29 May 2024
Fantic

Fantic Caballero 700 – Δημοσιογραφική παρουσίαση στην Ελλάδα – VIDEO – Φωτογραφίες

Caballero 700 – Το κορυφαίο Scrambler της Fantic παρουσιάστηκε στην Ελλάδα ένα χρόνο μετά την πρώτη παρουσίαση του Fantic Caballero σε πρωτότυπη μορφή και ήρθε η στιγμή να το δούμε και στην Ελλάδα!

Η FANTIC MOTOR HELLAS την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου έκανε την παρουσίαση του στην Ελλάδα στους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου στην Ελλάδας.

Στο Ride-Bar στην Πειραιώς 187 – δίπλα στην αντιπροσωπεία της Harley-Davidson ο Αριστείδης Αθανασίου, μας παρουσίασε το νέο Fantic Caballero 700 ξεκινώντας με την φιλοσοφία της Fantic και την κατεύθυνση της που έχει στην αγορά!

VIDEO

Το νέο Fantic Caballero 700 έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της εταιρίας που έως τώρα έχει το Caballero με κινητήρα 125 κ.εκ. και 500 κ.εκ.!

Στο μεγάλο και εντυπωσιακό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Fantic, και κέντρο ερευνών όπως μας περιέγραψε ο κ. Αριστείδης Αθανασίου, αναπτύχθηκε το νέο  Caballero 700, όπως οι επιδόσεις του παράλληλου δικύλινδρου κινητήρα 689 κυβικών εκατοστών, το ηλεκτρονικό πακέτο καθώς και το κορυφαίο πλαίσιο της Fantic.

Το στυλ του είναι εμπνευσμένο από μια από τις πιο διάσημες εκδόσεις στην ιστορία του Caballero: την 125 RC από το 1974 έως το 1976. Με την πρώτη ματιά, το Caballero 700 είναι εύκολα αναγνωρίσιμο λόγω των καθαρών και απλών γραμμών του, προσεκτικά σχεδιασμένες από το Fantic Style Centre.

Εμβληματικά στοιχεία όπως το κόκκινο ρεζερβουάρ, οι στρογγυλοί προβολείς και οι κίτρινες Number plates Competition στα πλαϊνά πάνελ συνδυάζονται με σύγχρονες πινελιές όπως οι βάσεις κινητήρα CNC και οι τριπλοί σφιγκτήρες με προστατευτικά carbon του συστήματος εξάτμισης. Εκτός από το κλασικό κόκκινο χρώμα, υπάρχει και ένα ματ μεταλλικό μπλε, και πάλι συνδεδεμένο με την ιστορία του Caballero.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Fantic, μόνο ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό της σειράς Caballero έχει παραμείνει ίδιο, η τέλεια ισορροπία μεταξύ δρόμου και διασκέδασης εκτός δρόμου, όπως αρμόζει σε ένα αυθεντικό Scrambler.

Το Caballero 700, με ζάντες 19″ και 17″, με ακτίνες και βελτιστοποιημένη ανάρτηση σε συνδυασμό με βάρος μόνο 175 kg (με όλα τα υγρά, χωρίς καύσιμο) προσφέρει ευελιξία, ασφάλεια και ακρίβεια στην οδήγηση σε οποιοδήποτε έδαφος.

Το νέο Caballero 700, είναι εξοπλισμένο με το πολύ επιτυχημένο παράλληλο δικύλινδρο CP2 της Yamaha, το οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιείται από μια ευρωπαϊκή μάρκα και δίνει άλλη διάσταση μέσα από ένα ιταλικό πλαίσιο.

Η ισχύς του είναι 74 ίπποι στις 9000 σ.α.λ., και έρχεται με μια νέα στιβαρή καμπύλη ροπής που αποδίδει ισχυρά σε όλο το εύρος στροφών: 60 Nm σταθερά έως τις 8000 σ.α.λ., με μέγιστη τιμή 70 Nm στις 6500 σ.α.λ.

Αυτές οι τιμές προκύπτουν από τη μακροχρόνια ανάπτυξη, σχεδιασμό και βαθμονόμηση όλων των  συστημάτων, της εξάτμισης και εισαγωγής, τα οποία συνοδεύονται από την ειδική  χαρτογράφηση του κινητήρα και κλιμάκωση του κιβωτίου.

Η εξαιρετική ισορροπία πλαισίου του Caballero 700 προέρχεται από ένα νέο ατσάλινο πλαίσιο υψηλής αντοχής και ένα ψαλίδι κατασκευασμένο από χύτευση αλουμινίου υψηλής ποιότητας.

Η ανάρτηση Marzocchi αποτελείται από ένα στιβαρό αντεστραμμένο πιρούνι 45 mm και ένα ειδικά σχεδιασμένο αμορτισέρ της Ιταλικής εταιρείας ειδικά ρυθμισμένο για το Caballero 700.  Οι ειδικές ρυθμίσεις της ανάρτησης και τα 150 χιλιοστά διαδρομής είναι το αποτέλεσμα μιας βελτιστοποίησης και ισορροπίας που βρέθηκε μετά από αμέτρητα χιλιόμετρα οδήγησης σε όλες τις συνθήκες: γρήγορες διαδρομές, αυτοκινητόδρομους, στριφογυριστά μικτά πάσα, χωματόδρομους και μονοπάτια εκτός δρόμου.

Το Caballero 700 έχει δίσκο 330 mm με 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκο 240 mm πίσω, όλα της Brembo.

Τέλος το Caballero 700 είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο πακέτο ηλεκτρονικών.

Είναι το πρώτο Scrambler στον κόσμο με εμβληματική στρογγυλή οθόνη TFT 3,5″ με ενσωματωμένο Bluetooth για τον έλεγχο κλήσεων και πολυμέσων. Μέσω της οθόνης και του μπλοκ διακοπτών που είναι τοποθετημένος στο τιμόνι, είναι δυνατή η επιλογή των τριών modes οδήγησης: STREET, OFFROAD (ειδικά σχεδιασμένο για όταν φεύγετε από τους συνηθισμένους δρόμους) και CUSTOM, που επιτρέπει στον αναβάτη να διαμορφώσει τα πάντα: από το ABS και το Cornering ABS μέχρι το traction control, Ελέγξτε τις ρυθμίσεις όπως επιθυμείτε, μέχρι την πλήρη απενεργοποίηση. Ένα σύστημα φωτισμού full-LED ολοκληρώνει τον εξοπλισμό.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events