24 April 2024
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Γενική Συνέλευση της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε και τι “μπορούν” και οφείλουν να κάνουν οι συμμετέχοντες

Στις 18 Δεκεμβρίου θα γίνει η ετήσια Γενική Συνέλευση της Αθλητικής ΜΟΤοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας, που είναι το ανώτερο όργανο της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. όπως και κάθε ομοσπονδίας αλλά και κάθε σωματείου.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. φέτος έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος και να αποφασίσουν με την ψήφο τους 22 σωματεία που μπορείτε να δείτε σε παρακάτω λίστα (Συμμετοχή στην ΓΣ μπορούν να έχουν όλα τα μέλη σωματεία της ΑΜΟΤΟΕ ασχέτως αν μπορούν να ψηφίσουν).

Η κάθε Γενική Συνέλευση έχει μια θεματολογία που είναι ήδη γνωστή από πριν (μπορείτε να δείτε παρακάτω), αλλά τα μέλη έχουν δικαίωμα να θέσουν οποιοδήποτε θέμα θεωρούν σοβαρό και να ζητήσουν να μπει και σε ψηφοφορία και να παρθούν αποφάσεις, αφού αυτή είναι στην ουσία  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ  ΔΥΝΑΜΗ μια Γενικής Συνέλευσης.

Στην θεματολογία της Γ.Σ υπάρχει όπως είναι φυσικό ο απολογισμός δράσης του Δ.Σ και των επιτροπών του 2021.

Εδώ υπάρχει μια ευκαιρία να μην είναι για άλλη μια φορά ένας τυπικός απολογισμός που θα διαβαστεί και θα περάσει χωρίς καμία κριτική επι της ουσίας, μιας και είχαμε μια πολυτάραχη χρονιά-σεζόν που στιγματίστηκε από έναν θάνατο και τρεις σοβαρά τραυματισμένους στους αγώνες Motocross και Ταχύτητας, που πήραν μεγάλη δημοσιότητα από τα Μέσα και χωρίς απαντήσεις από κανέναν υπεύθυνο.

Είναι ευκαιρία να τεθούν σοβαρά ερωτήματα για τα σοβαρά θέματα ασφάλειας που έχουν προκύψει, και κανείς δεν έχει αναλάβει καμιά ευθύνη,  αλλά και της ικανότητας των εκάστοτε διοργανωτών της αντιμετώπισης της κατάστασης μέσα στον αγώνα, των τραυματισμών και άλλων θεμάτων που φανερά πάσχουν από πολλές πλευρές.

Ευκαιρία λοιπόν είναι οι 22 αντιπρόσωποι των σωματείων και του ΔΣ με κάθε μέλος του ξεχωριστά, που θα συμμετέχουν και θα αποφασίσουν, να πάρουν επιτέλους θέση και όχι μόνο αυτό αλλά να σπάσει και η «ΟΜΕΡΤΑ» της σιωπής και να μάθουμε όλοι τι θα ειπωθεί και από ποιον για να μπορούν να έχουν το ηθικό ανάστημα να μιλήσουν και να κριτικάρουν μετα την Γ.Σ.

Θα δούμε λοιπόν έναν απολογισμό για τα αίτια των σοβαρών ατυχημάτων που είχαμε φέτος;  
Θα δούμε απονομές ευθυνών;
Θα δούμε κάποιον να έχει το θάρρος και το ηθικό ανάστημα να πάρει την ευθύνη;
Θα δούμε τα μέλη της ΑΜΟΤΟΕ (22 σωματεία) να ζητούν πειστικές απαντήσεις και να μην επικυρώσουν τα πεπραγμένα του 2021, με ελαφρά την συνείδησή τους, αν δεν υπάρχουν οι σωστές απαντήσεις;
Θα μάθουμε τι θα πουν οι 22 αντιπρόσωποι και τι θα ψηφίσουν, μιας και αυτό θα αποτελεί και το ηθικό «διαβατήριο» για να κρίνουν την ΑΜΟΤΟΕ μετα την ΓΣ, γιατί εμείς έχουμε κουραστεί να ακούμε και να διαβάζουμε κατάρες, αναθέματα, ύβρεις και «δολοφονίες» χαρακτήρων, αλλά όταν έρχεται η ώρα των αποφάσεων, είναι πολλοί αυτοί που σφυρίζουν αδιάφορα.
Θα μάθουμε ξεχωριστά την θέση της Προέδρου της ΑΜΟΤΟΕ; Την θέση του Γενικού Γραμματέα; Θα μάθουμε την θέση ξεχωριστά του κάθε μέλους του ΔΣ για όλα αυτά, η θα κρυφτούν πίσω από τον  γενικό απολογισμό;
Θα μάθουμε τις θέσεις των μελών του ΔΣ που διεκδίκησαν την προεδρία πριν ένα χρόνο και την πρακτική τους αλλά και κριτική τους όλο αυτό το χρόνο;
Θα αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, η θα κινηθούν και πάλι στις σκιές;

Θα δούμε να θέτουν ερώτημα γιατί η ΑΜΟΤΟΕ δεν έχει αντιπρόεδρο ;
Θα δούμε να θέτει κάποιος το ερώτημα γιατί η ΑΜΟΤΟΕ έχει Γενικό Γραμματέα ένα ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ μέλος του ΔΣ αλλά διορισμένο;
Για ποιο λόγο κανείς από τα μέλη του ΔΣ δεν ανέλαβε αυτή την θέση;
Γιατί κανείς από το ΔΣ που προεκλογικά δήλωνε την πρόθεση για εξυγίανση της ΑΜΟΤΟΕ δεν ανέλαβε μια τόσο σημαντική θέση;
Βάση ποιου νόμου υπάρχει ένας διορισμός μια θέσης που ανήκει στο ΔΣ ενός ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ μέλους;

Θα θέσει κάποιος το ερώτημα γιατί μέχρι μια μέρα πριν την ΓΣ δεν έχει σταλθεί στα σωματεία ο οικονομικός απολογισμός, ώστε να έχουν γνώση τι θα ψηφίσουν και να μην αρκεστούν μόνο στο τι θα ακούσουν στην ΓΣ;

Θα θέσει κάποιος το ερώτημα γιατί το ΔΣ δεν έχει γραφείο τύπου να ενημερώνει τα Μέσα ενημέρωσης και όλα τα σωματεία και αθλητές για τα οποία πεπραγμένα, όπως γίνεται σε όλο το πολιτισμένο κόσμο;
Θα θέσει κάποιος το ερώτημα για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά της ΑΜΟΤΟΕ προς όλους χωρίς να την ενδιαφέρει αν θα προβάλει τους αγώνες και χωρίς να απαντά σχεδόν ποτέ σε ερωτήματα;
Θα θέσει κάποιος το ερώτημα για τις ευθύνες των επίτροπων της ΑΜΟΤΟΕ και για την δημόσια εικόνα τους και την κατάπτυστη ανήθικη συμπεριφορά κάποιων μελών τους;

Ευκαιρία είναι για τα σωματεία να κριτικάρουν το ΔΣ, συνολικά για την στάση του, σε όλα τα θέματα που έχουν προκύψει, και για την πρακτική του κάθε μέλους ξεχωριστά, αφού δεν έχουμε διαβάσει καμιά επίσημη θέση από κανένα μέλος για όλα αυτά που έχουν συμβεί όλη την χρονιά, καμιά κριτική, πάρα όλες τις βαρύγδουπες προεκλογικές δηλώσεις τους για την εξυγίανση της ΑΜΟΤΟΕ.

Θα δούμε σοβαρές προτάσεις για την βελτίωση των αγώνων και κυρίως της ανύπαρκτης ασφάλειας;
Προτάσεις την καλύτερη και σοβαρή οργάνωση των πρωταθλημάτων του 2022;
Ουσιαστικές προτάσεις για την προβολή των αγώνων;

ΟΛΟ το ΔΣ ΕΚΛΕΚΤΗΚΕ από τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ μέλη της, και έχουν την ευθύνη των ψήφων τους, στο ανώτερο όργανο της ΑΜΟΤΟΕ που είναι η ΓΣ.

Είναι η ώρα λοιπόν των ευθυνών ΟΛΗΣ της ΑΜΟΤΟΕ, που αποτελείτε από το ΔΣ και τα 22 Σωματεία.  Πρέπει να πάρουν θέση και να την ΜΑΘΟΥΜΕ αυτή την θέση του καθενός για να μπορούμε να κρίνουμε και εμείς απέξω για το ποιος από όλους αυτούς που μιλάει με ελαφρά την καρδιά στα κοινωνικά δίκτια έχει το ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ να μιλά και να κρίνει!

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΠΛΗΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ γιατί μόνο έτσι δεν μένουν σκιές, γιατί στις σκιές κρύβονται μόνο οι ένοχοι και οι συνένοχοι, και είναι εύκολο μέσα από τις σκιές να κατηγορούν  και να στέλνουν τα βέλη τους σε λίγους και σε ορισμένους, εκατέρωθεν από πολλές πλευρές, και όχι συνολικά σε όλους όσους έχουν την ουσιαστική ευθύνη, αφού τίποτα δεν δημοσιοποιείτε και δεν μαθαίνετε πάρα ψίθυροι, κουτσομπολιά, κακοήθειες και «δολοφονίες» χαρακτήρων, από υπευθύνους και ανήθικους που κατέχουν θέσεις και φήμη.

Στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, όπως το Facebook έχει «χυθεί πάρα πολύ μελάνι», με χιλιάδες σχόλια από τους ανθρώπους των αγώνων για τα γεγονότα αυτά, αλλά και για την γενικότερη εικόνα, με παράπονα, γκρίνια, κατηγορίες, λίγες ουσιαστικές προτάσεις που στην ουσία χάνονται μέσα στα σχόλια με ύβρεις και προσβολές, ενας τρόπος  και μια τακτική που όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά κάνει και κακό στο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η κριτική  είναι καλή και είναι σωστό να δημοσιοποιείτε, να γίνεται γνωστή η άποψη όσο περισσοτέρων γίνεται, απλά μέσα στην χαβούζα του Facebook πνίγονται και όσες απόψεις έχουν σοβαρότητα και βάση.

Ελάχιστα Σωματεία και άνθρωποι των αγώνων έχουν  στείλει ένα δελτίο τύπου , μια ανακοίνωση, μια άποψη για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να καταδείξει σοβαρότητα και βάση για ένα σοβαρό διάλογο!

Να σημειώσουμε πως η ΑΜΟΤΟΕ είναι το ανώτερο όργανο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για την μοτοσυκλέτα, είναι η αρχή του σπορ και θα πρέπει να χαίρει τον απαραίτητο σεβασμό σαν θεσμός, (κάτι που θα πρέπει να το κερδίζει) και επίσης όλοι οφείλουμε να κριτικάρουμε την κάθε πράξη της, καλής η κακής, χωρίς τον φόβο για αντίποινα, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, από όλες τα μεριές!

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα για ερωτήματα και προτάσεις που θα πρέπει να γίνουν σε αυτή την ΓΣ, αλλά δεν θα συνεχίσω και κλείνοντας θέλω να πω πως δυστυχώς στην Ελλάδα κυρίως αυτό που αρέσει στους περισσοτέρους είναι να διαβάζουν κάτι που θα τους ευχαριστήσει και θα τους δώσει επιχειρήματα μιλώντας υπερ της πλευράς που εκπροσωπούν και υποστηρίζουν κάθε φορά, (γιατί αυτό αλλάζει συχνά, σύμφωνα με το που φυσούν τα συμφέροντα τους). Αν γράψεις κάτι που είναι αντίθετο, τότε απλά είσαι με τους άλλους.

Αδυνατούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν ακόμα μερικοί άνθρωποι με ακεραιότητα, που δεν είναι ούτε με την μια πλευρά ούτε με την άλλη, αλλά με αυτή που ασχολούνται, και στην προκείμενη περίπτωση πρόκειται για τους αγώνες μοτοσυκλέτας!

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι λοιπόν μια ευκαιρία και ένα πεδίον δόξης λαμπρό για αυτούς που έχουν την  πραγματική ευθύνη να πάρουν θέση υπερ του αθλήματος και όχι της πλευράς τους.

Γιώργος Φιωτάκης

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events