27 February 2024
BMW

Έρχεται το 2023 η νέα BMW R 1300 GS; όπως όλα δείχνουν μετά και την τελευταία δημοσίευση της BMW Motorrad ?

Δεν είναι μυστικό ότι μια νέα BMW R1300GS έρχεται, αν και η BWM δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Η αναμονή για τη μελλοντική BMW R 1300GS φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνουμε μετά την τελευταία ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα της γερμανικής φίρμας, σε σχέση με τον εορτασμό των 100 χρονών της και τη φωτογραφία που έχουν αναρτήσει, στην οποία φαίνεται μια εντελώς καλυμμένη μοτοσυκλέτα πάνω σε μια πλατφόρμα και την φράση «Coming 2023».

Με αυτόν τον τρόπο, μας δίνει μια γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει και μια νέα γενιά της εμβληματικής της Adventure που είναι ένα από τα πράγματα που οι οπαδοί της πιθανώς θέλουν περισσότερο. Τι θα υπάρχει κάτω από το σεντόνι; Θα μάθουμε σύντομα αν και δεν είναι ακόμη γνωστό πότε ακριβώς θα παρουσιαστεί ή θα κυκλοφορήσει το πιθανό νέο μοντέλο!

Η τρέχουσα BMW R 1250 GS θα αντικατασταθεί από την R 1300 GS στο μέλλον και το μοντέλο έχει ήδη εμφανιστεί και σε δοκιμαστικές διαδρομές, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η BMW άρχισε τώρα να υπαινίσσεται το επερχόμενο μοντέλο με την ανάρτηση της.

Αν κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση του πώς έχει εξελιχθεί η ιστορία του υποτιθέμενου νέου R 1300 GS, όπως ότι ήταν τον περασμένο Μάρτιο όταν μάθαμε για πρώτη φορά την ύπαρξη ενός δοκιμαστικού μοντέλου της επόμενης γενιάς του GS.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το 2023 είναι η ιδανική χρονιά για να πάρει τη σκυτάλη από την τρέχουσα R 1250 GS. Όχι επειδή αυτό είναι ξεπερασμένο μοντέλο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αν και όλοι γνωρίζουμε τον ξέφρενο ρυθμό που έχει αυτή τη στιγμή ο ανταγωνισμός. Το καλύτερο σενάριο είναι επειδή αυτή τη σεζόν η γερμανική μάρκα γιορτάζει τα εκατό χρόνια της , ένα ιδανικό ιστορικό ορόσημο για τη παρουσίαση της νέας BMW R 1300 GS .

Μάλιστα, στο κάτω μέρος της ανάρτησης της BMW Motorrad έγραψε: «Οι εορτασμοί #100YearsBMWMorrad έχουν ήδη ξεκινήσει και ανυπομονούμε να αποκαλύψουμε τι άλλο επιφυλάσσουμε για εσάς! Μαντέψτε τι έρχεται και μείνετε συντονισμένοι.”

Τι νέο μπορεί να έχει το R 1300 GS;
Την εμφάνιση του έκανε το νέο μοντέλο κατά την διάρκεια του 2022 σε δοκιμές δημιουργώντας μια «σαπουνόπερα». Αν δούμε τις «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες του πρωτοτύπου (έτσι βαφτίζουν τις στημένες φωτογραφίες που διοχετεύονται στα ΜΜΕ για την προώθηση των επερχόμενων μοντέλων, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων που είναι γνήσια “κατασκοπευτικές”),  δείχνουν μια περαιτέρω εξέλιξη του πλαισίου και του αμαξώματος. Υπάρχουν αλλαγές στο πλαίσιο και έχει νέο ψαλίδι μονής όψης. Το αμάξωμα φαίνεται πιο συμπαγές και επιθετικό.

Η νέα BMW 1300 GS έχει σίγουρα υποστεί αδυνάτισμα, ίσως να έχει και  λιγότερο βάρος από το προηγούμενο μοντέλο.

Μπορεί να υποτεθεί ότι το νέο GS θα είναι επίσης εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες. Σίγουρα εδώ θα εγκατασταθεί και το νέο σύστημα ραντάρ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για την εφαρμογή cruise control απόστασης. Δεν είναι σαφές εάν το σύστημα ραντάρ θα τοποθετηθεί ήδη στάνταρ ή θα προσφέρεται μόνο προαιρετικά.

Ο προηγούμενος κινητήρας εξακολουθούσε να είναι αερόψυκτος κατά τα δύο τρίτα, αλλά αναμένετε ο νέος κινητήρας των 1.300 κ.εκ. θα είναι πλήρως υγρόψυκτος, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την απόδοση. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο ψηλά θα είναι, αν και οι κορυφαίες επιδόσεις δεν ήταν ποτέ η κορυφαία προτεραιότητα για το GS.

Ενώ ακόμα περιμένουμε την BMW να χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι και κυριολεκτικά να τραβήξει το σεντόνι, μπορούμε να φανταστούμε πώς θα είναι η τελική R 1300 GS , αν και αισθανόμαστε ότι δεν θα της λείπει απολύτως τίποτα και θα είναι στο επίπεδο των πιο εκλεκτών αντιπάλων της όπως το νέο Ducati Multistrada V4 , το KTM 1290 Super Adventure S , το Triumph Tiger 1200 ή το Harley-Davidson Pan America 1250 . Μέχρι να έρθει η ώρα μείνετε συντονισμένοι!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events