21 June 2024
MotoGP 2024

Davide Tardozzi: “Επιλέξαμε τον Marquez σύμφωνα με τα αποτελέσματα την αξία του και τις πιθανότητες για το μέλλον, όχι σύμφωνα με όσα είπε ή δεν είπε”

Ο Davide Tardozzi, team manager της Ducati μιλά για τη δύσκολη επιλογή μεταξύ Marquez, Martin και Bastianini αλλά κυρίως για την περίπλοκη διαχείριση της ομάδας με τον Pecco που θα παραμείνει το σημείο αναφοράς.

Η μετακίνηση του Marc Marquez στην επίσημη ομάδα της Ducati σηματοδοτεί αναμφίβολα μια από τα μεγαλύτερα γεγονότα μεταγραφών όπως έγινε και πέρυσι όταν έφυγε από την Honda για να πάει στην δορυφορική Gresini Ducati.

Μετά την ανανέωση του Francesco Bagnaia ακόμη και πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η Ducati γνώριζε ότι θα εξαπολυόταν μια ανοδική δημοπρασία για τη δεύτερη επίσημη θέση.

Ο Davide Tardozzi σχολίασε την επιλογή σε συνέντευξη που έδωσε στο Cycle World: « Λυπούμαστε πραγματικά που χάνουμε τον Martin και τον Enea, δύο δυνατούς αναβάτες στους οποίους πιστεύουμε πολύ . Ο Jorge οδηγεί το πρωτάθλημα και ο Enea έχει κάνει σπουδαία πράγματα μαζί μας: πρώτα στη δορυφορική ομάδα και μετά στα κόκκινα. Όμως στάθηκε άτυχος πέρυσι με το ατύχημα που είχε στον πρώτο αγώνα και δεν μπόρεσε να αναρρώσει πλήρως μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν. Θα θέλαμε να τους κρατήσουμε, αλλά στο τέλος έπρεπε να κάνουμε μια επιλογή.»

Ποια ήταν η αντίδραση του Pecco σε αυτή την είδηση ; «Ο Pecco έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι ελπίζει να διατηρήσει την αρμονία που υπάρχει στο γκαράζ , οπότε η ανησυχία του είναι ότι μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις που θα μπορούσαν να καταστρέψουν αυτή την ατμόσφαιρα στο γκαράζ. Αυτή είναι και η προτεραιότητά μας. Δεν πιστεύουμε ότι η παρουσία του Marc θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα μέσα στο γκαράζ της Ducati. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε δύο πρωταθλητές όπως ο Marc και ο Pecco.»

Ποιος είναι ο βασικός παράγοντας που έκανε τη Ducati να επιλέξει τον Márquez αντί για τον Martin; «Η ικανότητα του Marc να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στη μοτοσυκλέτα και η απόδοσή του από την αρχή της σεζόν. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι κρίμα που έπρεπε να πούμε όχι στον Jorge.  Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε και τους δύο αναβάτες μέχρι που δεν ήταν πλέον δυνατό και βρεθήκαμε σε ένα σταυροδρόμι».

Οι οκτώ παγκόσμιοι τίτλοι του Μαρκ μετρήθηκαν ;  «Φυσικά, είναι ο οδηγός με περισσότερους τίτλους στο grid, αλλά αυτό δεν αποσπά την προσοχή μας από τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Pecco έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μας, έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας τα τελευταία χρόνια, οπότε ο Pecco είναι η προτεραιότητά μας. Έρχεται μπροστά από όλους. Τότε σκεφτήκαμε να του δώσουμε τον καλύτερο δυνατό συμπαίκτη».

 

Ο Gigi Dall’Igna, έχει πει ότι η ανάπτυξη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ από έναν οδηγό, η Ducati άκουσε όλους τους οδηγούς της: «Είναι αλήθεια, ο Marc μας δίνει ήδη σχόλια και σχόλια και τα λαμβάνουμε υπόψη. Αλλά αν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται σε αυτό το ανταγωνιστικό επίπεδο, ένα μεγάλο μέρος της αξίας πηγαίνει στον Pecco». εξήγησε ο Tardozzi.

Μπορείτε να εξηγήσετε το χρονοδιάγραμμα με αυτήν την ταχεία αλλαγή θέσεων; « Στην πραγματικότητα πάντα λέγαμε ότι θα κάνουμε μια ανακοίνωση μόλις ληφθεί η απόφαση. Τα υπόλοιπα είναι εικασίες που διαδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης. Τότε προφανώς μιλήσαμε με τους υπεύθυνους των αναβατών, κάναμε συζητήσεις και προτάσεις, αλλά μέχρι να υπάρξει υπογραφή δεν θα γίνει. Η τελική απόφαση πάρθηκε την Κυριακή μετά τον αγώνα, όπως είπε ο Gigi Dall’Igna.»  

Ο Márquez πόνταρε τα πάντα στον εαυτό του—αρνούμενος να πάει στο Pramac: «Η επιλογή της Ducati έγινε σύμφωνα με τα αποτελέσματα, την αξία των αναβατών και τις πιθανότητες για το μέλλον, όχι σύμφωνα με όσα είπε ή δεν είπε ο Marc.»

Τελικά, ποιος θα κερδίσει το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ; «Η σεζόν είναι ακόμα μεγάλη και πολλά πράγματα μπορεί να συμβούν. Ο Martin προηγείται, ενώ ο Pecco έχει δείξει πόσο δυνατός είναι. Φοράει το Νο. 1 και ελπίζουμε να το επιβεβαιώσει για τρίτη φορά».

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner