20 July 2024
MotoGP 2024

ΕΠΙΣΗΜΑ Bastianini και Viñales στην Red Bull KTM Tech3 από το 2025

Όπως έχουμε ήδη γράψει και για τους δυο οδηγούς Enea Bastianini και Maverick Viñales,  θα αγωνιστούν σε μια νέα ομάδα Red Bull KTM Tech3 με πλήρως εργοστασιακές μοτοσυκλέτες για το 2025 όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα!

Η KTM ανακοίνωσε τους δυο οδηγούς που θα οδηγήσουν για την Red Bull KTM Tech3 από το 2025: Enea Bastianini και Maverick Viñales!

Σε μια νέα εποχή για την εργοστασιακή παρουσία της KTM στο MotoGP™ το 2025, η ομάδα Red Bull KTM Tech3 θα μετονομαστεί και θα συμπληρώσει την ομάδα Red Bull KTM Factory Racing σε πορτοκαλί χρώμα.

Ο Ιταλός, 26 ετών από το Ρίμινι, και ο Ισπανός, 29 ετών από τη Roses, θα εξοπλιστούν με πλήρως εργοστασιακές μοτοσυκλέτες KTM RC16 το 2025 ως μέρος μιας πολυετούς συμφωνίας και θα σχηματίσουν ένα πορτοκαλί κουαρτέτο της Red Bull με τους αστέρες τους Brad Binder και Pedro Acosta.

Ο Μπαστιανίνι έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν από δέκα χρόνια (μετά από το Red Bull MotoGP Rookies Cup) με ένα KTM RC4. Κέρδισε έξι νίκες και περισσότερα από 30 βάθρα τόσο στο Moto3™ όσο και στο Moto2™ μέσω μιας εκπαιδευτικής φάσης επτά σεζόν, όπου επίσης βελτιώθηκε για να καταλάβει το στέμμα του 2020 στη μέσαία κατηγορία. Ο Enea μπήκε στο MotoGP το 2021 σε ηλικία 23 ετών και έχει καταγράψει 5 νίκες και 12 βάθρα κατά τη διάρκεια των τριάμισι ετών του στην κατηγορία μέχρι σήμερα. Η φυσική του ικανότητα και η υπεροχή του για τη μεγιστοποίηση του τεχνικού του «πακέτου» σε όλη την απόσταση του αγώνα, ο «La Bestia» θα είναι ένα τρομερό πλεονέκτημα για το Red Bull KTM Tech3.

Ήδη νικητής αγώνα το 2024 και ο πρώτος αναβάτης στην εποχή του MotoGP που θριάμβευσε με τρεις διαφορετικές μάρκες. Ο Maverick Viñales φέρνει εξαιρετική εμπειρία και ταλέντο στην ομάδα. Ο #12 ήταν στην πραγματικότητα ο δεύτερος παγκόσμιος πρωταθλητής Moto3 της KTM το 2013 για την τρίτη θητεία του τότε έφηβου στο Grand Prix και μια περίοδο καριέρας όπου τέσσερις σεζόν τόσο στο Moto3 όσο και στο Moto2 οδήγησαν σε τέσσερις διαδοχικούς τερματισμούς στα τρία πρώτα πρωταθλήματα. Έγινε μέλος της πρώτης κατηγορίας το 2015 και κατέγραψε την πρώτη από τις 10 νίκες του στο MotoGP (35 βάθρα). Ο Viñales έχει κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια πρωταθλήματος στη δεκαετή θητεία του και έχει κερδίσει τουλάχιστον ένα Grand Prix σε επτά από αυτά τα δέκα χρόνια στο MotoGP. Η έντονη αίσθηση, ο ρυθμός και η φυσική κατάσταση του Maverick τον καθιστούν ένα από τα κορυφαία ονόματα στο πλέγμα MotoGP.Nicolas Goyon, Tech3 Racing MotoGP Team Manager : «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Enea και ο Maverick θα είναι μαζί μας τον επόμενο χρόνο και θα μετατραπούμε ξανά σε KTM. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι οι πρώτες μας νίκες στο MotoGP πήραν πορτοκαλί χρώμα! Δεν μπορούμε να κρύψουμε την περηφάνια μας που αυτοί οι δύο ταλαντούχοι αναβάτες αποφάσισαν να οδηγήσουν τις μοτοσυκλέτες  μας. Δείχνει ότι έχουμε ακολουθήσει τον σωστό δρόμο και η τεχνολογία μας μπορεί να παλέψει στην κορυφή για το πρωτάθλημα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Pierer Mobility AG για την ποιότητα της υποστήριξής της. Η συνεργασία μας έφτασε στο κορυφαίο επίπεδο φέτος και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει στο μέλλον. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη Red Bull για την αφοσίωσή τους μαζί μας. Έχουμε ξεκάθαρη δέσμευση για τη νίκη και γι’ αυτό ο Enea και ο Maverick αποφάσισαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα».

Pit Beirer, Διευθυντής KTM Motorsports : «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούσαμε να φέρουμε τόσο τον Enea όσο και τον Maverick στο έργο μας στο MotoGP και να τους προσφέρουμε πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη και υποστήριξη για να συνεχίσουν να ακολουθούν τους στόχους τους και να φτάσουν τη μέγιστη απόδοσή τους. Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για δύο από τους πιο γρήγορους αναβάτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή και είναι ένα κομπλιμέντο που μας εμπιστεύονται και την πρώτης τάξεως λειτουργία που δημιουργήσαμε μαζί με το Red Bull KTM Tech3. Η ετικέτα της ομάδας για το 2025 τα λέει όλα: ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε ξανά το όνομα της KTM και δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να φέρουμε αυτό το είδος αξίας στην εταιρεία από το να γίνουν οι Enea και Maverick φουλ πορτοκαλί Red Bull. Ας πιέσουμε για το υπόλοιπο του 2024 τώρα και, στη συνέχεια, ανυπομονούμε για αυτό το νέο ξεκίνημα για την επόμενη χρονιά».

Ο Maverick Viñales θα αγωνιστεί με ένα KTM στην Tech 3 το 2025 στο MotoGP σύμφωνα με πληροφορίες

Carlo Pernat μάνατζερ του Bastianini: “Ο Enea θα οδηγήσει ένα επίσημο KTM το 2025”

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner