18 April 2024
MotoGP 2024

Fabio Quartararo: “Είμαστε ακόμα μακριά, αλλα χρειαζόμαστε ακόμα πολύ χρόνο για να δείξουμε τις δυνατότητές μας”

Ο Fabio Quartararo επιμένει ότι η Yamaha δεν είναι κοντά στο να λύσει το πρόβλημα της ταχύτητας ενός γύρου.

Ο πρωταθλητής MotoGP του 2021 ήταν 10ος ταχύτερος τη Δευτέρα, την πρώτη από τις δύο ημέρες δοκιμών preseason στο Κατάρ.

Ερωτηθείς σχετικά με την νέα αεροδυναμική «dino wings» και τη νέα εξάτμιση που χρησιμοποίησε τη Δευτέρα, ο Quartararo εξήγησε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα πιο ομαλή και να βρίσκουμε πρόσφυση στις επιθέσεις του χρόνου (γρήγορο γύρο).»

«Ήμουν εντελώς στο όριο, αυτό ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω», αναστέναξε ο Fabio Quartararo τη Δευτέρα το απόγευμα, όταν κοίταξε τους χρόνους για την πρώτη ημέρα των δοκιμών στο Κατάρ.

Ο εργοστασιακός αστέρας της Yamaha πέτυχε τον καλύτερο χρόνο με 1:52.637 στο Losail International Circuit. Η 10η θέση και η διαφορά 1.602 δευτερολέπτων μπροστά από τον νεοφερμένο στη Yamaha, Alex Rins ήταν αρχικά αρκετά εντυπωσιακά, αλλά ο Quartararo ήταν 0.597 πίσω από τον καλύτερο χρόνο του Pecco Bagnaia (Ducati).

Τα τελευταία χρόνια, η Yamaha βρέθηκε συχνά στο κάτω μέρος της λίστας κορυφαίων ταχυτήτων. Οι Ιάπωνες φαίνεται ότι έχουν λύσει σημαντικά τώρα αυτό το πρόβλημα. Ο “El Diablo” ήταν ο τρίτος ταχύτερος οδηγός στο Qatar με ταχύτητα 348,3 km/h. «Η μοτοσυκλέτα φαίνεται γρήγορη, έγινε πολλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα τον χειμώνα», επιβεβαίωσε, αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι το κύριο πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή».

Ο 24χρονος Γάλλος εξήγησε στη συνέχεια τι τον κρατά μακριά από τις πρώτες θέσεις: «Το πρόβλημα είναι το ίδιο με πριν. Το κράτημα είναι κακό. Ακόμα κι αν βάλουμε καινούργια λάστιχα και αρχίσω να κυνηγάω χρόνους, δεν παρατηρώ καμία βελτίωση. Με ένα ελαστικό που έχει ήδη συμπληρώσει έντεκα γύρους, είμαι μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από ό,τι με ένα καινούργιο ελαστικό. Αυτό είναι απαράδεκτο.»

Ο Quartararo λοιπόν κατέληξε στο συμπέρασμα: «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να γίνουμε πιο γρήγοροι σε έναν γύρο, ακόμα κι αν κάψουμε τα ελαστικά στη διαδικασία. Γιατί ο ρυθμός μας δεν είναι κακός, αλλά αν ξεκινήσετε εκτός 10αδας, δεν θα έχουμε καμία πιθανότητα να παλέψουμε για τις θέσεις του βάθρου».

Τον παγκόσμιο πρωταθλητή MotoGP του 2021 θα βοηθήσει ο νέος τεχνικός διευθυντής της Yamaha Massimo Bartolini, ο οποίος μετακόμισε φέτος από την Ducati. «Κανονικά κάνουμε μόνο μικρές αλλαγές, αλλά χάρη στον Max, τα πράγματα έχουν πλέον δοκιμαστεί ριζικά και έχουν γίνει αλλαγές. Ωστόσο, χρειαζόμαστε ακόμα πολύ χρόνο για να μπορέσουμε πραγματικά να δείξουμε τις δυνατότητές μας».

Ο Quartararo συνέχισε να επαινεί το έργο του Bartolini: «Είναι στην ομάδα μόνο λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Μετά από τόσο λίγο καιρό δεν μπορείς να περιμένεις να ξέρει τέλεια την μοτοσυκλέτα. Αλλά μου αρέσει ήδη η δουλειά του. Παραμένει πάντα ήρεμος γιατί ξέρει ότι είμαστε πολύ πίσω αυτή τη στιγμή και χρειαζόμαστε χρόνο για να γίνουμε καλύτεροι. Είναι μια μεγάλη πρόκληση και για αυτόν, καθώς προέρχεται από έναν κατασκευαστή που είναι συνηθισμένος στην επιτυχία. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μαζί θα επιστρέψουμε στην κορυφή».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events