26 May 2024
BMW

Η BMW Motorrad αποκάλυψε τις R 18 M και R 18 Aurora στην έκθεση Verona Motor Bike Expo – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Έκθεση Μοτοσικλέτας της Verona ήταν η τέλεια σκηνή για την παρουσίαση δύο αποκλειστικών custom προτάσεων βασισμένων στην εμβληματική BMW R 18, οι οποίες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον Ιταλών και Ευρωπαίων φίλων του customizing.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεργασίας της BMW Motorrad Ιταλίας και του δικτύου εμπόρων της με κάποια εμβληματικά ονόματα. Η R 18 M είναι ένα project που ανέπτυξε το Ιταλικό περιοδικό LowRide και υλοποίησε η American Dreams. Η R 18 Aurora, δημιουργήθηκε από την Garage 221 σε συνεργασία με την BMW Motorrad Roma.

BMW R 18 M .
Το γράμμα ‘M’ αντιπροσωπεύει πλέον όχι μόνο τις σπορ εκδόσεις των αυτοκινήτων BMW αλλά και τα δίτροχα μοντέλα της μάρκας. Κατά την εξέλιξη της BMW R 18 M, βασική επιδίωξη της συντακτικής ομάδας του LowRide ήταν η εξής: να αποκτήσει η cruiser μοτοσικλέτα της BMW μία πιο αεροδυναμική και σπορ εμφάνιση, να αποφευχθούν οι υπερβολές και, το κυριότερο, να παραμείνει πιστή στις ρετρό γραμμές της BMW R 18.

«Η ευστάθεια, το μακρύ μεταξόνιο και η ετοιμότητα του μεγάλου boxer των 1800 κ.εκ. εξασφαλίζουν αστραπιαίες εκκινήσεις και αξίζουν, κατά την άποψή μου, μία σπορ και ρετρό εμφάνιση. Στη σχεδίαση της R 18 M, διακρίνουμε παραδοσιακά στοιχεία της BMW Motorrad και ιδέες από τα αυτοκίνητα της μάρκας: Το M είναι το σύμβολο του Motorsport», σχολίασε ο Giuseppe Roncen, διευθυντής του LowRide και άριστος γνώστης των ειδικών μοντέλων, περιγράφοντας το project BMW R 18 M.

Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στο πλαίσιο, τη ρύθμιση της ανάρτησης, στα πλαστικά και τα αξεσουάρ, ενώ τα μηχανικά μέρη και τα ηλεκτρονικά συστήματα διατηρήθηκαν ως τα φυσικά πλεονεκτήματα της R 18. Ελαφρύτερη και με διαφορετική θέση οδήγησης, η BMW R 18 M υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση: «Έχουμε την περιέργεια να δούμε τις δυνατότητές της. Εκτός από αισθητά ελαφρύτερη, η μοτοσικλέτα θα είναι επίσης πιο ευκολοδήγητη χάρη στην πιο συμπαγή και σπορ θέση οδήγησης, αλλά χωρίς υπερβολές».

‘Δια χειρός’ πολλών σχεδιαστών και έμπειρων τεχνιτών.
Η R 18 M είναι ένα project το οποίο υλοποιήθηκε από την BMW Ιταλίας βάσει των συναισθημάτων που μπορεί να προκαλέσει: μία απολαυστική cruiser μοτοσικλέτα, δυναμική και ζωηρή, με μεγάλη ‘καρδιά’ και απεριόριστη ροπή. Το LowRide επιστράτευσε κάποιους από τους καλύτερους Ιταλούς τεχνίτες και καθιερωμένες εταιρίες του χώρου. Η δημιουργία των σχεδίων ανατέθηκε στον σχεδιαστή Oberdan Bezzi, ο οποίος είχε συνεργαστεί με το LowRide στο παρελθόν. Αυτός κατάφερε να τη μεταμορφώσει σε μία συναρπαστική δυναμική cruiser χωρίς να επηρεάσει την ουσία της BMW R 18. Η American Dreams ανέλαβε τις εργασίες συναρμολόγησης και τον συντονισμό.

Η Elaboratorio, που ειδικεύεται στη δημιουργία πρωτοτύπων και στη μοντελοποίηση, δημιούργησε εξ αρχής τα νέα εξαρτήματα από fiberglass, όπως ουρά και ζελατίνα. Η Carbon Italy ανέλαβε τα εξαρτήματα από ανθρακονήματα, όπως καλύμματα κυλινδροκεφαλών και εισαγωγές αέρα. Η κοντή εξάτμιση, που σχεδιάστηκε με στόχο μία πιο συμπαγή γραμμή και για να επιτρέπει μεγαλύτερες γωνίες κλίσης, φέρει την υπογραφή της ER Exhaust Revolution. Οι κοντές εξατμίσεις αναδεικνύουν επίσης τον χρωμιωμένο άξονα μετάδοσης, μία εντυπωσιακή λεπτομέρεια που αξίζει να τονιστεί. Η σέλα φέρει δερμάτινη επένδυση (L.R. Leather), ενώ τη βαφή ανέλαβε το Dox Art Factory. Η Rizoma προσέφερε τους καθρέπτες, τα γκριπ, και τα φλας από απόψεως αξεσουάρ, σε τέλεια αρμονία με τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.


BMW R 18 Aurora .
Η ιδέα και η επιθυμία της Garage 221 για τη δημιουργία μιας custom μοτοσικλέτας βασισμένης στην BMW R 18 γεννήθηκε πριν από αρκετό καιρό, όταν αυτή παρουσιάστηκε στην Έκθεση EICMA 2019. Οι γραμμές της νέας BMW cruiser, καινοτόμες και ταυτόχρονα παραδοσιακές, άξιζαν κάποια «συμπληρωματικά στοιχεία, πιστά στην φιλοσοφία των μοντέλων BMW Motorrad Heritage, ξεκινώντας από τις απαλές γραμμές του ρεζερβουάρ μέχρι τα χαρακτηριστικά σχήματα του boxer», όπως δήλωσε ο Pier Francesco Marchio της Garage 221.

Το project επικεντρώθηκε αρχικά στη μελέτη διαφορετικών τμημάτων της μοτοσικλέτας, ενώ είχε καταστεί σαφές ότι τα νέα στοιχεία έπρεπε να συνδέονται μεταξύ τους σε μία μοναδική αρμονία γραμμών, εμπνευσμένη από τα cruisers της δεκαετίας του 1970, που ανέκαθεν προσέλκυαν το ενδιαφέρον του Pier Francesco λόγω της ‘εντυπωσιακής αισθητικής ροής τους’. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της BMW R 18 Aurora της Garage 221 είναι τα εκτεταμένα φτερά που εδράζονται πολύ κοντά στους τροχούς με βάσεις τύπου “batwing”, αφήνοντας χώρο να αναδειχθεί το κεντρικό σώμα της μοτοσικλέτας.

Μία custom και βαθιά παραδοσιακή μοτοσικλέτα BMW .
Οι μετατροπές που υιοθέτησε η Garage 221για τη δημιουργία της R 18 Aurora βασίστηκαν στην εμπειρία της από τον κόσμο της BMW και κάθε τι που έχει χρησιμοποιηθεί προέρχεται από άλλα μοντέλα της BMW Motorrad. Η σέλα είναι δανεισμένη από μία BMW 1200 C του 2005, οι βάσεις του φέρινγκ τύπου Batwing κατασκευάστηκαν από βάσεις φλάς της BMW R 100 του 1982 και ένα τμήμα του πίσω πλαισίου της BMW K 75 του 1991. Ακόμα και για το χρώμα της μοτοσικλέτας, ως σημείο αναφοράς χρησιμοποιήθηκε ο κωδικός μιας 1983 BMW RT 100, με εξατομίκευση των αποχρώσεων και της έντασης των γραφικών. Οι βάσεις των εμπρός και πίσω φτερών, αλλά και οι βραχίονες έδρασης της πινακίδας κυκλοφορίας είναι αποκλειστικά χειροποίητες.

Οι εξατμίσεις κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την Leo Vince, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ήχο, ώστε να γίνει ακόμα πιο γεμάτος και ελκυστικός. Η σχεδίασή τους είναι ειδικά μελετημένη για να προσδίδει ένα πιο προσωπικό και μυώδες ύφος στο κεντρικό τμήμα της R 18. Το προστατευτικό του ψυγείου λαδιού της R 18 Aurora χαρίζει μία αριστοκρατική φυσική πινελιά, εμπνευσμένη από τη μάσκα των αυτοκινήτων BMW της δεκαετίας του 1960. «Χρειάστηκε να δουλέψουμε σκληρά», δήλωσε ο Pier Francesco, «αλλά το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η ανάγλυφη βαφή των καλυμμάτων των κυλινδροκεφαλών, των αυλών εισαγωγής, του εμπρός κεντρικού τμήματος και της μάσκας στο ψυγείο λαδιού δένει αρμονικά με το μπλοκ των κυλίνδρων και τα γρανάζια τελικής μετάδοσης».

Αποποίηση ευθύνης.
Τα οχήματα που απεικονίζονται μπορεί να τροποποιούνται και να εξοπλίζονται με αξεσουάρ τρίτων και/ή εξαρτήματα ιδιοκατασκευής τα οποία δεν κατασκευάζονται, δεν διανέμονται και δεν δοκιμάζονται από την BMW. Η BMW ουδεμία ευθύνη φέρει για τις μετατροπές (συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης, των χαρακτηριστικών και των αξεσουάρ που απεικονίζονται). Σημείωση: Η τροποποίηση οχημάτων παραγωγής (συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης και της χρήσης αξεσουάρ τρίτων ή εξαρτημάτων ιδιοκατασκευής) μπορεί να επηρεάσει την οδική συμπεριφορά! Η χρήση οχημάτων μας που έχουν τροποποιηθεί πραγματοποιείται με δική σας ευθύνη.

BMW R 18 M

BMW R 18 Aurora

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events