Επτά χρόνια απόλυτης κυριαρχίας των βραβείων Pole Position για τον Marc Márquez κερδίζοντας 7 BMW M

Ο Marc Márquez από την χρόνια που έχει ανέβει στην μεγάλη κατηγόρια MotoGP,  έχει κερδίσει για 7 συνεχόμενες χρονιές ο βραβείο για τις περισσότερες pole position της χρονιάς, παίρνοντας ως βραβείο μια BMW M.

Το 2013 στην πρώτη του χρόνια με 9 pole position κέρδισε για πρώτη φορά το βραβείο, και πήρε μία BMW M6 Coupe σε μαύρο χρώμα, κερδίζοντας και το πρωτάθλημα κάνοντας ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού έγινε ο νεότερος rookie που πήρε το πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία!

Το 2014, ο Márquez ήταν και πάλι ο ταχύτερος στις pole position κερδίζοντας 13 από τις 18. Αυτή τη φορά, το βραβείο του ήταν μια BMW M4, κερδίζοντας και πάλι το πρωτάθλημα  στην κατηγορία MotoGP.

Το 2015, ο Marc Márquez δεν κέρδισε το πρωτάθλημα. Ωστόσο κέρδισε το βραβείο BMW M για τις περισσότερες pole position της χρονιάς, με 8 pole position!

Αυτό σήμαινε ότι πρόσθεσε ένα τρίτο αυτοκίνητο M στην αυξανόμενη συλλογή του και αυτή τη φορά ήταν ένα BMW M6 Convertible, και έγινε ο πρώτος που κέρδισε 3 συνεχόμενες χρονιές το βραβείο!

Το 2016 κέρδισε 7 pole position και πήρε σαν βραβείο μια BMW M2 Coupe. Αυτή η νίκη σήμαινε επίσης ότι ο Márquez είχε κερδίσει περισσότερες νίκες του Βραβείου από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη από την ίδρυσή του Βραβείου το 2003. Την ίδια χρόνια ο Ισπανός κέρδισε τον 3ο του τίτλο στην μεγάλη κατηγορία!

Με 8 pole position το 2017 και πάλι κέρδισε το βραβείο και πήρε τα κλειδιά από ένα BMW M4 CS, συνεχίζοντας να αυξάνει το απίστευτο ρεκόρ του! Επίσης κέρδισε το 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP την ίδια χρόνια!

Το 2018 ο Marquez κέρδισε 5 pole position, τις λιγότερες από τις προηγούμενες χρονιές, και πήρε το 7ο BMW του που ήταν ένα BMW M3 CS, κάνοντας 5 τους τίτλους στην κατηγορία MotoGP!

Το 2019 κέρδισε 9 pole position, κερδίζοντας για 7η συνεχόμενη φορά το βραβείο, παίρνοντας αυτή την φορά ένα  BMW X4 M, κερδίζοντας επίσης τον 6ο Παγκόσμιο τίτλο του στην μεγάλη κατηγορία και τον 8ο σε όλες τις κατηγορίες!

Related Posts