Η Ducati παρουσίασε το νέο Monster για το 2021 – Ελαφρύ, συμπαγές και διασκεδαστικό – Video – Photo Galery

Η διαδικτυακή σειρά Ducati World Première ολοκληρώθηκε με το πέμπτο και τελευταίο επεισόδιο στο οποίο η Ducati παρουσίασε το νέο Monster

Μια μοτοσικλέτα που σημάδεψε την ιστορία της Ducati, όπως λίγες άλλες. Είναι το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις ποτέ: περισσότερα από 350.000 έχουν παραχθεί από την πρώτη παρουσίασή του.

Το νέο Monster αντιπροσωπεύει όλη την ουσία της Ducati με την ελαφρύτερη, πιο συμπαγή και απαραίτητη μορφή. Μπορείτε ήδη να το μαντέψετε από το όνομα: Monster, τίποτα άλλο.
Η συνταγή είναι η πρωτότυπη του 1993: ένας σπορ κινητήρας, αλλά ιδανικός για χρήση στο δρόμο, σε συνδυασμό με ένα πλαίσιο Superbike. Όλα όσα χρειάζεστε για να διασκεδάζετε, κάθε μέρα.

Το νέο Monster βασίζεται στις ίδιες έννοιες που το συνδέουν με το αξέχαστο Monster 900, το πρώτο, αληθινό σπορ γυμνό, αλλά επαναπροσδιορίζεται και ενημερώνεται. Το αποτέλεσμα είναι μια μοτοσυκλέτα με προηγμένο, εύκολο και αποτελεσματικό πλαίσιο, ικανό να δημιουργήσει αμέσως την τέλεια αίσθηση στον αναβάτη. Η θέση οδήγησης και ο κινητήρας προσφέρει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ ισχύος, ροπής και ευκολίας χειρισμού.

Για να δημιουργήσουν το νέο Monster, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές ξεκίνησαν από το μηδέν, αλλά με μια ξεκάθαρη ιδέα των βασικών σημείων γύρω από τα οποία έπρεπε να κατασκευαστεί η νέα μοτοσυκλέτα. Άκαμπτο και ευέλικτο, η μοτοσυκλέτα ενσωματώνει τις οδηγίες και το DNA κάθε Monster που το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο: ρεζερβουάρ καυσίμου σε σχήμα “bison back”, στρογγυλός προβολέας, καθαρή ουρά και κινητήρας στο κέντρο της σκηνής.

Η εμφάνιση ωστόσο, είναι νέα και μοντέρνα. Τα σχήματα έχουν εξελιχθεί σε μια κατεύθυνση στην οποία η βασικότητα και η τεχνολογία ενισχύονται από το σχεδιασμό, όπως στο κυκλικό προφίλ του μπροστινού προβολέα LED και στα φλάς.

Το νέο Monster είναι σπορ και διασκεδαστικό .
Το Monster τροφοδοτείται από τον δικύλινδρο κινητήρα Testastretta 11° 937 cc σε σχήμα L, με δεσμοδρομική κατανομή και προδιαγραφών Euro 5.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο 821, αυξάνει το κυβισμό, την ισχύ, τη ροπή και τη μείωση του βάρους (-2,4 kg) για να συμβάλει στην ελαφρότητα της μοτοσυκλέτας και να προσφέρει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.

Τώρα αποδίδει 111 ίππους στις 9.250 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 9,5 Nm σε μόλις 6.500 σ.α.λ., αποδεικνύοντας ότι είναι αποτελεσματική και με γρήγορη αντίδραση στην απόκριση του γκαζιού. Χάρη στον αυξημένο κυβισμό, η ροπή βελτιώνεται σε όλες τις στροφές, ειδικά στο μεσαίο-χαμηλό εύρος, που χρησιμοποιείται περισσότερο σε δρόμο με στροφές.

Αυτό εγγυάται συναρπαστική απόδοση, καθώς και ευκολία και ευχαρίστηση στην οδήγηση, υποστηριζόμενη επίσης από το νέο κιβώτιο ταχυτήτων και το Ducati Quick Shift Up / Down που παρέχεται στάνταρ. Το Monster διατίθεται επίσης σε έκδοση 35 kW,

Το νέο Monster είναι ελαφρύ .
Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη διασκέδαση, δόθηκε μεγάλη προσοχή στη μείωση βάρους στη δημιουργία του νέου Monster. Το πλαίσιο, τα αξεσουάρ έχουν επανασχεδιαστεί από την αρχή για να δημιουργήσουν μία συμπαγή και ελαφριά μοτοσυκλέτα, ιδανική για καθημερινή χρήση, αλλά και για σπορ οδήγηση.

Το αλουμινένιο εμπρός του σκελετού είναι στην ίδια ιδέα του Panigale V4. Είναι κοντό και προσαρμόζεται απευθείας στις κεφαλές του κινητήρα. Με βάρος μόλις 3 κιλά, αυτό το πλαίσιο είναι 4,5 κιλά ελαφρύτερο (60% λιγότερο) από τον προηγούμενο, βοηθώντας στη μείωση του ξηρού βάρους της μοτοσυκλέτας στα μόλις 166 κιλά.

Κάθε εξάρτημα έχει επανασχεδιαστεί για να είναι ελαφρύτερο: οι ζάντες έχασαν 1,7 κιλά και το ψαλίδι ελαττώθηκε κατά 1,6 κιλά. Το πίσω υποπλαίσιο μειώθηκε κατά 1,9 kg χάρη επίσης στην τεχνολογία GFRP (Glass Fiber Reinforced Polymer) με την οποία κατασκευάστηκε, η οποία επέτρεψε τη βελτιστοποίηση σχημάτων και επιφανειών προς όφελος του βάρους. Η συνολική εξοικονόμηση βάρους είναι 18 κιλά σε σύγκριση με το Monster 821.

Το νέο Monster είναι εύκολο, σε κάθε περίσταση.
Το ύψος από το έδαφος της σέλας του νέου Monster είναι 820 mm. Αυτό, σε συνδυασμό με τις στενές πλευρές της μοτοσυκλέτας, επιτρέπει στον αναβάτη να ακουμπά τα πόδια του στο έδαφος πολύ εύκολα. Μια σέλα που διατίθεται ως αξεσουάρ, μειώνει το ύψος από το έδαφος στα 800 mm. Επίσης μπορεί να αγοραστεί κιτ ελατηρίων για την ανάρτηση, τα οποία χαμηλώνουν την μηχανη, όπου μειώνουν το ύψος της σέλας στα 775 mm από το έδαφος.

Για να διασφαλιστεί η μέγιστη ευελιξία σε χαμηλές ταχύτητες και να διευκολυνθεί ο ελιγμός από ακινησία, η γωνία διεύθυνσης έχει αυξηθεί στις 36 ° (+ 7 ° σε σύγκριση με το 821). Το τιμόνι ήρθε πιο κοντά στον κορμό του αναβάτη περίπου 7 cm για να έχει μια πιο όρθια θέση οδήγησης που εγγυάται μεγαλύτερη άνεση και έλεγχο. Η θέση των ποδιών έχει επίσης αλλάξει και τα πόδια είναι τώρα λιγότερο διπλωμένα. Όλα αυτά μεταφράζονται σε μεγαλύτερη ευκολία οδήγησης, ακόμη και στην κίνηση της πόλης.

Το νέο Monster είναι τεχνολογικό.
Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ABS Cornering, Traction Control και Wheelie Control, όλα ρυθμιζόμενα σε διαφορετικά επίπεδα παρέμβασης. Ο σπορ χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας υπογραμμίζεται επίσης από το Launch Control που εξασφαλίζει γρήγορες εκκινήσεις. Αυτός ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός επιτρέπει την απόδοση της μοτοσυκλέτας σε υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας.

Το νέο Monster είναι εξοπλισμένο με τρεις τρόπους οδήγησης (Sport, Urban, Touring) που επιτρέπουν τη διαμόρφωση του χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας σύμφωνα με τα γούστα και τις ανάγκες του κάθε οδηγού. Τα πάντα είναι εύκολα να διαχειριστούν μέσω των χειριστηρίων στο τιμόνι και στην 4.3″ έγχρωμη TFT και διαθέτει αγωνιστικά γραφικά που θυμίζουν αυτά του Panigale V4, με ένα μεγάλο στροφόμετρο.

Το Monster  ήταν πάντα ένα σύμβολο της προσαρμογής της μοτοσυκλέτας (customization) .
Για να επιτρέψει σε κάθε Monsterista να κάνει την μοτοσυκλέτα του ακόμα πιο μοναδική, έχουν δημιουργηθεί κιτ αυτοκόλλητων που ενισχύουν τα σχήματα του Monster και τη σπορ εμφάνιση της Ducati. Για όσους επιθυμούν να αναδείξουν το στυλ του Monster τους με έναν ακόμη πιο αποφασιστικό τρόπο, θα διατίθενται κιτ εμφάνισης. Όπως συμβαίνει με όλες τις μοτοσικλέτες Ducati, διατίθεται επίσης μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ απόδοσης Ducati, όπως ο διπλός σιγαστήρας εγκεκριμένος από την Termignoni με καπάκια από ίνες άνθρακα.

Το νέο Monster διατίθεται στα χρήματα Ducati Red και Dark Stealth με μαύρους τροχούς, Aviator Grey με GP Red τροχούς. Για όσους θέλουν την μοτοσυκλέτα με μια ακόμη πιο σπορ εικόνα, υπάρχει η έκδοση Plus στα ίδια χρώματα με μια αεροδυναμική ζελατίνα και το κάλυμμα για το κάθισμα του συνοδηγού στάνταρ.

Το Monster  θα είναι διαθέσιμο στις αντιπροσωπείες Ducati ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2021.

VIDEO

PHOTO GALLERY