Επίσημο: Ο Viñales φεύγει από τη Yamaha στο τέλος του 2021

Ο Ισπανός συμφώνησε αμοιβαία με το εργοστάσιο της Yamaha να τερματίσει τη συμφωνία τους ένα χρόνο νωρίτερα

Η είδηση που κυκλοφορούσε σε όλο το paddock του MotoGP, από την Παρασκευή, ήρθε να επαληθευτεί επισημά από την Monster Energy Yamaha MotoGP που ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Maverick Viñales στο τέλος της σεζόν του 2021.

Αυτή η είδηση ανοίγει το δρόμο για τον Viñales να υπογράψει με την Aprilia για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP για το 2022.

Ο τερματισμός της συμφωνίας της Viñales ένα χρόνο νωρίτερα έρχεται μετά από αίτημα του Ισπανού, με την Yamaha να συμφωνεί να θέσει νωρίς το τέλος της διετούς σύμβασης. Επί του παρόντος στην πέμπτη σεζόν τους μαζί, ο Viñales έχει πετύχει οκτώ νίκες από τότε που υπέγραψε το 2017. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Moto3 δεν απέτυχε ποτέ να τερματίσει εκτός των έξι πρώτων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Yamaha, τερματίζοντας τρίτος το 2017 και 2019.

Ωστόσο, αφού τερμάτισε τελευταίος στο γερμανικό Grand Prix πριν από μια εβδομάδα, η σχέση είχε σπάσει σαφώς. Ούτε ο τερματισμός της δεύτερης θέσης στο Motul TT Assen την Κυριακή δεν μπορούσε να σώσει το “γάμο”, με τον Viñales να συνδέεται  πλέον με την Aprilia για το 2022.

Maverick Viñales: «Αυτή η συνεργασία ήταν πολύ σημαντική για μένα τα τελευταία πέντε χρόνια, και αποδείχθηκε μια δύσκολη απόφαση να χωρίσουμε τους δρόμους. Σε αυτές τις σεζόν μαζί, βιώσαμε τόσο μεγάλα επιτεύγματα όσο και δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, το υποκείμενο συναίσθημα είναι αμοιβαίο σεβασμός και εκτίμηση. Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος και θα προσπαθήσω να επιτύχω τα καλύτερα αποτελέσματα για το υπόλοιπο της σεζόν.»

Lin Jarvis, Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing: «Με θλίψη θα αποχαιρετήσουμε τον Maverick στο τέλος της χρονιάς. Είμαστε στη μέση της πέμπτης σεζόν μαζί και με τα χρόνια έχουμε πετύχει πολλά υψηλά αποτελέσματα αλλά επίσης έπρεπε να διαχειριστούμε πολλά χαμηλά. Μετά το γερμανικό GP, το οποίο ήταν το πιο δύσκολο Σαββατοκύριακο της συνεργασίας μας, είχαμε σημαντικές συζητήσεις στο Άσεν και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν προς το συμφέρον και των δύο μερών να ακολουθήσουμε τους ξεχωριστούς μας δρόμους στο μέλλον. Η Yamaha θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια – όπως πάντα κάναμε – για να δώσει πλήρη υποστήριξη στον Maverick και να ολοκληρώσει αυτήν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Related Posts