28 May 2024
Dakar 2021

Ανασκόπηση 1ης Ειδικής Dakar 2021 με νικητή τον Toby Price – Φωτογραφίες – Video

Ειδική 1 (Κυριακή, 3 Ιανουαρίου): Jeddah – Bisha 623 συνολικά km | 277 χλμ ειδικής

Η πρώτη επίσημη ημέρα αυτού του Ντακάρ 2021 ξεκίνησε στην Τζέντα και ήταν ένα στάδιο που αναπτύχθηκε σε κομμάτια, οπότε οι οδηγοί  έπρεπε να προσέχουν τις διάφορες διασταυρώσεις που θα βρεθούν, οι οποίες μπόρεσαν να προκαλέσουν σφάλματα στην πλοήγηση.  Η σκηνή  είχε 622 χιλιόμετρα συνολικά και από αυτά , 277 ειδικής.

Ο Toby Price ξεκίνησε την αναζήτησή του για τον τρίτο τίτλο του Ράλι Ντακάρ κερδίζοντας την 1η ειδική της έκδοσης του 2021, ενώ ο περσυνός πρωταθλητής, Ricky Brabec είχε μια δύσκολη πρώτη μέρα.

Ο Αυστραλός της KTM, ο οποίος ξεκίνησε 9ος, πέρασε χωρίς προβλήματα χάρη στα σημάδια στην άμμο των αντιπάλων του μέχρι που πέτυχε την πρώτη νίκη αυτού του 2021. Ο Price πέρασε στην κορυφή της ειδικής δύο ώρες μετά την έναρξη της, ξεπερνώντας τον Γάλλο Xavier De Soultrait στο 135ο χιλιόμετρο, και από εκεί διατήρησε έναν σταθερό ρυθμό που του επέτρεψε να κάνει τον καλύτερο χρόνο με 31 δευτερόλεπτα μπροστά από την καλύτερη Honda του, Kevin Benavides .

Toby Price: «Συνολικά, η μέρα πήγε καλά. Η πλοήγηση ήταν σίγουρα δύσκολη σήμερα – ήταν δύσκολο να βρω τις περιοχές και κατάφερα να χάσω λίγο τα τελευταία χιλιόμετρα μέχρι το τέλος. Εκτός από λίγα άλλα μικρά λάθη, η υπόλοιπη ειδική ήταν καλή. Είμαι ευχαριστημένος με το πώς χειρίστηκα τη μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά μου γιατί με τους νέους κανόνες πρέπει πραγματικά να είμαστε προσεκτικοί. Κοιτάζοντας μπροστά σε ολόκληρο τον αγώνα, νομίζω ότι θα υπάρξουν κάποιες μεγάλες αλλαγές στην κατάταξη – το σχέδιο είναι να προσπαθήσω να παραμείνω συνεπείς και να μην χάσω πολύ χρόνο. Ξεκινώ πρώτος αύριο οπότε ελπίζω να μην κάνω πάρα πολλά μεγάλα λάθη και να μπορέσω να συνεχίσω αυτήν την φόρα.»

Ο Αργεντινός – ο οποίος ξεκίνησε έβδομος σήμερα-, αφού πέρασε από το PK37 στην 19η θέση, πίεσε τη Honda του μέχρι που τερμάτισε μόλις 31 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή! Την τρίτη θέση στο βάθρο, έκλεισε ο Matthias Walkner (RED BULL KTM FACTORY TEAM) με 32 δευτερόλεπτα πίσω από τον συμπαίκτη του Price.

Ο Sam Sunderland ήταν ο αναβάτης που έφερε την τρίτη KTM στις τέσσερις πρώτες θέσεις, με 2m03s πίσω από τον Walkner (4m11s πίσω συνολικά).

Ο εντυπωσιακός, Lorenzo Santolino, ήταν πέμπτος με Sherco, ενώ ο κορυφαίος της Yamaha στη 1η ειδική ήταν ο Xavier De Soultrait  , μπροστά από τον Franco Caimi στην έβδομη θέση, αν και ο Caimi , τώρα βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής, μπροστά από την de Soultrait συνολικά.

Ο αναβάτης της Honda, Ricky Brabec που άνοιξε το δρόμο με την ειδική των 277 χιλιομέτρων από τη Τζέντα προς την Μπίσα μετά τη νίκη του στο σύντομο στάδιο του Προλόγου το Σάββατο,  αντιμετώπισε πρόβλημα πλοήγησης σχεδόν αμέσως καθώς έχασε πάνω από 13 λεπτά στα πρώτα 37 χιλιόμετρα

Τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα για τον Αμερικανό αναβάτη μετά από αυτό, ο οποίος ολοκλήρωσε τη ειδική στην 24η θέση έχοντας έμεινε 18 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της 1ης ειδικής Toby Price.

Όπως και ο Brabec, έτσι και ο Joan Barreda (Honda) όπως και ο Pablo Quintanilla (Husqvarna) έκαναν κακή αρχή, αφού και αυτοί χάθηκαν νωρίς στην ειδική. Και οι δύο έχασαν περίπου 15 λεπτά, μένοντας προσωρινά 18ος και 21ος αντίστοιχα.

Η Laia Sanz ολοκλήρωσε την 1η ειδική, τερματίζοντας με ασφάλεια το βραχώδες στάδιο των 623 χιλιομέτρων στην 34η θέση.

Quads – Stage 1
1. Alexandre Giroud (FRA)
2. Giovanni Enrico (CHL) +00:02:52
3. Pablo Copetti (USA) +00:04:54

Στην κατηγορία των QUAD, ο Γάλλος Alexandre Giroud κέρδισε την πρώτη ειδική με 2m52s από τον Giovanni Enrico για να πάρει προβάδισμα 3m32s συνολικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ STAGE 1

Stage 1 – Jeddah / Bisha – Bike/Quad Highlights

ΔΕΙΤΑ ΤΑ VIDEO ΤΗΣ 1η ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΔΩ >>>

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2021 !

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events