30 May 2024
Aprilia

Aprilia RS 457: Το επόμενο ορόσημο στη σειρά RS – Παρουσίαση – VIDEO – Φωτογραφίες

Η Aprilia ολοκληρώνει την σπορ οικογένεια της, εισάγοντας στο νέο μέλος που απευθύνεται στους νέους οδηγούς και λάτρεις της κατηγορίας Supersport.

Το Aprilia RS 457 στοχεύει να προσεγγίσει μια νέα γενιά μοτοσικλετιστών με ένα μείγμα σπορ κληρονομιάς και τεχνολογίας αιχμής. Με ισχυρό δικύλινδρο κινητήρα και προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, το μοντέλο θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία των μεσαίων σπορ.

Η Aprilia με το νέο RS 457 στοχεύει να θέσει ένα νέο θαυμαστικό όχι μόνο τεχνολογικά αλλά και στιλιστικά, εμπνευσμένο από την αθλητική φιλοσοφία της Aprilia

VIDEO

Στην Aprilia, το όνομα RS αντιπροσωπεύει μια μακρά παράδοση σπορ μοτοσυκλετών. Με το RS 457, ο Ιταλός κατασκευαστής βασίζεται στην επιτυχημένη αγωνιστική του ιστορία και το συνδυάζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν ήδη επιτευχθεί στη σειρά RS. Το έργο επιδιώκει να ξυπνήσει τον ενθουσιασμό για τις σπορ μοτοσυκλέτες σε μια νέα γενιά αναβατών.

Ο Michele Colaninno, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio, στον οποίο ανήκει η Aprilia, σχολίασε: «Τα τελευταία χρόνια, η μάρκα Aprilia έχει δει μια έντονη έκρηξη ανανέωσης, υποστηριζόμενη επίσης από τη συνεχή πρόοδο στον κόσμο των αγώνων. Η πρόσφατη εισαγωγή της οικογένειας 660, με τα RS και Tuono πρώτα και το Tuareg αργότερα, επέκτεινε τον στόχο της, δημιουργώντας μια πλήρη και ανταγωνιστική γκάμα. Τώρα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς το μέλλον με μια εκπληκτική μοτοσυκλέτα που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στο Noale, ικανή να διεγείρει και να συναρπάσει τους νέους και να ανοίξει τεράστιες δυνατότητες σε νέες αγορές, σε όλο το κόσμο. Είναι ένα βήμα πιο κοντά στην παγκοσμιοποίηση μιας μάρκας που είχε πάντα στο DNA της τον τέλειο συνδυασμό τεχνολογίας, διασκέδασης και βλέμματος στο μέλλον».

Το αρκτικόλεξο RS αντιπροσωπεύει την άποψη της Aprilia για τον σπορ χαρακτήρα. Αυτές οι μοτοσικλέτες έχουν σχεδιαστεί για να εκπλήσσουν, με καινοτομίες που προέρχονται από μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία αγώνων που έχει διαμορφώσει τη μοναδική κουλτούρα μοτοσικλέτας της Aprilia. Έτσι, η Aprilia έγινε το ονειρεμένο αντικείμενο ολόκληρων γενεών, χαρίζοντας το πάθος των νεότερων αναβατών με εξαιρετικές μοτοσυκλέτες.

Παράλληλα, υπήρξε κορυφαίος παίκτης στον κόσμο των αγώνων, κυριαρχώντας στις κατηγορίες των δίχρονων. Αφού επιβεβαίωσε εκ νέου την τεχνολογική της υπεροχή κερδίζοντας αγώνες SBK, και στο MotoGP.
Τώρα, η Aprilia επιστρέφει στην ιδρυτική της αποστολή με ένα έργο για μια νέα γενιά μοτοσικλετιστών, συγκεντρώνοντας τη γνώση που έχει συσσωρευτεί σε πίστες παγκοσμίως.

Ξεκινώντας το 2020, η τεράστια επιτυχία της Aprilia RS 660 (η σπορ μοτοσυκλέτα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη) έφερε επανάσταση στον κόσμο των σπορ μοτοσυκλετών μεσαίας κατηγορίας, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία.

Η ίδια φόρμουλα νίκης επαναλαμβάνεται με το Aprilia RS 457, το οποίο ξεκίνησε ως ένα εντελώς νέο έργο, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε όπου δημιουργούνται όλα τα Aprilia, συμπεριλαμβανομένων των μοτοσυκλετών MotoGP. Η νέα Aprilia είναι ο ιδανικός σύνδεσμος μεταξύ των πρώτων 125 κινητήρων και του RS 660. Ολοκληρώνει την οικογένεια RS που περιλαμβάνει τις πανίσχυρες superbikes V4 και, στην πιο προηγμένη τεχνολογία της, το RS-GP που κέρδισε το MotoGP.

  • Εμφάνιση και σχεδιασμός: μια ανάσα φρέσκου αέρα για τη νεότερη γενιά

Αυτό που τραβάει αμέσως τα βλέμματα των περισσότερων είναι η εντυπωσιακή σχεδίαση της Aprilia RS 457, η οποία ακολουθεί τη θρυλική σειρά μοντέλων RS και παρουσιάζει επιθετικές αλλά κομψές γραμμές. Το διπλό μπροστινό φέρινγκ και η εξάτμιση 2 σε 1 με σιγαστήρα UnderEngine είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Αλλά δεν αφορά μόνο την αισθητική: οι μπροστινοί προβολείς full-LED και τα ενσωματωμένα φλας όχι μόνο δίνουν στη μοτοσυκλέτα μια φουτουριστική εμφάνιση, αλλά αυξάνουν και την ορατότητα και την ασφάλεια. Σύμφωνα με την τεχνολογικά προηγμένη φύση της μοτοσυκλέτας, το ταμπλό διαθέτει έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών που δείχνει καθαρά όλες τις σημαντικές πληροφορίες. Ακόμη και τα χειριστήρια του τιμονιού είναι φωτιζόμενα, διευκολύνοντας τη λειτουργία τη νύχτα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Με τέτοια σχεδιαστικά στοιχεία, το Aprilia RS 457 δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις μιας νεότερης γενιάς μοτοσικλετιστών με γνώσεις τεχνολογίας.

  • Τεχνικά χαρακτηριστικά: Η απόδοση συναντά την ελαφριά κατασκευή

Στην καρδιά του Aprilia RS 457 βρίσκεται ένας υγρόψυκτος δικύλινδρος κινητήρας με διπλό εκκεντροφόρο άξονα (DOHC) και χρονισμό τεσσάρων βαλβίδων που αποδίδει εντυπωσιακά 35 kW (περίπου 47,6 ίππους, 47 ίππους). Λόγω της συνολικής ξηρής μάζας μόνο 159 kg, η οποία αυξάνεται στα 175 kg  όταν είναι έτοιμη για χρήση, η μοτοσικλέτα προσφέρει εξαιρετική αναλογία ισχύος προς βάρος.

  • Το πλαίσιο: Το αλουμίνιο συναντά την τεχνολογία που έχει αποδειχθεί στους αγώνες

Η Aprilia παραμένει επίσης πιστή στη φιλοσοφία της RS όσον αφορά το πλαίσιο. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο, πληροί όλες τις απαιτήσεις για τις υψηλότερες σπορ φιλοδοξίες. Το μπλοκ κινητήρα χρησιμεύει ως φέρον στοιχείο, μια μέθοδος κατασκευής που προέρχεται απευθείας από το μοντέλο RS 660.

  • Φρένα και πλαίσιο: Σχεδιασμένο για σπορ φιλοδοξίες

Το μπροστινό φρένο στο RS 457 διαθέτει δίσκο 320 mm και ακτινικά τοποθετημένη 4-πίστονη δαγκάνα ByBre. Στο πίσω μέρος, ένας ατσάλινος δίσκος 220 mm παρέχει την απαραίτητη επιβράδυνση. Επιπλέον, υπάρχει σύστημα ABS δύο καναλιών με διπλή χαρτογράφηση. Για τα στοιχεία της ανάρτησης, η Aprilia βασίζεται σε ένα πιρούνι ø41 mm με διαδρομή 120 mm και ένα μονοσόκ στο ατσάλινο ψαλίδι με διαδρομή 130 mm, και τα δύο με δυνατότητα ρύθμισης προφόρτισης.

  • Ηλεκτρονικά: Η σύγχρονη τεχνολογία συναντά την παράδοση

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του RS 457 είναι αντίστοιχος με αυτόν μιας γνήσιας σπορ μοτοσυκλέτας. Το σύστημα ride-by-wire προσφέρει τρεις διαφορετικούς τρόπους οδήγησης που παρεμβαίνουν στον έλεγχο ισχύος, ροπής και πρόσφυσης. Αυτό το traction control ρυθμίζεται σε τρία στάδια και μπορεί ακόμη και να απενεργοποιηθεί.

Το Aprilia RS 457 αντιπροσωπεύει ένα μείγμα σπορ παράδοσης και τεχνολογίας αιχμής. Έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει νέους αναβάτες που θέλουν να αντιμετωπίσουν τη σπορ μοτοσικλέτα χωρίς συμβιβασμούς στην τεχνολογία και τη σχεδίαση. Με το RS 457, η Aprilia κλείνει το χάσμα στη δική της γκάμα RS και ταυτόχρονα θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία των μεσαίων σπορ.

  • Σημαντικός εξοπλισμός και χαρακτηριστικά του Aprilia RS 457

Κινητήρας και κίνηση

– Δικύλινδρος κινητήρας με υγρή ψύξη

– Έλεγχος διπλού εκκεντροφόρου (DOHC)

– Τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο

– Έξοδος: 35 kW (συμβατό με άδεια οδήγησης A2)

– Σύστημα Ride-by-wire

– Τρεις διαφορετικοί τρόποι οδήγησης

– Το Quickshifter διατίθεται ως αξεσουάρ

Πλαίσιο και πλαίσιο

– Σκελετός από κράμα αλουμινίου

– Μπλοκ κινητήρα ως φέρον στοιχείο

– Πιρούνι Ø41 mm με δυνατότητα ρύθμισης διαδρομής και προφόρτισης 120 mm

– Monoshock σε ατσάλινο ψαλίδι με δυνατότητα ρύθμισης διαδρομής 130 mm και προφόρτισης

Φρένα

– Μπροστινός δίσκος φρένων με διάμετρο 320 mm

– Ακτινικά τοποθετημένη 4πίστονη μπροστινή δαγκάνα ByBre

– Πίσω δίσκος φρένου με διάμετρο 220 mm

– Σύστημα ABS διπλού καναλιού με διπλή χαρτογράφηση

Ηλεκτρονικά και έλεγχος

– Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, ρυθμιζόμενο ή απενεργοποιούμενο σε τρία στάδια

– Έγχρωμη οθόνη TFT ταμπλό 5 ιντσών

– Φωτιζόμενα χειριστήρια τιμονιού

Σχεδιασμός και εργονομία

– Διπλό μπροστινό φέρινγκ

– 2-σε-1 εξάτμιση με σιγαστήρα κάτω από το αμάξωμα

– Μπροστινοί προβολείς Full LED

– Ενσωματωμένα εμπρός φλας σε σχεδίαση προβολέων

– Σπορ τιμόνι με κλιπ ον από την επάνω πλάκα της κεφαλής του τιμονιού

Ελαστικά και ζάντες

– Σπορ ζάντες 17 ιντσών

– Ελαστικά εμπρός: 110/70

– Πίσω ελαστικά: 150/60

Βάρος και διαστάσεις

– Στεγνό βάρος: 159 kg

– Βάρος με πλήρη υγρά: 175 κιλά

Αλλα χαρακτηριστικά

– Η υψηλότερη δυνατή αναλογία ισχύος προς βάρος στην κατηγορία A2

– ABS 2 καναλιών με δύο τρόπους χρήσης: και στους δύο τροχούς ή μόνο μπροστά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner