25 July 2024
Motocross 2021

Ερωτήματα προ την ΑΜΟΤΟΕ του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Σκύδρας (Α.ΜΟ.Σ.Σ.)

Ο  ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ( Α.ΜΟ.Σ.Σ)  αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει όλα τα σωματεία της ΑΜΟΤΟΕ  τα ΜΜΕ αλλά και ειδικότερα αυτά που ενασχολούνται με το motocross πριν  από την αυριανή μεταξύ μας συζήτηση μέσω zoom από την επιτροπή της ΑΜΟΤΟΕ, για τις επιμέρους κινήσεις στις οποίες έχει προβεί   και αφορούν τους αγώνες

Στις 9-12-2021 λάβαμε το παρακάτω mail από την επιτροπή motocross:

‘’ Ενόψει της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας όπως και της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού του αγωνιστικού ημερολογίου για το προσεχές έτος (2022), η Επιτροπή Motocross προγραμμάτισε για την Δευτέρα 13/12/2021 κι ώρα 7:30μμ, διαδικτυακή συζήτηση μέσω της πλατφόρμας Zoom, γι ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων.

Όποιο από τα σωματεία έχουν στους κόλπους τους αθλητές οι οποίοι συμμετέχουν σε αγώνες Motocross και θέλει να συμμετέχει στην συζήτηση, θα επιθυμούσαμε με ένα απαντητικό email να επιβεβαιώσει την συμμετοχή του όπως και να ορίσει έναν εκπρόσωπο του (του σωματείου) για να στείλουμε τον αντίστοιχο σύνδεσμο για την συμμετοχή στην πλατφόρμα. ‘’

Τα μέλη του σωματείου μας όπως και πολύ άλλοι  έκπληκτοι είδαμε στο διαδίκτυο να αναρτάτε  το προσωρινό πρόγραμμα των αγώνων 2 ημέρες πριν (Σάββατο 11/12/2021) με τις ημερομηνίες και τις πίστες όπου θα διοργανωθούν  οι αγώνες .

Να θυμίσω ότι στης 11/09/2021 λάβαμε όλοι οι σύλλογοι  ένα mail από την επιτροπή motocross το οποίο  έγραφε τα παρακάτω :

‘’Καλησπέρα σε όλους.    Προκειμένου να προγραμματιστεί το έτος 2022 όσο το δυνατόν πιο σύντομα, θα επιθυμούσαμε να μας καταθέσετε :

Α) τις όποιες προτάσεις – επισημάνσεις σας  σχετικά με την διεξαγωγή των αγώνων (τρόπο, χρόνο, κατηγορίες κλπ) 

Β)  αντίστοιχα, ότι θεωρείται πως θα πρέπει ίσως να προστεθεί, αφαιρεθεί ή τροποποιηθεί στους κανονισμούς  

Γ) την πρόθεση σας για την ανάληψη διοργάνωσης κάποιου αγώνα για τα ΠΠΜΧ, Περιφ.ΠΜΧ αλλά και Κύπελλο ή Πρωτάθλημα SM 

Δ) την προκήρυξη επιπλέον θεσμών που θεωρείτε πως είναι είτε βιώσιμοι είτε αναγκαίοι για την δημιουργία φυτωρίου αλλά και την εξέλιξη του αθλήματος – αθλητών.

Τα παραπάνω επαναλαμβάνω πως ισχύουν τόσο για το Motocross όσο και για το Supermoto.

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 26η Σεπτεμβρίου. 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αποδοχή και την συνεργασία σας.’’

Το σωματείο μας μετά από ένα έκτακτο συμβούλιο  πήρε τις παρακάτω αποφάσεις μαζί με την βοήθεια του γραμματέα της ΜΟ.ΛΕ.ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ  Παναγιώτη Τάκο  και έθεσε κάποια ερωτήματα και προτάσεις προς την επιτροπή στις 15/9/2021  πριν την Καταληκτική ημερομηνία 26η Σεπτεμβρίου. 

Το mail αυτό ανέφερε:

‘’Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ,

Αξιότιμα μέλη των επιτρόπων,

Σε συνέχεια των ενημερωτικών e-mail σας και των εξελίξεων στο κομμάτι των αγώνων θα θέλαμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα αλλά να κάνουμε και προτάσεις για την ομαλή τέλεση των αγώνων motocross, enduro ,scramble ,supermoto για το έτος 2021 και 2022.

Η αύξηση 20 € για το 2021 στο παράβολο των κατηγοριών ΜΧ65 , ΜΧ85 ,ΜΧ125 .

Με μια “προφορική δέσμευση- εξήγηση ” του Δ.Σ της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε , τo παράβολο αυξήθηκε κατά 20€ για το έτος 2021 με σκοπό την απόδοση αυτού του ποσού στα σωματεία-διοργανωτές. Για τους αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα κανένα από τα σωματεία-διοργανωτές δεν έχει λάβει την επιστροφή του ποσού αυτού.  -Τι ισχύει τελικά ..???

2)Κατηγορία MXWoman

Ομοίως με το παραπάνω , είχε γίνει κουβέντα για την μείωση του παραβόλου συμμετοχής των γυναικών στην κατηγορία ΜΧWoman , ώστε να είναι το ίδιο  με το παράβολο των κατηγοριών MX 65-85-125, δηλ. στα 40€.

 

4)Ακυρώσεις – Αναβολές προγραμματισμένων Αγώνων.

Παρατηρείται και για φέτος το γνωστό φαινόμενο των ακυρώσεων – αναβολών αγώνων.

α)για το MOTOCROSS: Διαπιστώνετε ότι η επιτροπή δεν λαμβάνει υπόψη της , την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων (που είναι απαραίτητη για την έγκριση διεξαγωγής αγώνα.!!! Μέγα βαθυχωρι ) για την κατάρτιση του προγράμματος για το motocross . Δεν είναι λογικό να φτάνουμε στο παρά 5 της διεξαγωγής και να ακυρώνονται αγώνες για αυτήν την αιτία.. Πρέπει το πρόγραμμα να βγαίνει και να περιλαμβάνει πίστες οι οποίες έχουν άδεια της στιγμή που αυτό ανακοινώνεται και όχι να εμμένει σε υποσχέσεις του τύπου “δώστε μας αγώνα και εμείς θα είμαστε έτοιμοι..!! , διακινδυνεύοντας την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

– Υπάρχει στην επιτροπή-ομοσπονδία αρχείο με το ποιες πίστες είναι αδειοδοτημένες και μπορούν να διοργανώσουν αγώνα..????

– Θα γίνουν οι υπόλοιποι 3 αγώνες του πρωταθλήματος..?? και εάν ΝΑΙ σε ποιες πίστες..??Ειδικά σε αυτήν την ερώτηση πρέπει να έχουμε ΑΜΕΣΗ απάντηση ώστε να υπάρχει προγραμματισμός  για την σωστή προπόνηση των αθλητών μας (και όχι μόνο) , περιορίζοντας τους τραυματισμούς αυτών και την ομαλή προετοιμασία τους.

β) Το ίδιο ισχύει και για το ENDURO: Συζητείται έντονα στο μοτοσυκλετιστικά “χωμάτινα” πηγαδάκια ότι και αγώνες enduro οδεύουν προς ακύρωση – αναβολή..!!!

Η Α.ΜΟ.ΤΟ.Ε και οι επιτροπές τα προηγούμενα χρόνια προσπαθώντας να φέρουν εις πέρας τα πρωταθλήματα στήριξαν οικονομικά (επιλεγμένα..!!) σωματεία, με αποτέλεσμα στο σήμερα κάποια από αυτά να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την ανάληψη αγώνων άλλα αφού έμαθαν τον τρόπο να “δυσκολεύονται” να διοργανώσουν αγώνα δίχως την δική σας συμμετοχή..!! (Ότι σπέρνεις θερίζεις , τελικά που λέει και η παροιμία )

 

Προτείνουμε:

’’Ρητρα” Ανάληψής Αγώνα από τα σωματεία

Για να αποφευχθεί το παραπάνω πρόβλημα πρέπει να θεσπιστεί από την ομοσπονδία ένα χρηματικό ποσό σαν “ΡΗΤΡΑ” για την ανάληψη αγώνα. Το ποσό θα πιστώνεται στον λογαριασμό της ΑΜΟΤΟΕ και θα αποδίδεται στο ακέραιο στο σωματείο την επόμενη εργάσιμη ήμερα μετά την διενέργεια του αγώνα . Επίσης θα αποδίδεται και εάν το σωματείο δεν φέρει -αποδεδειγμένα- ευθύνη για την μη τέλεση του αγώνα. Σε περίπτωση αναβολής θα παραμένει στον λογαριασμό της ομοσπονδίας έως ότου το σωματείο θα φέρει εις πέρας των αγώνα ως όφειλε.

Σε περίπτωση όμως που το σωματείο αρνηθεί να τελέσει τον αγώνα το ποσό αυτό θα παρακρατείτε από την ομοσπονδία και θα πιστώνεται σε όποιο σωματείο αναλάβει να διοργανώσει τον ακυρωμένο αγώνα. Εάν κανένα σωματείο δεν μπορεί ή θέλει να αναλάβει τον συγκεκριμένο αγώνα το πόσο θα πηγαίνει στο αποθεματικό της ομοσπονδίας.

Η απόφαση του Δ.Σ (στις 31/08/21 βλ.πρακτικά) για να επιβάλλεται -εκ των υστέρων- πρόστιμο σε  περίπτωση ακύρωσης είναι εκτός πραγματικότητας για έναν και μόνο λόγο . Έχει το Δ.Σ της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε τον μηχανισμό για να εισπράξει το πρόστιμο ??? και εάν ΝΑΙ πως..??

Πολύ σωστά αναφέρεται στην ίδια απόφαση του Δ.Σ ότι πρέπει το σωματείο να κάνει αίτηση προς την ομοσπονδία για την αναβολή -ακύρωση ενός αγώνα.

 – ΠΡΟΤΑΣΗ προς συμπλήρωση της απόφασης : Η αίτηση αυτή πρέπει να γίνεται στην επιτροπή του συγκεκριμένου αθλήματος (πχ Motocross , Enduro , κ.τ.λ.) , και αυτή με την σειρά της να την διαβιβάζει,  συνημμένα, με την δικιά της γνωμοδότηση προς το Δ.Σ για την λήψη της τελικής απόφασης , και θα πρέπει να οριστεί χρονικό περιθώριο για την κατάθεση ενός τέτοιου αιτήματος , το οποίο πρέπει να είναι π.χ. , το αργότερο έως 3 εβδομάδες πριν την τέλεση του αγώνα.

Σαν Α.ΜΟ.Σ.Σκύδρας  , Δεσμευόμαστε για την οργάνωση αγώνα Motocross Πανελλήνιου Πρωταθλήματος – Βορείου Ελλάδος  αλλά και αγώνα Scramble για το 2022 , αφού πρώτα συζητήσουμε και συμφωνήσουμε για τον Ημερολογιακό Προγραμματισμό λόγω των καιρικών συνθηκών

Μετά από τις επαφές (τηλεφωνικές ή και κατ’ίδιαν , κ.τ.λ) που είχαμε μαζί σας και θέλοντας να τηρήσουμε την “ιεραρχία” προτιμήσαμε να αποστείλουμε αυτό το mail πρώτα σε εσάς που είστε οι αρμόδιοι να δώσετε τις απαντήσεις  καθώς και να σας ενημερώσουμε για τις προτάσεις μας . Για όλα τα παραπάνω αναμένουμε την -σύντομη- απάντηση σας εντός λίγων ημερών άλλα και την σύμφωνη γνώμη σας ώστε προβούμε στην κοινοποίηση του παρόντος αλλά και των απαντήσεών σας προς κάθε εμπλεκόμενο ώστε να κάνουμε γνωστή την θέση του σωματείου μας. Σε περίπτωση μη λήψης απαντήσεων θα κοινοποιήσουμε μόνο τον παρόν.’’

Και έτσι περάσανε 3 μήνες και απάντηση δεν πήραμε. Και περιμένουμε………. και περιμένουμε ……………

Εμείς κάναμε ότι μας ζητήθηκε…. και  νομίζουμε  ότι και αλλά σωματεία έπραξαν το ίδιο και τοποθετήθηκαν στο ημερολόγιο τον αγώνων…. Το μόνο που μένει είναι  να  το δούμε………  

εκ. του ΔΣ

Α.ΜΟ.Σ.ΣΚΥΔΡΑΣ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner