.άλ.. Είναι  πολύ  σημαντικό  και  πρέπει  να  σημειωθεί,  ότι  το Scooter Rally Αντοχής ΔΕΝ είναι αγώνας ταχύτητας και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η ώρα που θα τερματίσει ο κάθε αγωνιζόμενος. Η συλλογή βαθμών, ολοκληρώνοντας τα ζητούμενα από τη διοργάνωση και μόνο αυτό, μπορεί να φέρει κάθε αγωνιζόμενο στην 1η θέση της κατάταξης.

Σκοπός

Αναβάτες με “ταξιδιωτικές ανησυχίες”, αντοχές και διάθεση για παιχνίδι και εξερεύνηση, καλούνται ναολοκληρώσουν μια χιλιομετρική απόσταση (300-350 χλμ.) -σχεδιασμένη από τη διοργάνωση -οδηγώντας περίπου 8-10 ώρες κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, με ασφάλεια και φυσικά     ακολουθώντας τον Κ.Ο.Κ.

Βαθμολογία

Σε αυτόν τον “αγώνα – οδοιπορικό” οι συμμετέχοντες μαζεύουν βαθμούς με τρεις τρόπους:

  • Βγάζοντας συγκεκριμένες φωτογραφίες που έχουν ζητηθεί από την διοργάνωση
  • Παίζοντας σε παιχνίδια που έχουν ορισθεί στην διάρκεια της διαδρομής
  • Απαντώντας σε γρίφους που έχουν σχέση με όλη αυτή την περιπέτεια

Στην κατηγορία ΑΤΟΜΙΚΟ, ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα είναι ο νικητής του   Scooter  Rally  Αντοχής.  Στην  κατηγορία  ΟΜΑΔΙΚΟ  (από  3 μηχανές  και  άνω),   η  ομάδα που θα συγκεντρώσει  τον  υψηλότερο  μέσο  όρο  της  βαθμολογίας  των  μελών  της  θα  είναι  η  νικήτρια  και  θα κερδίσει  και  το έπαθλο της κατηγορίας.

Δικαίωμα συμμετοχής

Όλοι οι νόμιμοι οδηγοί scooter ή μοτοσυκλέτας, ανεξαρτήτως μάρκας, τύπου ή κυβισμού, έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Συνειδητοποιημένοι ταξιδιάρηδες έως και αρχάριοι, άντρες και γυναίκες με συνεπιβάτη    ή χωρίς που θέλουν να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες και «αντοχές» οδηγώντας το δίτροχό τους είναι δεκτοί.

Τόπος διεξαγωγής

Το 7ο Scooter Rally Αντοχής, φέτος μας γνωρίζει την Βόρεια Εύβοια.

Εκκίνηση

Η εκκίνηση του 7ου Scooter Rally Αντοχής θα δοθεί από το Χαλκούτσι Ωρωπού (Κεντρική πλατεία) μπροστά στο Port Café Pizza. (www.portgrill.gr) στις 28 Μαΐου 2023 και ώρα 09:30

Διανυκτέρευση

Η διανυκτέρευση της 1ης μέρας θα γίνει στα Λουτρά Αιδηψού απ’ όπου θα γίνει και η εκκίνηση της 2ης μέρας από τις 09:30 και μετά.

Τερματισμός

Ο τερματισμός του 7ου Scooter Rally Αντοχής θα γίνει στο Χαλκούτσι Ωρωπού (Κεντρική πλατεία) μπροστά στο Port Café Pizza. (https://portgrill.gr/) στις 28 Μαΐου 2023.

Στον τερματισμό θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα, ενώ λίγες μέρες αργότερα – μετά την καταμέτρηση των βαθμών των αγωνιζομένων στο ΑΤΟΜΙΚΟ και στο ΟΜΑΔΙΚΟ – θα γίνει εκδήλωση απονομής των κυπέλλων, των επάθλων και των μεγάλων δώρων που εξασφαλίζει η διοργάνωση κάθε χρόνο για τους νικητές

Yποστηρικτές

Τον φετινό “αγώνα-οδοιπορικό”, υποστηρίζουν δυναμικά με την παρουσία τους δυο νέες “μοτοσυκλετιστικές και όχι μόνο παρέες”. Το «ΜΟΤΟΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Μια βόλτα… μια παρέα» και «Φίλοι του Scooter Rally Αντοχής» αποδεικνύοντας με την συμμετοχή τους ότι η δημιουργική συνεργασία έχει μόνο θετικά αποτελέσματα και βοηθάει έτσι ώστε, ΟΛΟΙ να περνάμε πραγματικά καλά

Ημερομηνία διεξαγωγής

Το 7ο Scooter Rally Αντοχής θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2023.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events