ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Maverick Vinales, θα κάνει την πρώτη του δοκιμή στο Misano με την Aprilia

Ο Ισπανός αναβάτης θα δοκιμάσει το RS-GP σε δύο ημέρες δοκιμών.

Ο Ισπανός θα πάρει την πρώτη του γεύση με το RS-GP από τις 31 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου στο Misano World Circuit Marco Simoncelli

Όπως είχαμε γράψει πριν μερικές ημέρες η Aprilia θέλει να ενσωματώσει τον  Maverick Vinales όσο γρηγορότερα γίνεται ακόμα και από την σεζόν του 2021, έτσι έχει προγραμματιστεί μια διήμερη δοκιμή στο Misano World Circuit Marco Simoncelli μεταξύ 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου με το Aprilia RS-GP.

Ο Ισπανός θα πάρει σύντομα την πρώτη γεύση της νέας μοτοσυκλέτας κα την έναρξη της ενσωμάτωσης του στην ομάδα όπου έχει υπογράψει για την σεζόν 2022.

Εάν το τεστ μπορέσει και πάει προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν αποκλείεται ο Vinales να λάβει μέρος σε επομένους αγώνες GP, ξεκινώντας ίσως από την Αραγονία, δεδομένου ότι η Aprilia έχει δικαίωμα για 6 wild cards.

Romano Albesiano, Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων Aprilia : «Από τεχνική άποψη, είναι πάντα συναρπαστικό να ακούτε τις εντυπώσεις ενός αναβάτη που δοκιμάζει την μοτοσυκλέτα μας  για πρώτη φορά. Ειδικά με έναν πρωταθλητή όπως ο Maverick, τον οποίο χαιρόμαστε να καλωσορίσουμε στην οικογένεια της Aprilia Racing.»

«Μετά τη σπουδαία δουλειά που πραγματοποιήθηκε στην πίστα από το αγωνιστικό τμήμα τα τελευταία δύο χρόνια, προσθέτουμε ακόμη ένα κομμάτι στην πορεία της ανάπτυξης που αναλαμβάνουμε με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Σαφώς η πρώτη προσέγγιση περιλαμβάνει μια πολύ πρακτική φάση προσαρμογής, όσον αφορά την εργονομία και τη ρύθμιση, την οποία γνωρίζουμε ότι διαφέρει για κάθε αναβάτη. Αλλά είμαι σίγουρος ότι το ταλέντο και η ταχύτητα του Maverick θα έρθουν στο προσκήνιο αμέσως και ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύουμε μαζί ».