Έπρεπε να τιμωρηθεί ο Quartararo για την ανοικτή φόρμα ???

Οι συζητήσεις θα είναι πολλές για το περιστατικό να βλέπεις έναν οδηγό να οδηγεί σε ένα αγώνα MotoGP  με ξεκούμπωτη φόρμα, με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300χλμ.

Ένα περίεργο σκηνικό είδαμε ακριβώς πριν από τον Γάλλο που άνοιξε την φόρμα του και πέταξε τον θώρακα του στην πίστα και οδήγησε τους δυο τελευταίους γύρους με εντελώς ξεκούμπωτη την φόρμα.

Όπως και να έχει αυτό το περιστατικό από μόνο του είναι ενάντια στους κανόνες.

Ο κανονισμός αναφέρει σχετικά στο άρθρο 2.4.5.2 ότι “ο εξοπλισμός πρέπει να τοποθετηθεί σωστά” Και από τον εξοπλισμό περιλαμβάνονται “κράνος, φόρμα, γάντια, μπότες, προστατευτικό πλάτης και προστατευτικό στήθους.

Ο κανονισμός του MotoGP (άρθρο 2.4.5.2.) Ορίζει : ” Είναι υποχρεωτικό για κάθε αναβάτη να ξεκινήσει κάθε αγώνα με τουλάχιστον δύο πλήρη σετ εξοπλισμού ασφαλείας που δεν έχει υποστεί ζημιά … Ο εξοπλισμός πρέπει να φοριέται, να στερεώνεται σωστά, ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια η «δραστηριότητα στην πίστα. “Ο εξοπλισμός πρέπει να τοποθετηθεί σωστά. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει “κράνος, ολόσωμη φόρμα, γάντια, μπότες, προστατευτικό πλάτης και προστατευτικό στήθους.»

Οι εικόνες του Fabio Quartararo με την ανοικτή φόρμα θα δώσει όπως είπαμε πολλά να συζητηθούν. Ένας από αυτούς που μίλησαν για αυτό ήταν ο Casey Stoner, ο οποίος στο twitter του ζήτησε μαύρη σημαία για τον Γάλλο.: «  Είτε ο @ FabioQ20 άνοιξε το φερμουάρ σκόπιμα είτε όχι, νομίζω ότι θα έπρεπε να του βγάλουν μαύρη σημαία . Σε αυτό το επίπεδο, δεν επιτρέπεται να τρέχετε γρηγορότερα από 350 km / h με την φόρμα ανοιχτή  ».

Το σπάσιμο του φερμουάρ στην φόρμα Alpinestar του Γάλλου φαίνεται απίθανο, αφού είδαμε ότι ο Fabio το έκλεισε ξανά. Ίσως το άνοιξε λόγω της δυσφορίας που προκάλεσε στο στήθος το προστατευτικό, το οποίο πέταξε μέσα στην πίστα.

Ο Mir είπε σχετικά: «Ότι δεν τον τιμωρούν επειδή δεν φορούσε κουμπωμένη την φόρμα του, όταν είναι ο μόνος που μπορεί να βλάψει τον εαυτό του, καλά, εντάξει, αλλά έριξε τον προστατευτικό του στήθους μέσα στη ν πίστα. Αυτό είναι αρκετό για τιμωρία. Είναι πολύ επικίνδυνο για τους άλλους οδηγούς. Πρέπει να δοθεί ένα παράδειγμα, ώστε να μην το επαναλάβει κανείς.»

Ο Γάλλος είπε σχετικά: «Ακριβώς, δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά η φόρμα μου άνοιξε. Προσπάθησα να την κλείσω  ξανά, αλλά δεν είναι εύκολο να σηκώσεις το φερμουάρ όταν είναι τελείως κάτω και είσαι πάνω στην μηχανή. Ποτέ δεν σκέφτηκα να σταματήσω. Με ενοχλούσε πολύ, δεν ήταν εύκολο.», είπε στο DAZN.

Ο Fabio απάντησε και στον Stoner. «Έχω ήδη την ποινή μου, και η απώλεια ενός βάθρου είναι μια ποινή που δέχομαι. Δεν έχει νόημα , ο αγώνας τελείωσε.»

Τελικά ο Γάλλος τιμωρήθηκε με επιπλέον ποινή τριών δευτερολέπτων γιατί οδήγησε χωρίς να έχει δέσει σωστά τη δερμάτινη στολή του και χωρίς να έχει το απαιτούμενο προστατευτικό στο στήθος.Ο Quartararo τιμωρείται με περαιτέρω ποινή τριών δευτερολέπτων στο Καταλανικό GP

Related Posts