Δύσκολο Σαββατοκύριακο στην Jerez και πτώση για τον Βασίλη Παντελεάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουλίου ο Βασίλης Παντελεάκης βρέθηκε πρώτη φορά για αγώνα στην πίστα της Χερέθ για τον 4ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος JuniorGP στην κατηγορία ETC.

Έχοντας κάνει 2 δοκιμές τον Απρίλιο στην συγκεκριμένη πίστα, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν ο Βασίλης κατάφερε να πετύχει 1:51:400 αφήνοντας μας με μεγάλες προσδοκίες για τον επερχόμενο αγώνα.

Ξεκινώντας την Πέμπτη τις ελεύθερες δοκιμές οι χρόνοι του Βασίλη ήταν ικανοποιητικοί, καθώς ο νεαρός αναβάτης πέτυχε χρόνο 1:51:700, αλλά δυστυχώς προέκυψαν προβλήματα ταλαντώσεων από τη μοτοσυκλέτα του με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να μειώσει άλλο τον χρόνο του.

Την δεύτερη μέρα των δοκιμών οι ομάδα μαζί με τον Βασίλη προσπάθησαν μανιωδώς να λύσουν το πρόβλημα της μοτοσυκλέτας πράγμα που δυστυχώς δεν πέτυχαν, με αποτέλεσμα ο χρόνος του αθλητή να αυξηθεί στο 1:51:900.

Το Σάββατο στις πρώτες κατακτήτριες δοκιμές, έχοντας λύσει το μηχανικό πρόβλημα μαζί με τον ομάδα του ο νεαρός αναβάτης κατάφερε να ρίξει τον χρόνο του στο 1:51:500, ένα αποτέλεσμα το όποιο δυστυχώς δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει την απευθείας πρόκριση για τον αγώνα της Κυριακής.

Στις δεύτερες κατακτήτριες δοκιμές λόγο των ισχυρών ανέμων που παρατηρήθηκαν στην πίστα, κανένας αναβάτης δεν κατάφερε να μειώσει το χρόνο του, αφήνοντας τον Βασίλη εκτός απευθείας πρόκρισης εναποθέτοντας τις ελπίδες του για πρόκριση στον αγώνα Τελευταίας Ευκαιρίας στον όποιο προκρίνονται οι 2 πρώτοι στον τελικό αγώνα της Κυριακής.

 

Καθώς είχε προηγηθεί η νίκη του αναβάτη στον αγώνα Τελευταίας Ευκαιρίας στην πίστα της Βαρκελώνης, η ψυχολογία του Έλληνα αθλητή ήταν καλή και ο ίδιος έτοιμος να παλέψει για την πρόκριση.

Στον αγώνα Τελευταίας Ευκαιρίας ο Βασίλης ξεκινούσε από την 9η θέση από τους 18 συνολικά αναβάτες και έπειτα από πολλές μάχες κατάφερε να φτάσει στην 5η θέση, γνωρίζοντας όμως ότι μόνο οι 2 πρώτες θέσεις δίνουν το “εισιτήριο” για τον αγώνα της Κυριακής πίεσε και σε μία προσπέραση που προσπάθησε να κάνει, υπερέβαλε εαυτόν αποφέροντας του μια ανώδυνη πτώση για τον ίδιο αλλά επώδυνη για την μοτοσυκλέτα του, χάνοντας κάθε ελπίδα για πρόκριση.

Στα πολύ θετικά κρατάμε την μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα που έδειξε ο αθλητής στον αγώνα Τελευταίας Ευκαιρίας και πάμε για τον επόμενο αγώνα που θα γίνει στην Πορτογαλία στις 17 Ιουλίου στο Algarve.

Βασίλης Παντελεάκης : << Είχα μεγάλες προσδοκίες για το συγκεκριμένο αγώνα λόγο των χρόνων που είχα πετύχει στις δοκιμές του Απριλίου. Αισθάνομαι μια πικρία καθώς δεν καταφέραμε να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις αρκετά νωρίς, κρατώντας με μακριά από τους στόχους μου και τον τελικό αγώνα της Κυριακής. Το μυαλό μου αυτή την στιγμή είναι στον αγώνα του Portimao στην Πορτογαλία , η όποια είναι μια πολύ δύσκολη πίστα στην οποία θα βρεθώ για πρώτη φορά αλλά και παράλληλα μια μεγάλη πρόκληση για εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου, των κόσμο και τους χορηγούς που με στηρίζουν στο δρόμο για το MotoGP. >>