Ένα άγαλμα & “Ημέρα Nicky Hayden” στο Owensboro

Η πατρίδα του Nicky Hayden, το Owensboro, Κεντάκι, θέλει να τιμήσει τον τοπικό της ήρωα, σχεδιάζοντας την ανέγερση ενός αγάλματος του Kentucky Kid μπροστά στο Συνεδριακό Κέντρο του Owensboro.


Το άγαλμα θα απεικονίζει μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές του Hayden και μία από τις πιο εικονικές στιγμές του MotoGP Legend – τη νίκη του αγώνα στην Laguna Seca το 2006. Όπως και στη φωτογραφία, το χάλκινο άγαλμα του Hayden θα κρατάει μια πραγματική αμερικανική σημαία.


Εκτός από το άγαλμα, η πόλη του Owensboro δηλώνει επίσης οτι η 9 Ιουνίου, θα είναι “Ημέρα Nicky Hayden”, μια αναφορά στον αγωνιστικό αριθμό του Nicky: 69


Το άγαλμα θα δημιουργηθεί από τον George Lundeen του Lundeen Sculpture στο Loveland του Κολοράντο και πρόκειται να αποκαλυφθεί στις 8 Ιουνίου στις 5:30 μ.μ.


“Ο Nicky μας άφησε λίγο πριν από ένα χρόνο και εξακολουθεί να μας λείπει κάθε μέρα”, δήλωσε ο Tommy Hayden, ο μεγαλύτερος αδερφός του Nicky. “Εκτιμούμε την υποστήριξη που μας έδωσαν οι οπαδοί του τους τελευταίους 12 μήνες και προσβλέπουμε να δούμε πολλούς από αυτούς καθώς θα παρουσιάζουμε αυτό το όμορφο αφιέρωμα στον Nicky”.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πόλη του Owensboro για την υποστήριξή τους σε αυτό το έργο. Ο Nicky αγαπούσε αυτή την πόλη και ήταν πολύ υπερήφανος για την εκπροσώπησή της, γι ‘αυτό είναι σωστό ότι θα μνημονευτεί εδώ », δήλωσε ο Hayden.


“Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, ότι ως κοινότητα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε την« κληρονομιά του Kentucky Kid» στην πατρίδα του”, δήλωσε ο Δήμαρχος Owensboro Watson.

“Θα έχουμε ένα μόνιμο μνημείο για να τιμήσουμε τα επιτεύγματά του. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Hayden που μας επέτρεψε να συνεργαστούμε μαζί τους για αυτή την μέρα “.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner