18 May 2024
Dakar 2021

Ανασκόπηση 3ης Ειδικής Dakar 2021 με νικητή τον Toby Price – Φωτογραφίες – Video

Ειδική 3 (Τρίτη, 5 Ιανουαρίου): Wadi Ad-Dawasir-Wadi Ad-Dawasir 629 συνολικά χλμ | 403 χλμ ειδικής

Είναι το κυκλικό στάδιο αυτού του Ντακάρ. Το ράλι πήγε στην έρημο σε μια πολύ τεχνική και γρήγορη διαδρομή.

Ο Toby Price σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο Ράλι Ντακάρ του 2021 στην 3η ειδική, ενώ ο Αμερικανός Skyler Howes, με την ιδιωτική του μοτοσυκλέτα , πήρε το προβάδισμα στη συνολική κατάταξη.

Για άλλη μια φορά έχει αποδειχθεί ότι το άνοιγμα της ειδικής φέτος σημαίνει να τερματίζεις πολύ πίσω και να πέφτεις πολλές θέσεις στη γενική κατάταξη. 

Η απουσία του «road book» που συνήθως βοηθούσε τους οδηγούς να προετοιμάσουν τη ειδική την προηγούμενη ημέρα, αναλύοντας διεξοδικά το roadbook -που τώρα παραδίδεται 30 λεπτά πριν από την έναρξη- είναι αποφασιστική φέτος και σήμερα ο Joan Barreda ήταν μία από τις όσοι επηρεάζονται περισσότερο από αυτήν την αλλαγή του κανονισμού.

Ο Barreda, νικητής της δεύτερης ειδικής, ανέλαβε στους ώμους του την ευθύνη να ανοίξει το κομμάτι στην τρίτη ειδική των 403 χιλιομέτρων με έναρξη και τερματισμό στο Wadi Ad-Dawasir, μια διαδρομή που έχει μικτές βραχώδεις περιοχές με κομμάτια ορμητικά σημεία ποταμού και μια σειρά από μεγάλους αμμόλοφους. 

Ο Barreda έφυγε στις 07:00 το πρωί τοπική ώρα, ως ο πρώτος οδηγός. Μετά τα πρώτα 43 χιλιόμετρα, ήταν σαφές ότι η Honda θα υπόφερε σε αυτήν την ειδική: πέρασε 59ºς  από το πρώτο σημείο ελέγχου και από εκεί συνάντησε τον Ricky Brabec για να συνεχίσει να προχωρά στη διαδρομή χωρίς να είναι σίγουρος για την σωστή πορεία.

Ο Ισπανός τερμάτισε τη ειδική στην 30η θέση, με διαφορά 24 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα από τον νικητή, Toby Price, ο οποίος σημείωσε τη δεύτερη νίκη του σε αυτό το Ντακάρ 2021.

Ο Αυστραλός από την KTM – που ξεκίνησε 29ος σήμερα, ξεκινώντας μια ώρα μετά τον Barreda-, εκμεταλλεύτηκε τα σημάδια που έμειναν στην άμμο από τους αντιπάλους του και μπόρεσε να οδηγήσει γρήγορα μέχρι το πρώτο σημείο ελέγχου στο PK43, διατηρώντας μια όμορφη και έντονη μονομαχία με τον Kevin Benavides  που οδήγησε τη ειδική μέχρι το 292ο χιλιόμετρο, όταν ο Price πήρε το προβάδισμα νικώντας τον Αργεντινό της Honda στη γραμμή τερματισμού κατά 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα.

Toby Price: «Όλα πήγαν καλά σήμερα – δεν είχα πτώση, η μοτοσυκλέτα ήταν καλή και κατάφερα να βρω έναν καλό ρυθμό. Είναι υπέροχο να κερδίσεις άλλη μία ειδική. Είναι δύσκολο να οδηγήσεις μια ειδική από το μπροστά καθώς μπορείς να χάσεις πολύ χρόνο και τότε πρέπει να πιέσεις σκληρά την επόμενη μέρα για να το καταφέρεις όλα ξανά. Ας ελπίσουμε ότι μια μέρα θα κάνουμε λίγο διάλειμμα, η πλοήγηση δεν θα είναι πολύ σκληρή και μπορώ να προχωρήσω μπροστά. Αυτήν τη στιγμή, κάθε μέρα είναι ζωτικής σημασίας και νομίζω ότι αν συνεχιστεί έτσι, με τον καθένα να παραμείνει σε φόρμα και τις μοτοσυκλέτες τους να λειτουργούν καλά, η μάχη για τη νίκη θα πάει στην τελευταία ημέρα.»

Μια θετική μέρα επίσης για τον Matthias Walkner μετά την καταστροφή του τη Δευτέρα, όταν έχασε περισσότερες από δύο ώρες λόγω βλάβης στο συμπλέκτη του KTM του που τον ανάγκασε να επισκευάσει την μηχανη του στους αμμόλοφους. Ο Αυστριακός κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρώτο σημείο ελέγχου PK43 και δεν εγκατέλειψε τη θέση αυτή μέχρι να ολοκληρώσει τα 403 χιλιόμετρα ειδικής, ακολουθούμενος από τον νέο ηγέτη της γενικής κατάταξής, τον Βόρειο Αμερικανό Skyler Howes.

Ο Skyler Howes, αναβάτης της ιδιωτικής ομάδας BAS DAKAR KTM RACING TEAM (ήταν όγδοος στα δύο πρώτα στάδια) αυτή η 4η θέση του επέτρεψε να πάρει το προβάδισμα στη γενική κατάταξη με ένα στενό περιθώριο 33 δευτερολέπτων έναντι του Benavides.

Ο Γάλλος της Yamaha, Xavier de Ο Soultrait, είναι τώρα στην 3η θέση της γενικής, με 1 λεπτό και 28 δευτερόλεπτα πίσω από τον Howes.

Ο Joan Barreda μετα την 3η ειδική είναι συνολικά όγδοος, 9 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον προσωρινό ηγέτη.

Η Ισπανίδα Laia Sanz, στην πρώτη της χρονιάς με το GASGAS RC 450F συνεχίζει να παγαίνει καλά και στην 3η ειδική τερμάτισε στην 26η θέση, ενώ είναι στην 29η θέση της γενικής με διαφορά 1 ώρας και 3 λεπτών.

Στα Quad νικητής της 3ης ειδικής ήταν ο Nicolás Cavigliasso αποδεικνύοντας ότι ήταν  ο γρηγορότερος αναβάτης στην ειδική Wadi Ad-Dawasir. Ο Αργεντινός, ο οποίος κέρδισε το 2019 και υπερηφανεύεται για εννέα νίκες ειδικής σκηνής, μπόρεσε να διατηρήσει ένα επαρκές χάσμα ενός λεπτού έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του Τζιοβάνι Έρικο.

Ο χθεσινός νικητής Pablo Copetti είχε μια δυσκολότερη στιγμή στα τελευταία χιλιόμετρα και τερμάτισε την ειδική στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Alexandre Giroud και τον Manuel Andújar.

Στο, τέταρτο στάδιο του Ντακάρ 2021, ξεκινώντας από το Wadi Ad-Dawasir, τελειώνει στο Ριάντ. Συνολικά 337 χιλιόμετρα ειδικής στο οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στάδιο αν ληφθεί υπόψη το τμήμα σύνδεσης (476 χιλιόμετρα), αλλά το καθαρά αθλητικό μέρος δεν έχει σχεδιαστεί για να εξαντλήσει τους οδηγούς. Αντιθέτως, η έμφαση θα δοθεί στην ευχαρίστηση της οδήγησης, αν και το μπερδεμένο κομμάτι δεν θα δώσει ανάπαυλα. Παρά το γεγονός ότι είναι μια μεταβατική ημέρα, οποιοδήποτε λάθος μπορεί να μεταφραστεί σε χαμένα λεπτά και θέσεις στην κατάταξη.

VIDEO ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΕΙΔΙΚΗ ΕΔΩ >>>

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3η ΕΙΔΙΚΗ – STAGE 3


Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2021 !

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events