27 February 2024
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οι αγωνιστικές ομάδες της Kawasaki αντιμετωπίζουν τον κορονοϊο

Ποτέ άλλοτε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος MX της FIM το 1952, δεν αντιμετώπισε το άθλημα ένα τόσο δραματικό σενάριο με την ακύρωση ή την αναβολή τόσων εκδηλώσεων λόγω του νέου ιού COVID-19.

Όπως και όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX της FIM, οι ομάδες της Kawasaki χρειάστηκε να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους σε αυτή την πρόκληση και προς το παρόν όλοι οι μηχανικοί εξακολουθούν να είναι απασχολημένοι στα εργαστήριά τους που εδρεύουν στην Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα δεν έχουν επιβληθεί μέχρι αυτή τη στιγμή.

«Οι μηχανικοί μας εξακολουθούν να εργάζονται στο εργαστήριο», εξήγησε ο Nathalie Fase, διευθυντής της F&H Racing Team. «Φυσικά παίρνουμε προληπτικά μέτρα. κρατάμε την απόσταση μεταξύ μας, δεν σφίγγουμε τα χέρια, δεν γευματίζουμε σε μεγάλες ομάδες, τα πάντα καθαρίζονται καλά κάθε μέρα και τα χέρια πλένονται εκατομμύρια φορές με νερό, σαπούνι και αλκοολούχο gel. Ευτυχώς, ο καθένας έχει το δικό του χώρο εργασίας σε σωστή απόσταση ο ένας από τον άλλο και προσπαθούμε να κρατάμε τους εαυτούς μας απασχολημένους όσο το δυνατόν περισσότερο, χρησιμοποιώντας το χρόνο μας για να δοκιμάσουμε νέα πράγματα και να εργαστούμε κοιτώντας μπροστά».

Η κατάσταση είναι παρόμοια για τις ομάδες της KRT και της DRT, καθώς πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά για να είναι προετοιμασμένες για την επιστροφή τους στις πίστες και τους αγώνες.

«Οι μηχανικοί βρίσκονται ακόμα στο εργαστήριό μας, προσπαθώντας να βάλουν τα πάντα σε τάξη για την επανέναρξη της σεζόν που όπως ανακοίνωσε η FIM, θα ξεκινήσει στις 6-7 Ιουνίου στη Ρωσία. Πρέπει να κρατήσουμε όλους ασφαλείς και καθώς οι αγώνες θα συνεχιστούν συνεχώς μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, γνωρίζουμε ότι η συνήθης χειμερινή διακοπή θα είναι ανύπαρκτη καθώς θα πρέπει να προετοιμάσουμε τη σεζόν του 2021 αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα στα GP», επιβεβαίωσε ο François Lemariey, διαχειριστής της ομάδας Monster Energy KRT.

«Είμαστε όλοι στη δουλειά και απασχολημένοι να προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στους αγώνες. Και καθώς είμαστε μόνο δύο μηχανικοί και εγώ μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελός μας τον πρόσθετο χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας», είπε ο ιδιοκτήτης του DRT Steve Dixon που συνόψισε την κατάσταση.»

«Προσπαθούμε να επικεντρωθούμε σε μία ξεχωριστή εργασία κάθε μέρα αναπτύσσοντας ένα πλάνο εργασίας που θα μας εξοικονομήσει χρόνο και θα μας κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικούς όταν οι αγώνες ξεκινήσουν. Κάνουμε πράγματα που σπάνια είχαμε χρόνο στο παρελθόν, έτσι για εμάς αυτή είναι μια ευκαιρία να καλύψουμε τη διαφορά και ανυπομονώ για το υπόλοιπο της σεζόν και επίσης για το 2021 δεδομένου ότι θα υπάρξει μόνο μια σύντομη διακοπή για προετοιμασία κρίνοντας από το πιο πρόσφατο ανακοινωμένο ημερολόγιο αγώνων».

Για όλες τις ομάδες και τους αναβάτες του Kawasaki – είτε στο προσκήνιο των MXGP και MX2 είτε στις εθνικές αθλητικές διοργανώσεις – είναι δύσκολες στιγμές και όλοι πρέπει να τηρήσουμε τις κυβερνητικές οδηγίες σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Οι αγώνες είναι μέρος της ζωής μας και όλοι ελπίζουμε να ξεπεράσουμε την τρέχουσα κατάσταση και να αγωνιστούμε ξανά μόλις είναι απόλυτα ασφαλές να το κάνουμε.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events