Το νέο Suzuki Katana για το 2022 παρουσιάστηκε στην EICMA 2021 – Φωτογραφίες – VIDEO

Η Suzuki παρουσίασε στην EICMA 2021 στο Μιλάνο το Katana της για το 2022, με τον ενημερωμένο κινητήρα να αποκτά περισσότερη ισχύ και μια βελτιωμένη σουίτα ηλεκτρονικών.

Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα GSX-S1000 για το 2021, το νέο Euro5 Katana αποδίδει 152 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. και μεγαλύτερη κατανομή ροπής σε όλο το εύρος στροφών από το προηγούμενο μοντέλο, χάρη σε έναν νέο εκκεντροφόρο εισαγωγής και εξαγωγής, νέα ελατήρια βαλβίδων , νέα εξάτμιση, και νέο airbox. Όλα αυτά παρέχονται ομαλά μέσω ενός νέου γκαζιού ride-by-wire.

Αυτή η ομαλή παροχή ισχύος μπορεί να ελεγχθεί περαιτέρω χάρη στο σύστημα επιλογής λειτουργίας οδήγησης Suzuki, με τρεις επιλέξιμους χάρτες κινητήρα. Και τα τρία παρέχουν την ίδια μέγιστη ισχύ, με τη λειτουργία A να παρέχει την πιο ευκρινή, πιο σπορ απόκριση, τη λειτουργία B μια πιο ήπια αρχική απόδοση ισχύος και τη λειτουργία C να παρέχει την πιο ήπια απόκριση, ιδανική σε βρεγμένες και ολισθηρές συνθήκες.

Ένα αμφίδρομο quickshifter κάνει γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων και βελτιώνει την απόδοση στις σπορ βόλτες, ενώ υπάρχουν πέντε τρόποι ελέγχου πρόσφυσης για να διαλέξετε για να κρατάτε τα πράγματα υπό έ λεγχο. Ο έλεγχος πρόσφυσης μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί.

Η προστιθέμενη δυνατότητα ελέγχου και η αυξημένη απόδοση έρχονται επίσης χάρη στο νέο σύστημα υποβοήθησης συμπλέκτη της Suzuki, με συμπλέκτη ολίσθησης που μετριάζει την επίδραση του φρεναρίσματος του κινητήρα όταν κατεβάζεις ταχύτητα από τις υψηλές στροφές.

Η ολοκλήρωση του πακέτου ηλεκτρονικών είναι το εύχρηστο σύστημα εύκολης εκκίνησης και η υποβοήθηση χαμηλών στροφών της Suzuki, που αυξάνει τις στροφές του κινητήρα καθώς τροφοδοτείται ο μοχλός του συμπλέκτη, για να βοηθήσει τον έλεγχο της αργής ταχύτητας και να αποτρέψει το στάσιμο.

Το νέο Katana χρησιμοποιεί το ίδιο ελαφρύ, διπλό πλαίσιο αλουμινίου και ψαλίδι που προέρχεται από το GSX-R, με πλήρως ρυθμιζόμενα μπροστινά πιρούνια KYB και ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς. Οι μονομπλόκ δαγκάνες της Brembo φρενάρουν τους μπροστινούς δίσκους 310 mm, τοποθετημένοι σε ζάντες από χυτό αλουμίνιο έξι ακτίνων, με ελαστικά Dunlop SPORTMAX Roadsport2, ειδικά σχεδιασμένα για την πλατφόρμα GSX-S της Suzuki.

Το Katana του 2022 θα έχει επίσης νέα χρώματα, με το αιχμηρό, γωνιώδες φέρινγκ που προφανώς παίρνει σχεδιαστικά στοιχεία από το αρχικό μοντέλο της δεκαετίας του 1980 φινιρισμένο τώρα σε σκούρο ματ μπλε, που συμπληρώνεται από χρυσά πιρούνια και τροχούς, ενώ μια σκούρα γκρι επανάληψη είναι εκκινούνται από κόκκινους τροχούς. .

Θα είναι διαθέσιμο στις αντιπροσωπείες την άνοιξη του 2022.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ SUZUKI ΣΤΗΝ EICMA 2021