21 February 2024
EICMA 2014Honda

Honda CB1000R 2015 – EICMA 2014

Στην EICMA 2014 στο Μιλανο ειδαμε και την Honda CB1000R του 2015. Οι μόνες αλλαγές που έχει είναι στα χρώματα.

 

IMG_9607

Το 2011, η CB1000R ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε με ένα νέο, μεγαλύτερης διατομής αλουμινένιο τιμόνι και νέο φως θέσης LED. Για το 2015, θα διατίθενται δύο νέοι χρωματικοί συνδυασμοί White/Black και Red/Black που θα αναδείξουν την προσωπικότητα αυτής της γυμνής μοτοσυκλέτας υψηλών επιδόσεων.

 

 

Κύρια χαρακτηριστικά

 – Μεγαλύτερης διατομής, αλουμινένιο τιμόνι για αναβαθμισμένη εμφάνιση και αίσθηση.

– Μοναδικό εμπρός φως φέρει τριγωνικό πολυεδρικό προβολέα ενσωματωμένο σε μικρό φέριγκ, αλλά και ένα φως θέσης LED 7 λυχνιών.

– Συμπαγής, ελαφρύς, υγρόψυκτος, 4κύλινδρος εν σειρά κινητήρας 998cc με ψεκασμό ρυθμισμένος για δυναμικές επιδόσεις στις χαμηλές στροφές.

– Κυλινδροκεφαλή από μαγνήσιο και καλύμματα ACG μειώνουν το βάρος του κινητήρα.

– Σχεδίαση με πολλές ακμές και έντονη κλίση προς τα εμπρός, που αναδεικνύεται από την κοντή και συμπαγή ουρά δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μία σπορ θέση οδήγησης.

– Προηγμένο πλαίσιο Mono-Backbone προϊόν από χυτό αλουμίνιο, συμβάλλει στην ευέλικτη σπορ συμπεριφορά.

– Το μικρού μήκους σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι χαμηλώνει το κέντρο βάρους και συμβάλλει στην άμεση απόκριση και το κράτημα σε συνδυασμό με ένα συναρπαστικό ήχο.

– Ελκυστικές 17άρες ζάντες με εντυπωσιακή 4άκτινη σχεδίαση.

– Ευέλικτη συμπεριφορά, πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 43mm και μονόμπρατσο ψαλίδι Monoshock Pro-Arm από χυτό αλουμίνιο συμβάλλουν στον ακριβή έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

– Φαρδιά, υψηλών επιδόσεων ελαστικά ράντιαλ κατηγορίας Super Sports προσφέρουν άριστη απόκριση και κράτημα στις υψηλές ταχύτητες.

– Ελαφριά πλευστά δισκόφρενα μπροστά 310mm με ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες και πίσω δισκόφρενο με διπίστονη δαγκάνα 256mm παράγουν ισχυρή πίεση πέδησης.

– Συνδυασμένο ABS με τριπίστονες εμπρός δαγκάνες και προηγμένο ABS για έξτρα σιγουριά σε όλες τις συνθήκες φρεναρίσματος.

IMG_9606

 

 

Στυλ/Σχεδίαση

Η CB1000R υιοθετεί συμπαγές και δυναμικό σχήμα με τη μάζα τοποθετημένη προς τα εμπρός, προδίδοντας ότι είναι έτοιμη να εφορμήσει. Η εμπρόσθια σχεδίασή της χαρακτηρίζεται από το μικρό φέριγκ και τον τριγωνικό πολυεδρικό προβολέα. Από κάτω, ένα χαρακτηριστικό φως θέσης LED χαρίζει αναγνωρίσιμη ιδιαιτερότητα στο δρόμο. Πίσω από το μικρό φέριγκ ένα high-tech, πλήρως ψηφιακό καντράν περιλαμβάνει τρεις μεγάλες ενδείξεις LED με όλες τις πληροφορίες λειτουργίας. Το ευδιάκριτο στροφόμετρο εμφανίζεται με τη μορφή μια φαρδιάς πολύ-τμηματικής μπάρας που εκτείνεται στο πάνω μέρος της οθόνης.

 

Η κοντή, λεπτή σέλα και η ουρά δανείζονται εμφανώς σχεδιαστικά στοιχεία από τη CBR1000RR Fireblade και την αγωνιστική RC212V MotoGP. Η σέλα είναι ευρύχωρη και στενεύει προς τα εμπρός ενώ συνδέεται αρμονικά με τα πλαϊνά καλύμματα για τη δημιουργία ενός συμπαγούς προφίλ και μιας άνετης θέσης οδήγησης. Η ουρά εδράζεται σε ένα στιβαρό υποπλαίσιο από χυτό αλουμίνιο, προσφέροντας χώρο για συνεπιβάτη και ενσωματώνοντας ένα εντυπωσιακό πίσω φως LED.

 

Η αισθητική ελαφρού βάρους δένει με το ανάγλυφο σώμα της μοτοσυκλέτας. Μηχανικά εξαρτήματα όπως κεφαλή και καλύμματα ACG από μαγνήσιο και αλουμινένιας πλάκες πιρουνιού σε φυσικό φινίρισμα δημιουργούν μία high-tech εμφάνιση υψηλών επιδόσεων, που τονίζεται από τις εντυπωσιακά νικελωμένες βίδες τα οποία πλαισιώνουν τα πλαϊνά καλύμματα του κινητήρα. Στυλάτες, 17άρες ζάντες 4 ακτίνων δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις συναρπαστικές δυνατότητες επιδόσεων της CB1000R.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η CB1000R σε εμφάνιση και αίσθηση μοιάζει περισσότερο με μία συμπαγή, μεσαία σπορ μοτοσυκλέτα παρά με γρήγορη χιλιάρα. Οι συμπαγείς διαστάσεις και η ευκολία πρόσβασης τόσο του εδάφους όσο και των χειριστηρίων ξεχωρίζουν σε αυτή την κατηγορία Γυμνών μοτοσικλετών δρόμου. Το σχήμα της φέρνει τον αναβάτη πιο κοντά στο τιμόνι για μία θέση οδήγησης που μεταβάλλει την ισορροπία του βάρους της CB1000R ελαφρώς προς τον εμπρός τροχό, πετυχαίνοντας καλύτερη αίσθηση στον έλεγχο της άμεσης απόκρισης.

 

 

Χρώματα

Για το 2015, η CB1000R διατίθεται σε τρεις χρωματικές εκδόσεις που αναδεικνύουν το μίγμα cool αστικού στυλ και υψηλών επιδόσεων.
– Hyper Red/Black
– Pearl Cool White/Black
– Pearl Siena Red/Pearl Cool White (Tricolour)

 IMG_9608

Κινητήρας

Η CB1000R χρησιμοποιεί έναν συμπαγή, υγρόψυκτο, τετρακύλινδρο, εν σειρά κινητήρα 998cc άμεσου ψεκασμού καυσίμου που προέρχεται από τη νικήτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike 2007, CBR1000RR Fireblade. Είναι ρυθμισμένος ώστε να προσφέρει δυνατή επιτάχυνση, πλούσια ροπή από τις χαμηλές στροφές και συναρπαστική, ομαλή γραμμική καμπύλη ισχύος στις υψηλές στροφές. Χαρακτηριστικά όπως μία βαλβίδα ελέγχου αέρα εισαγωγής IACV (intake air control valve) ελαχιστοποιούν την υπερβολική απόκριση και τη μη ομαλή λειτουργία του κινητήρα στις χαμηλές στροφές, διασφαλίζοντας μία ομαλή και ευχάριστη λειτουργία. Ο ελαφρύς υδραυλικός συμπλέκτης εκμεταλλεύεται την υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές και μπορεί να εμπλακεί κάτω και από τις 2.000rpm χωρίς φόβο σβησίματος του κινητήρα. Ο συνδυασμός βελτιστοποιημένης σχέσης ισχύος/βάρους και μίας ευρείας κλίμακας ωφέλιμων στροφών σημαίνει ότι η CB1000R μπορεί να επιταχύνει δυναμικά σε όλες τις συνθήκες.

 

Η βελτιστοποιημένη συγκέντρωση μαζών στο κέντρο είναι πρωταρχική για την ευέλικτη και ουδέτερη συμπεριφορά της CB1000R, στην οποία συνεισφέρει σημαντικά το κοντό σύστημα εξαγωγής που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του βάρους ακριβώς κάτω από τον κινητήρα. Αυτό συνεπάγεται πολύ ταχύτερη απόκριση στις εντολές του οδηγού στο τιμόνι. Η σχεδίαση της εξάτμισης επιτρέπει υψηλές μέγιστες γωνίες κλίσης, ενώ περιλαμβάνει και έναν ενσωματωμένο αισθητήρα οξυγόνου και τον καταλύτη 300 κελιών που συνδυάζονται με το προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου του κινητήρα, ώστε οι εκπομπές ρύπων να παραμένουν χαμηλά παρά τις υψηλές και πολιτισμένες επιδόσεις.

IMG_9605
Πλαίσιο

Η CB1000R βασίζεται σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο Μονής Ραχοκοκαλιάς (Mono-Backbone) προϊόν από χυτό αλουμίνιο (gravity die-cast – GDC) με τον κινητήρα ως φέρουσα δομή σε στιβαρή διάταξη τύπου διαμαντιού. Στιβαρό, άκαμπτο και ελαφρύ βοηθά στην ακριβή, ομαλή συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας και στην άμεση απόκριση στις αλλαγές διεύθυνσης.

Η συνολική σχεδίαση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βέλτιστη συγκέντρωση μάζας στο κέντρο. Βαρύτερα εξαρτήματα, κυρίως ο κινητήρας, τα βασικά κομμάτια του πλαισίου και το σύστημα εξάτμισης τοποθετούνται όσο το δυνατόν στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας, ενώ όσα τοποθετούνται πιο μακριά από το κέντρο βάρους είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερα.

 

Όπως η CBR1000RR Fireblade, έτσι και η CB1000R έχει ένα στιβαρό και άμεσης απόκριση ανάποδο εμπρός πιρούνι  43mm τύπου HMAS που προσφέρει εκπληκτική απόκριση και κράτημα στις στροφές. Παρέχοντας διαδρομή 120mm με ομαλές αποσβέσεις, το πιρούνι ρυθμίζεται πλήρως ως προς την προφόρτιση, τη συμπίεση και την επαναφορά, επιτρέποντας εξατομίκευση ελέγχου και συμπεριφοράς. Πίσω, ένα ρυθμιζόμενο Monoshock αμορτισέρ σε συνδυασμό με το μονόμπρατσο ψαλίδι Pro-Arm προσφέρουν διαδρομή 128mm με ομαλές αποσβέσεις για ασφάλεια και άνεση.

 

Ζάντες κατηγορίας Super Sport, ελαστικά και φρένα βελτιώνουν τον έλεγχο και την ευκολία χειρισμών της μοτοσυκλέτας. Η στάνταρ έκδοση συνδυάζει ένα ζευγάρι ακτινικής τοποθέτησης τετραπίστονων εμπρός δαγκάνων με μία συμπαγή διπίστονη δαγκάνα πίσω 256mm, για ομαλό προοδευτικό έλεγχο επιβράδυνσης. Η CB1000R εξοπλίζεται επίσης με Combined-ABS που συνδυάζει τον ισορροπημένο έλεγχο πέδησης ενός συστήματος Combined Brake System με την πρόσθετη ασφάλεια ενός ABS.

 


Προαιρετικός Εξοπλισμός

Η Honda Access Europe έχει δημιουργήσει μία εκτενή γκάμα αξεσουάρ, ειδικά σχεδιασμένα για να δένουν με το εντυπωσιακό στυλ και τις επιδόσεις της CB1000R. Μεταξύ αυτών είναι:

 

– Αντικλεπτικό σύστημα Averto

– Στυλάτα αξεσουάρ με εμφάνιση τιτανίου:

– Σετ πλαϊνών καλυμμάτων

– Κιτ ποδιάς

– Κιτ ζελατίνας

– Κάλυμμα φίλτρου λαδιού

– Κιτ προστατευτικών ψυγείου

– Κιτ οδηγού αέρα στο πίσω φρένο

– Διακοσμητικά καλύμματα συμπλέκτη σε διάφορα χρώματα

– Καλύμματα σέλας σε διάφορα χρώματα

– Σετ αυτοκόλλητων ζάντας

– Σετ δακτυλίου στροφαλοθαλάμου

– Ματ ζελατίνα οργάνων

– Μαύρα ματ προστατευτικά ψυγείου

– Πίσω φτερό από ανθρακονήματα

– Προστατευτικό ψαλιδιού από ανθρακονήματα

– Εμπρός λασπωτήρας από ανθρακονήματα

– Σέλες οδηγού και συνοδηγού από Alcantara σε διάφορα χρώματα

– Τρισδιάστατα σετ λογοτύπων CB1000R

– Μαγνητικός σάκος ρεζερβουάρ

– Δίχτυ αποσκευών

– Σταντ συντήρησης

– Κλειδαριά τύπου U

– Κουκούλες μοτοσυκλέτας για εσωτερικό και εξωτερικό χώρο

– Κάλυμμα τάπας ρεζερβουάρ

– Θερμαινόμενα γκριπ

 

 IMG_9609

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος Υγρόψυκτος, 4χρονος, 4κύλινδρος εν σειρά, 16βάλβιδος DOHC
Κυβισμός 998cc
Διάμετρος x διαδρομή 75 ´ 56.5mm
Σχέση συμπίεσης 11.2 : 1
Μέγιστη Ισχύς 92kW @ 10.000rpm
Μέγιστη ροπή 99Nm @ 7.750rpm
Χωρητικότητα λαδιού 3.6L
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
Ψεκασμός Ηλεκτρονικός PGM-FI
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 17L (συμπερ. 4 lit. LCD ένδειξη ρεζέρβας)
Κατανάλωση 17 km/l (WMTC Mode)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μίζα Ηλεκτρική
Συσσωρευτής 12V/8.6AH
Ισχύς ACG 340W
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος Συμπλέκτη Υγρός, πολύδισκος
Τύπος Κιβωτίου 6 σχέσεων
Τελική μετάδοση Αυτολιπαινόμενη αλυσίδα τύπου 530 Ο-ring
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος Μονής Ραχοκοκαλιάς, από χυτό αλουμίνιο
Σώμα
Διαστάσεις (Μ×Π×Υ) 2,105mm ´ 805mm ´ 1,095mm
Μεταξόνιο 1,445mm
Γωνία κάστερ 25°
Ίχνος 98.7mm
Ύψος σέλας 825mm
Απόσταση από το έδαφος 130mm
Απόβαρο 222kg  (F: 108kg; R: 114kg)
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Εμπρός Ανάποδο, τηλεσκοπικό πιρούνι 43mm HMAS διαδρομής 120mm, ρυθμιζόμενη προφόρτιση (σε άπειρες θέσεις), απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς

 

Πίσω Μονό αμορτισέρ τύπου αερίου Monoshock με ρυθμιζόμενη προφόρτιση σε 10 θέσεις, ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς σε άπειρες θέσεις, διαδρομή ανάρτησης 128mm
ΤΡΟΧΟΙ
Εμπρός 4άκτινοι από χυτό αλουμίνιο κοίλης διατομής
Πίσω 4άκτινοι από χυτό αλουμίνιο διατομή τύπου U
Διάσταση Ζάντας Εμπρός 17M/C ´ MT3.5
Διάσταση Ζάντας Πίσω 17M/C ´ MT5.5
Ελαστικά Εμπρός 120/70 ZR17M/C (58W)
Ελαστικά Πίσω 180/55 ZR17M/C (73W)
ΦΡΕΝΑ
Τύπος ABS Συνδυασμένο-ABS
Εμπρός Δύο δισκόφρενα 310 x 4.5mm με 3πίστονες δαγκάνες και συνδυασμένο ABS, πλευστούς δίσκους και μεταλλικά τακάκια
Πίσω Δισκόφρενο 256 x 5mm με διπίστονη δαγκάνα και μεταλλικά τακάκια
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
Προβολέας 12V/55W (μεσαία) / 60W (μεγάλη)

 

BS-EICMA-2014-anim

29094_2015_CB1000R

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events