20 July 2024
MotoGP 2024

Casey Stoner: “Τα μέσα ενημέρωσης ήθελαν να πανηγυρίζω κάθε νίκη σαν να ήταν πρωτάθλημα”

Ο Casey Stoner μίλησε για την ψυχολογική πίεση του να είσαι αναβάτης του MotoGP.

Ο Casey Stoner είναι ένας από τους μεγάλους θρύλους του MotoGP. Ο Αυστραλός συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από την αποχώρησή του.
Ένας από τους λόγους για την απόφασή του να κρεμάσει την αγωνιστική του φόρμα ήταν και η ψυχολογική πτυχή και όλη η πίεση που συνεπάγεται η οδήγηση στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Stoner μίλησε στο podcast “Ducati Diaries” για το πώς η κατάκτηση της κορυφής του αθλήματος άλλαξε ακόμη και την προσωπικότητά του.

Ο Stoner δυσκολεύτηκε να συνηθίσει την ιδέα ότι είναι ένας θρύλος του MotoGP. «Νομίζω ότι θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να νιώσω καλά με αυτό», παραδέχτηκε, «γιατί ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν αρκετά καλός – ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανα τόσο μακριά όσο έφτασα. Στα νιάτα μου είχα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά στη συνέχεια έγινε πιο περίπλοκο. Οπότε για όλο το διάστημα που αγωνιζόμουν, αλλά και λίγο μετά, ποτέ δεν σκέφτηκα τον εαυτό μου έτσι, ποτέ δεν το πίστεψα.»

«Είμαι περήφανος για πολλά πράγματα στην καριέρα μου  και για πράγματα που έχω πετύχει – και έχω πετύχει περισσότερα από άλλους. Γι’ αυτό είμαι περήφανος που μπορώ να το δέχομαι σιγά – σιγά και να είμαι περήφανος για την καριέρα μου», δήλωσε.

Ο Stoner θυμήθηκε τις πρώτες μέρες του στη μοτοσικλέτα, και πιο συγκεκριμένα στη χωμάτινη πίστα, ως “φυσική εξέλιξη”. Ο Αυστραλός υπενθύμισε επίσης ότι, αν και το περιβάλλον του δεν τον πίεζε να αποδώσει, εκείνος το έκανε. «Μέσα μου ήμουν πιο ανταγωνιστικός από ό,τι περίμεναν οι άλλοι. Μου άρεσε να κερδίζω, να κάνω τέλειους γύρους, να προκαλώ τον εαυτό μου συνεχώς».

«Όταν ήμουν στην πίστα, υπήρχε μια συνεχής μάχη μέσα μου.»

Στα δεκατέσσερα του, μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δοκιμάσει την τύχη του. Ήταν αναμφίβολα η σωστή απόφαση όσον αφορά τα αποτελέσματα, αν και η πίεση στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ήταν επίσης πολύ ισχυρή. Ειδικά προερχόμενη από τον ίδιο και την απαιτητική φύση του. «Υπήρχαν στιγμές μετά από αγώνες που καθόμουν και ένιωθα πολλές ενοχές επειδή δεν έκανα τη δουλειά μου ή έκανα κάποιο λάθος. Στην πραγματικότητα έβγαινα στην πίστα και έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Όταν ήμουν στην πίστα υπήρχε μια συνεχής πάλη μέσα μου μεταξύ του να προσπαθώ να μην περιμένω πολλά από τον εαυτό μου, αλλά ταυτόχρονα να συνεχίσω να πιέζω τον εαυτό μου προς τα εμπρός», θυμήθηκε.

Ο Stoner θυμήθηκε επίσης πώς άλλαξε ο χαρακτήρας του με την άφιξή του στο MotoGP. Ο Αυστραλός από εξωστρεφής τύπος έγινε ένας εσωστρεφής πρωταθλητής – κυρίως λόγω της πίεσης που δεχόταν. «Δεν είναι ότι δεν ήταν φιλικά. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, τα μέσα ενημέρωσης και όλοι ήταν εναντίον μου, γιατί δεν είχα αυτόν τον εξωστρεφή χαρακτήρα που όλοι έψαχναν. Ο κόσμος δεν καταλάβαινε ότι δεν ήμουν εκεί μόνο για να απολαμβάνω τους αγώνες. Περίμεναν να πανηγυρίζω κάθε νίκη σαν να ήταν πρωτάθλημα – αλλά εγώ περίμενα περισσότερα από τον εαυτό μου», εξήγησε ο Αυστραλός.

Αυτό προκάλεσε στον Stoner μια “εχθρική” εικόνα στο MotoGP – κυρίως επειδή έλεγε τη γνώμη του ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου έμαθε να χειρίζεται καλύτερα τέτοιες καταστάσεις. «Δεν πρόκειται να αλλάξω αυτό που είμαι. Θα συνεχίσω να λέω τη γνώμη μου – ίσως λιγότερο σκληρά απ’ ό,τι παλιά. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι που με έφερε εδώ που είμαι. Αλλά αυτές ήταν οι απόψεις μου – και τα μέσα ενημέρωσης με τιμώρησαν γι’ αυτό. Και μόλις τα ΜΜΕ το γράψουν, οι οπαδοί αρχίζουν να σε μισούν», κατέληξε.

Και έχει απόλυτο δίκιο ο Αυστραλός, τα ΜΜΕ και κυρίως τα Ιταλικά τον “σταύρωσαν” απαξιόνοντας τον πολλές φορές, χωρίς κανένα πραγματικό λόγο και ουσία!

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner